Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen rostock


Zesde thuiszege op rij, vijfde winst op rij en dat met een duidelijk 4-0 tegen Hansa Rostock. Na de wedstrijd waren onze Kiez kickers logischerwijs in een goede bui en keken tevreden terug op de afgelopen 90 minuten.

Hoofdcoach Timo Schultz: “Ik moet toegeven dat Rostock ons ​​een beetje verraste met de opstelling, vooral dat Lukas Fröde zo flexibel speelde moesten we eerst op reageren. Daarom hadden we in het begin problemen met toegang, het spel is dan gedraaid met de eerste kans, waar we meteen een doelpunt maakten. De jongens toonden van achteruit extreem veel speelvreugde. Natuurlijk ben ik zeer tevreden en blij. Het was een absoluut verdiende overwinning van ons. Als je de ene wedstrijd na de andere wint, is het duidelijk, dat het zelfvertrouwen erg hoog is, dan vallen zulke joker doelpunten ook. Niet alleen de manier waarop we onze doelpunten maakten, maar ook de manier waarop we tegen de bal speelden, was heel goed. Als ik het zie hoe stabiel onze verdediging staat met een sterke Afeez ervoor. De sfeer was geweldig, het verloop van de wedstrijd deed de rest. Maar ik blijf bij het feit dat ik blijer zou zijn geweest als er gasten fans waren geweest. Ik hoop dat we een gegeven moment op het punt komen waar zowel thuis- als gastfans aanwezig zijn en, indien mogelijk, op volle capaciteit. Maar het moet nog wel veilig zijn. Dat moet voorop blijven staan.”

Philipp Ziereis: “We wisten wat de wedstrijd tegen Rostock voor onze fans betekent. Een speciale wedstrijd voor ons en alle St. Pauli-fans. Je kon zien bij de opwarming al zien hoe goed de sfeer al was. We wilden vuurwerk afsteken en dat is ons gelukt, dat hebben we goed gedaan. Alleen de eerste 10, 15 minuten hadden we een fase waarin we geen volledige toegang hadden. Maar we kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen het ding aan onze kant. Als we wedstrijden zoals deze week na week leveren, dat is het duidelijk dat de Bundesliga-vraag steeds weer opduikt. We zijn blij dat het stadion raast. We werken week na week hard, blijven gas geven en willen er het maximale uit blijven halen. Maar we hebben nog een heel lange weg te gaan. Niet veel mensen hadden ons verwacht voor het seizoen, daarom genieten we ervan en zien wat er uiteindelijk uitkomt.”

Guido Burgstaller : “Bij de eerste twee doelpunten hebben we ijskoud toegeslagen. We kwamen steeds beter in de wedstrijd, maar we hadden meer doelpunten kunnen maken. We zijn erg blij met de 4-0-overwinning, maar het was er een van voor naar achter goed uitvoering.”

Jakov Medić : “Na de twee goals was het moeilijk voor Rostock om weer in de wedstrijd te komen. We hebben in elke thuiswedstrijd laten zien hoe moeilijk het is om tegen ons te spelen op Millerntor. Dat hebben we vandaag opnieuw laten zien – met deze fantastische fans in de rug. Ik zei tijdens het spel tegen Paqa: “Wat is hier aan de hand?! Ik kan me nauwelijks concentreren op de wedstrijd “omdat de fans zo luid waren. We hebben ervan genoten en hebben gewoon gespeeld. Nu moeten we ons concentreren op Dresden en ook proberen de bekerwedstrijd te winnen.”

Luca Zander : “Je kon zeker zien dat we alles op het veld hebben gegooid en de inspanning was het waard. Vandaag merkten we allemaal dat de sfeer nog sfeervoller was. We zijn des te blijer voor onze fans met zo’n overwinning. We zullen doen er alles aan om onze wedstrijden hier bij Millerntor te blijven winnen.”

Etienne Amenyido : “Waanzin! Wat een waanzin stemming ook! Ik heb vandaag voor het eerst de fans op het veld kunnen zien. Dat was leuk! We lijken erg zelfverzekerd en dan helpen de eerste twee goals ons. Als je dan in één ingaat dan zullen we moeilijk te stoppen zijn.”

Jens Härtel (hoofdtrainer Hansa Rostock) : “Het staat buiten kijf dat de overwinning voor St. Pauli absoluut verdiend is, ook in de hoogte. We hadden 15 goede minuten in de wedstrijd, de eerste tien en de vijf na de pauze. We hadden situaties waarin we doelpunten hadden kunnen of moeten maken. Omdat we het niet goed verdedigen krijgen we de 1-0 en direct daarna de 2-0. We hadden onze fases, maar St. Pauli was ook in en rond de onze strafschopgebied beter dan wij. Daarom verlies je ook zo’n wedstrijd en kan je niet meer terugkomen.”

Bron: www.fcstpauli.com