Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FC St. Pauli wint soeverein met 4-0 tegen rostock

FC St. Pauli versloeg zondag – 24 oktober 2021 13u30 –  Hansa Rostock met 4-0 (2-0) en won zo zijn zesde thuiswedstrijd op rij. Dankzij een dubbelslag namen onze Kiezkickers een vroege veilige 2-0 voorsprong voor 22.006 FCSP-fans. De eerste treffer kwam via Jackson Irvine (12e), even later scoorde Daniel-Kofi Kyereh het tweede doelpunt (18e). Na de pauze sloeg Guido Burgstaller eerst toe (61e), voordat Simon Makienok de 4-0 eindstand (78e) vastlegde, slechts enkele seconden nadat hij was ingevallen.

Na de 4-2 uitzege bij 1. FC Heidenheim deed trainer Timo Schultz één wissel in de basisopstelling. De tweevoudige doelpuntenmaker Maximilian Dittgen startte in plaats van Christopher Buchtmann. De inzet van Leart Paqarada was twijfelachtig – vanwege knieproblemen gedurende de week – maar hij kreeg groen licht en kon vanaf het begin spelen. Voor het eerst in de selectie: Etienne Amenyido. Drie wissels aan de kant van Hansa Rostock na het 1-1 gelijkspel tegen SV Sandhausen: Björn Rother, Kevin Schumacher en Jonathan Meier vervingen Calogero Rizzuto (gele schorsing), Simon Rhein en Ridge Munsy (beiden bank). Natuurlijk in de basis van de Hansa: Ex-Kiezkicker John Verhoek, die dit seizoen zes van de elf doelpunten voor Rostock maakte.

In het beste herfstweer met veel zonneschijn en een geweldige sfeer op de tribunes begonnen beide teams vanaf de eerste seconde op Millerntor aan een intense wedstrijd. De gasten begonnen sterk en onze Kiezkickers hadden enkele minuten nodig om in het spel te komen. Hansa kreeg de eerste kans. Na het passeren van het verdediging verscheen John Verhoek vrij voor Nikola Vasilj, onze keeper was op tijd aan de bal voor Verhoek (10e). Aan de andere kant pakte Markus Kolke rustig een afstandsschot van Maximilian Dittgen (11′). Kort daarna werd het erg luid op Millerntor. Daniel-Kofi Kyereh speelde een hoge bal achter de FCH-defensie op de gestarte Luca Zander. Luca speelde naar het midden en de bal viel precies goed op de kop van Jackson Irvine, 1-0 (12′).

De Boys in Brown deden er bijna meteen nog eentje bij: Leart Paqarada liet Nico Neidhart met schijnbeweging staan, stak vanop links maar het midden van het doel vond daar Kyereh. Kofi stond helemaal vrij en kon simpel de bal in de verre hoek koppen, 2-0 (18e)! Nog eens zes minuten later hadden velen de derde doelpunt op hun lippen, maar Kolke – machteloos met de twee tegengoals – voorkwam met een sterke redding dat een ​​schot van Dittgen vanop links in de verre hoek verdween (24′). Marcel Hartel probeerde het vervolgens opnieuw van de rand van het strafschopgebied, maar het te centraal geplaatste schot was geen probleem voor Kolke (29e).

Onze Boys in Brown bepalen in ieder geval het spel sinds de 2-0-voorsprong, de bruin-witte verdediging liet nauwelijks iets toe en het ging vooral met veel snelheid vooruit. “We love St. Pauli, fabulous St. Pauli” klonk minutenlang in afwisselende gezangen tussen de Sud Tribune en Gegenrade en werd van tijd tot tijd luider – dat was echt sterk! Er gebeurde ook van alles op het grasveld. Eerst voorkwam Kolke de 3-0 tegen Zander zijn achterwaartse kopbal (42′), daarna stond Vasilj op de juiste plaats toen Nik Omladič schoot (43′). Kolke moest nog een Paqarada-voorzet uit de korte hoek schrapen (45e), maar toen was het rust.

Geen wijzigingen voor de tweede 45 minuten, beide kanten gingen onveranderd verder. En het ging verder met het gejuich aan de FCSP witte kant! Een treffer van Guido Burgstaller werd echter ingetrokken nadat de videoscheidsrechter erop wees vanwege een nipte buitenspelpositie van de voorbereider Irvine (50′). Kort daarna speelde Burgstaller voorbeeldig voor Kyereh na een sterk individueel optreden, wiens directe schot vanuit een rechtse positie de linkerpaal trof (52′). Het was niet zo dat de gasten niet naar de voorwaartse versnelling schakelden, maar de gasten konden zich niet doorzetten, FC St. Pauli verdedigde uiteindelijk te goed, waardoor John Verhoek bijna volledig werd afgeschermd door Philipp Ziereis en Jakov Medić.

Hansa-coach Jens Härtel reageerde door een drievoudige wijziging door te voeren en drie verse aanvallende krachten het veld op te sturen: Ridge Munsy, Haris Duljević en Streli Mamba (60e). Het drietal stond slechts enkele ogenblikken op het grasveld, toen Burgstaller zich mocht omdraaien om te juichen. Na een prima voorzet van Hartel joeg de aanvaller het leer van twaalf meter met een volley de verre hoek in. Zijn tiende doelpunt van het seizoen was absoluut de moeite waard (61′)! Onze Kiezkickers bleven aanvallen en kregen de volgende kans. Kyereh zegevierde tegen meerdere Rostockers, maar mikte daarna vanaf 18 meter iets te hoog (67′). Kort daarna de eerste twee wissels bij onze Boys in Brown: onze twee vleugelverdedigers Luca Zander en Leart Paqarada maakten plaats voor Adam Dźwigała en Lars Ritzka (69′).

De laatste fase begon zo langzaam, een opflakkering van de gasten was niet te zien, bijna alles speelde zich nu af bij de helft van de gasten. Timo Schultz deed weer twee wissels, Jakov Medić en Guido Burgstaller waren klaar, James Lawrence en Simon Makienok kwamen in de wedstrijd (77′). Zodra ze op het veld stonden, scoorden ze samen het vierde doelpunt. Hartel legde een corner in het midden, Lawrence kopte de vijfmeterruimte in en daar stond Makienok. Hij joeg het leer van vier meter ijskoud en met veel kracht de linkerbovenhoek in (78′)! Kort daarna wisselde Schultz ook Daniel-Kofi Kyereh, debutant Etienne Amenyido kwam voor hem (82′). In de laatste minuten gebeurde er niet veel en dus vierden onze Boys in Brown samen met de 22.006 fans een soevereine 4-0 overwinning op Rostock en meteen hun zesde thuisoverwinning op rij.

FC St. Pauli

Vasilj – Zander (69. Dźwigała), Ziereis, Medić (77. Lawrence), Paqarada (69. Ritzka) – Aremu, Irvine, Hartel, Kyereh (82. Amenyido) – Dittgen, Burgstaller (77. Makienok)

Cheftrainer: Timo Schultz

Hansa Rostock

Kolke – Neidhart (69. Riedel), Meißner, Roßbach, Meier – Fröde, Rother – Omladič (60. Munsy), Behrens, Schumacher (60. Duljević) – Verhoek (60. Mamba)

Cheftrainer: Jens Härtel

Doelpunten: 1:0 Irvine (12.), 2:0 Kyereh (18.), 3:0 Burgstaller (61.), 4:0 Makienok (78.)

Gele kaarten: geen / Verhoek, Rother

Scheidsrechter: Harm Osmers (Hannover)

Fans: 22.006