Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Schultz:” De jongens weten wat ze op het veld moeten brengen om de wedstrijd te winnen”


In de thuiswedstrijd tegen Hansa Rostock strijden onze Kiezkickers zondag – 24 oktober, 13.30 uur – voor het volgende punten in de Tweede Bundesliga. Voor de wedstrijd tegen de nieuwkomer nam hoofdcoach Timo Schultz zoals gebruikelijk veel tijd om vragen van de pers beantwoorden en sprak over …

… blessures: “Het ontspant een beetje, onlangs kwamen enkele spelers terug die lange tijd ontbraken. Jannes Wieckhoff blesseerde zijn laterale meniscus en moest eraan worden geopereerd. Hij zal voor langere tijd afwezig zijn. Helaas moest Leart Paqarada woensdag de training ontbreken. Hij had pijn aan zijn knie, maar gelukkig konden we niets ernstigs vinden. We zullen vandaag en morgen op de training zien of het werkt of niet. We nemen geen grote risico’s. Maar ik hoop dat het gaat, want hij heeft een belangrijke speler voor ons. Als Paqa faalt, zal Lars Ritzka, die het steeds beter doet op training bij ons en goede wedstrijden heeft gespeeld met de U23, de eerste plaats vervanger zijn.”

… mogelijke veranderingen in de basiself : “Elke week denk je na over tactiek, maar je ziet ook hoe fris de jongens zijn. Nu staat een Engelse week voor de deur, dus je hebt al een of twee gedachten in mijn hoofd hoe om de belasting te beheren en te verdelen. Ik heb nog geen specifiek plan voor de drie wedstrijden. Rostock is wat voor ons telt en we willen het best mogelijke team samenstellen waarvan we denken dat het in de beste vorm is en het beste past tegen Rostock.”

… het sterke record met standaards van de tegenstanders : “We doen het heel goed, vooral als het gaat om individueel gedrag en de verdedigende taak bij de standaarden. We kunnen nauwelijks verrast worden. Er geef fases in een seizoen waar je geen doelpunt binnenkrijgt, maar ook fases waar het niet zo goed uitziet. Ik heb op dit moment het gevoel dat we zowel bij corners als bij vrije trappen heel stabiel staan. Ik ga er ook vanuit dat dat zo blijft omdat we de jongens het belang van dergelijke situaties hebben herkend en zichzelf altijd pushen.”

… zijn ervaringen met Hansa Rostock : “We stonden bij rust met 0-2 achter tegen Rostock en toen veranderde de coach van gedachten en wisselde me bij de rust ( lacht ). Stani was toen coach. We wonnen het nog steeds 3- 2. Dat is mijn ervaring met Rostock, maar uiteindelijk heb ik gewonnen. Ik zou blij zijn als we kunnen voortbouwen op ons record, dat de afgelopen wedstrijden goed was.”

… de rivaliteit tussen de twee clubs: “Het is een speciale wedstrijd voor beide clubs. Dat waren ze altijd, ook toen ik nog actief was. Het was altijd heet – of het nu bij ons was of in Rostock. Ik vind het goed dat beide clubs gisteren een gezamenlijke oproep gedaan voor een geweldloze wedstrijd. De sportieve rivaliteit moet en moet op de voorgrond staan. Ik denk dat het een hete wedstrijd wordt. We hopen natuurlijk dat het rustig blijft in en rond het stadion. Onze jongens zijn gefocust en weten hoe ze zich moeten gedragen. Ik heb niet het gevoel dat we het gevaar lopen overwerkt te worden of onze zenuwen te verliezen. Ze weten wat ze kunnen en wat niet. De jongens weten wat ze op het veld moeten brengen om de wedstrijd te winnen .”

… Tegenstander Hansa Rostock : “Rostock begon het seizoen goed met het aantal punten, vooral weg van huis met de overwinningen in Hannover en Kiel. In het offensief hebben ze John Verhoek, Ridge Mundy en Streli Mamba en ook Nik Omladić-spelers die kunnen altijd voor gevaar zorgen. Bovendien kenmerken ze zich door hun compactheid. Het wordt zeker een heel intens spel.”

… Ex-Kiezkicker John Verhoek : “Hij is een zeer krachtige spits die zijn sterke punten in het strafschopgebied heeft en een zeer goede afwerking heeft. Zijn neus voor doelpunten onderscheidt zich. Hij had het niet gemakkelijk bij ons, we hadden veel van coachwisselingen toen en hij was niet altijd een vaste klant. Het is altijd goed voor een spits als hij het vertrouwen van de coach heeft. Hij gaf toen zijn kwaliteiten aan en nu gaat het beter met hem.”

… de rol van favorieten en de bijbehorende verwachtingen : “Het wordt cruciaal dat we een goede wedstrijd spelen. We zijn vandaag en morgen optimaal voorbereid op onze tegenstanders. We weten dat we de laatste vijf wedstrijden heel goed hebben gepresteerd in eigen huis. We weten ook dat we een team onder druk kunnen zetten en kansen kunnen creëren. Als we dat kunnen en onze eigen prestaties op het veld kunnen neerzetten, heb ik er alle vertrouwen in dat we ook zullen winnen, ongeacht waar we staan ​​en wat de druk en verwachtingen zijn. .”

Bron: www.fcstpauli.com