Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Jackson:”Ik ben verder vrij rustig, maar het intensiteitsniveau gaat voor mij op het veld door het dak”


In de 2-4 uitoverwinning in Heidenheim liet Jackson Irvine een ijzersterk optreden zien en droeg daarmee bij aan de vierde overwinning op rij.
De Australiër nam dinsdag 19 oktober 2021 veel tijd om de vele vragen van de pers te beantwoorden. De middenvelder sprak over…

… zijn eerste maanden in Hamburg : “Ik heb me tot nu toe goed vermaakt en ben veilig in de stad aangekomen. Ik vind het leuk, vooral de hoek waar ik woon. Goede muziek, een goede kunstscene, lekker eten en veel aardige mensen. Mijn vriendin en ik hebben veel plezier. Ik heb een paar hoekjes al verkend en denk dat ik een gebied heb gevonden dat goed bij me past. Ik heb ook maar 15 minuten nodig om naar het stadion te lopen. Voor de wedstrijd neem ik meestal de tram, ik ga na de wedstrijd daarmee ook terug. Natuurlijk ontmoet je daar veel fans. Zeg ‘hallo’ en mijn duim omhoog houden – dat vind ik leuk. ”

… de ontwikkeling van de afgelopen weken: ““De start had niet slechter kunnen zijn met de blessure die ik de eerste week opliep. Dat is niet de situatie die je wilt als je naar een nieuwe club verhuist. De club heeft mij en mij geweldige steun gegeven en heeft me geholpen mijn conditie terug te krijgen. Wedstrijden bij het nationale team begin september hebben me ook verder geholpen, sindsdien heb ik het gevoel sterker en sterker te worden. Mijn lichaamsbouw is de hoeksteen van mijn spel. Ik had iets nodig om daar te komen waar ik heen wil. Maar ik heb het gevoel dat ik nu het beste voetbal speel. Maar er is altijd meer te leren en te verbeteren. Sinds ik in Duitsland ben, heb ik zoveel geleerd over tactiek en mezelf  verbeterd. Ik heb het gevoel dat ik me ontwikkel als een speler, maar ook als persoon. Ik streef er altijd naar om mezelf te pushen en mezelf te ontwikkelen.”

… het huidige sportieve succes en mogelijke doelen : “We zijn dit seizoen zo succesvol geweest omdat we ons altijd hebben gefocust op de komende wedstrijd en ons zo goed mogelijk hebben voorbereid op de wedstrijden. Natuurlijk is het leuk als mensen praten over hoeveel potentieel er is en wat er mogelijk is tegen het einde van het seizoen. Maar we blijven focussen op de volgende wedstrijd en de volgende drie punten. Het is een typische uitdrukking, maar dat is wat we elke week werkelijk doen. Zo hebben we de wedstrijd in Heidenheim geanalyseerd en kort gekeken naar wat we beter moeten doen, maar ook afgevinkt. Als je deze focus week na week hebt, kan dat op lange termijn succes met zich meebrengen.”

… zijn toekomstplannen met FC St. Pauli : “Ik ben erg blij en voel me hier erg op mijn gemak. Ik ben hier nog maar een paar maanden, maar de zaken hebben zich heel goed ontwikkeld. Alles is natuurlijk geweldig als je wint ”

… zijn snor : “Een paar jaar geleden was het mijn haar, nu is de snor mijn handelsmerk. Niemand praat meer over haar. Ik liet mijn snor groeien tijdens Corona, wat gebeurt als ik me verveel. Mijn vriendin zei na de eerste weken dat het snel weg moest gaan. Maar ze heeft er vrede mee. Het zal nog wel wat langer blijven.”

… op en naast het gazon : “Ik denk dat ik mijn intensiteit voor de 90 minuten zal bewaren. Ik ben verder vrij rustig, maar het intensiteitsniveau gaat voor mij op het veld door het dak . Zo ben ik altijd geweest. Het is mijn passie voor het spel en mijn ambitie om wedstrijden te winnen.”

… Het gebruik van het openbaar vervoer : “Ik neem elke dag de trein en bus naar Kollaustraße. Ik hou van het lokale openbaar vervoer in Duitsland, ik ben verschillende dingen gewend in Groot-Brittannië. Het stoort me helemaal niet om met de trein en bus te trainen, ik heb nu geen auto, misschien heb ik er ooit wel een.”

… zijn familie en mogelijk heimwee : “Ik ben ruim elf jaar uit Australië weg en eraan gewend. Maar het is moeilijk om je familie niet te kunnen zien. De laatste jaren, en vooral sinds Corona, het is moeilijk geweest, Melbourne had die wereldwijd langste lockdown. Ik heb mijn familie al heel lang niet meer zo gezien, niet in 18 maanden. Ze zouden nu hier zijn gekomen. Mijn familie zou dol zijn op de Millerntor en de sfeer. Ik kan niet wachten tot ze eindelijk hier komen. Iedereen zou heel blij zijn om wedstrijden weer live te zien. Vooral mijn vader zou het geweldig vinden op Millerntor. Als de situatie wereldwijd is genormaliseerd, komen we hopelijk weer bij elkaar.”

… de cabin DJ’s in het team : “We hebben verschillende jongens die voor de muziek zorgen. Kofi, Paqa en soms Smash doen het. De jongens doen het goed, ik luister graag naar de muziek. Meestal Hip-Hop. Als wat de meeste mensen leuk vinden werkt, dan past het. Ik ben nog niet uitgenodigd om de muziek te doen. Misschien hebben de jongens naar mijn afspeellijsten geluisterd en denken ze niet dat dat iets voor het team is ( lacht ). ”

… Zijn eerste doelpunt voor FC St. Pauli : “Ik heb nog steeds nachtmerries als ik denk aan mijn kopbal bij de wedstrijd in Karlsruhe. We spelen verfrissend aanvallend voetbal. We creëren elke week veel kansen en komen elkaar momenteel regelmatig tegen. Ik hoop dat mijn eerste doelpunt snel komt. Zolang de jongens scoren en we wedstrijden winnen, is alles in orde. Ik denk dat het een speciaal moment zal zijn wanneer ik mijn eerste doelpunt maak. Dan laten de jongens me wel aan de muziek installatie ( lacht ).’

Bron: www.fcstpauli.com