Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen 1.FC Heidenheim


Na het succesvolle optreden bij 1. FC Heidenheim waren de Kiezkickers tevreden over de tweede helft, maar waarschuwden ze om door te werken.

Hoofdcoach Timo Schultz : “We zagen twee verschillende helften. Heidenheim drukte in de eerste helft heel goed en hoog en dwong daarmee ook het doelpunt af. We zagen er in dit stadium niet goed uit. We hebben ons in de loop van het spel kunnen los maken, maar hebben onze acties niet tot het einde goed uitgespeeld. Dat was het verschil met de tweede helft, waarin we dat voor elkaar kregen en daarna mooie doelpunten maakten.”

Frank Schmidt (Hoofd Coach FCH) : Gefeliciteerd, Timo! In de eerste helft hadden we een goede grip op de tegenstander en dwongen we fouten af in de opbouw van het spel van St. Pauli. Daarna moeten we met 2-0 of zelfs met 3-0 leiden. We lieten geen duidelijke scoringskans toe en hadden de wedstrijd enigszins onder controle. Het enige nadeel was dat we slechts 1-0 voor stonden. Het tweede punt van kritiek vandaag is dat we het spel binnen vijf minuten opgeven. Het is een bittere nederlaag. Met de kansen in de eerste helft was er meer mogelijk vandaag.”

Maximilian Dittgen: “We vloekten in de kleedkamer en bespraken wat we wilden veranderen. In de tweede helft was er meer activiteit in het spel. Het is nu erg leuk. We moeten opletten. We zijn er nog lang niet. Er zijn nog veel dingen te verbeteren.”

Philipp Ziereis: “We analyseerden de eerste helft in de kleedkamer en hadden veel gepland voor de tweede helft. Na het wisselen van kant hebben we veel dingen beter gedaan en dus uiteindelijk verdiend gewonnen. Het spreekt voor ons als team dat we de wedstrijd hebben omgedraaid na een vroege achterstand.”

Guido Burgstaller : “De 1:1 was goed voor ons. Daarna zat het team in de lift. De eerste 30 minuten van de wedstrijd hadden we het moeilijk. Heidenheim had in die tijd ook met 2-0 kunnen leiden. In de tweede helft waren wij de betere ploeg. We hebben de afgelopen maanden een stap gezet zodat een vroeg doelpunt ons niet van de baan brengt en dat we ons dan samen op één helft trekken. Dat deden we vandaag in de kleedkamer. Een seizoen is lang. Op dit moment zijn wij de koplopers en daar willen we op voortbouwen. We kunnen nog geen topteam worden genoemd. We moeten ons blijven ontwikkelen, aan onszelf werken en onszelf uitdagen.”

Bron: www.fcstpauli.com