Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Schultz:”Het zal belangrijk zijn dat we onze energie voor onszelf en ons spel houden”


Engelse week voor onze Kiezkicker! Na de 4-0 thuiszege tegen Hansa Rostock spelen onze Boys in Brown op woensdagavond – 27 oktober, 18u30 uur – in Brown in de tweede ronde van de DFB Cup in Dynamo Dresden. Voor het bekerduel bij de competitiedeelnemer sprak hoofdtrainer Timo Schultz met vertegenwoordigers van de media onder meer over…

… de persoonlijke situatie en mogelijke veranderingen in de basisopstelling: “Iedereen is goed uit de wedstrijd tegen Rostock gekomen. Er was een slag hier en een kleine kwaal daar, maar alle spelers zijn weer fit. Ik neem aan dat iedereen kan spelen en zijn 100 procent beschikbaar in termen van kracht. Je denkt goed na over hoeveel veranderingen je maakt. Ik zal de jongens die vandaag op training zijn nader bekijken en dan zullen wij in het coaching team nadenken over wat soort personeel zullen we het spel aanpakken. Dennis Smarsch zal in het doel staan, dat hebben we voor het seizoen heel duidelijk gecommuniceerd. Hij deed het niet alleen heel goed in de bekerwedstrijd in Magdeburg, maar ook in de vriendschappelijke wedstrijden en in de U23 .”

… de belasting in de Engelse week : “Als speler vond ik het leuk om Engelse weken te spelen. Je moet het totale plaatje van sommige spelers zien, van wie sommigen ook bij hun nationale team waren. Je moet alles in de gaten houden en kijken wie en hoe fris is en daarop inspelen. De jongens hebben zich gisteren heel goed gepresenteerd en dat is normaal na een geslaagde wedstrijd.”

… Verschillen in aanpak ten opzichte van een competitiewedstrijd : “Dat kan in kleine nuances verschillen, als je al weet dat er uiteindelijk maar één team zal winnen en zal verder gaan. Je zult voorzichtiger zijn met de ene of de andere wissel omdat je altijd moet rekening houden met extra tijd en een eventuele penalty’s. We gaan geen penalty’s trainen op training, zo’n situatie is niet te simuleren. Als je 120 minuten in je botten hebt en het is zo’n heksenketel, dan is dat een bijzondere situatie.”

… de aantrekkingskracht van de DFB Cup : “Het is een heel speciale wedstrijd die je er niet zo maar bij doet. Voor ons als team is het een enorme kans om sportieve successen en geweldige wedstrijden te vieren zoals nu in Dresden en misschien dan in de derde ronde op Millerntor. Het is bijna een historische kans voor ons om door te gaan naar de derde ronde. Dat hebben we al 15 jaar niet meer kunnen doen. Volledige concentratie op het spel en maximale inzet, geen van de jongens wordt gespaard. Er wordt niet getikt, maar vanaf het begin met open vizier gespeeld. We willen de derde ronde in.”

… de bekervloek : “In de afgelopen zes maanden hebben we een aantal series laten verdwijnen en zoveel vloeken verslagen. Ik zou het niet erg vinden als we het woensdagavond in Dresden opnieuw kunnen doen. Maar we hebben niet te maken met dergelijke series en wat statistieken. Onze focus ligt alleen op wat er op het veld gebeurt, dat we oplossingen kunnen vinden tegen Dynamo Dresden en we laten hun sterke punten niet in het spel komen.”

… de manier waarop de spelers van Dresden spelen : “De beslissende factor voor ons zal niet zijn hoe Dresden ons zal benaderen en zijn spel zal openen, maar eerder de manier waarop wij als team ons daar in de heksenketel presenteren. Ik denk dat er zal veel stress en constante invloeden van buitenaf zullen zijn. Het zal belangrijk zijn dat we onze energie voor onszelf en ons spel houden. We moeten ons focussen op het goed kunnen voetballen. We hebben de afgelopen weken laten zien dat we dan ook hebben onze oplossingen, ongeacht of de tegenstander vroeg drukt en of lange ballen speelt.”

… het snelle weerzien met Dynamo : “Het komt niet zo vaak voor dat je twee keer tegen hetzelfde team speelt in een krappe tijd. We zouden er goed aan doen om de eerste wedstrijd af te vinken, want nu wordt het een beetje compleet anders. Het is een andere competitie en we spelen in Dresden. Iedereen die er is geweest weet dat het extreem luid zal zijn. Ik denk dat het een open bekergevecht wordt met een open vizier. Het is dezelfde tegenstander als voor een paar weken ,,Maar met een andere opstelling en houding en een ander vermogen. Ik verwacht dat Dynamo heel agressief zal zijn.”

Bron: www.fcstpauli.com