Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Uitzege! FCSP slaat Heidenheim in dolle 5 minuten K.O., uitslag 2-4

Na een uitstekende tweede helft pakte de ploeg van Timo Schultz op zaterdag – 16 oktober 2021 13u30 – de drie punten uit Heidenheim naar Hamburg mee. Tobias Mohr (4′) wist 1. FC Heidenheim al vroeg op voorsprong te brengen, maar in de tweede helft draaide onze Kiezkickers het duel voor 8013 toeschouwers volledig om. Guido Burgstaller (55′ en 60′) en Maximilian Dittgen (56′ en 81′) scoorden er voor onze Kiezkickers. Het laatste doelpunt van Tim Kleindienst (86′) veranderde niets aan de uitkomst van de wedstrijd.

Na de interlandbreak trokken onze Kiezkickers naar 1. FC Heidenheim. Timo Schultz vertrouwde het team dat na een furieuze start van de wedstrijd tegen Dynamo Dresden de basis kon leggen voor de eerste plaats in de rangschikking.

Waren het onze Kiezkickers die met een vroege voorsprong tegen Dresden optimaal aan de wedstrijd konden beginnen, was het op deze 10e speeldag precies andersom. Na zeer hoog pressing  wonnen de gastheren de bal in een duel tegen Leart Paqarada, doelman Nikola Vasilj zat slecht aan de lage voorzet in het strafschopgebied en de opgerukte Tobias Mohr stond vrij en maakte er zonder problemen 1-0 voor de ploeg van Frank Schmidt (4′). Geen ideale start dus van deze moeilijke wedstrijd. En het had nog moeilijker kunnen zijn. Slechts drie minuten later was het Stefan Schimmer die bijna de 2-0 voor de FCH binnen kopte. Op het laatste moment zat keeper Vasilj er nog tussen (7′).

Van de kant van de ploeg van Timo Schultz viel er in de openingsminuten geen noemenswaardige kans te noteren. Het duurt tot de 22e minuut, voordat Guido Burgstaller tot een schot kwam na een voorzet van Jackson Irvin. Maar onze spits raakte de bal niet optimaal. Keeper Kevin Müller had geen moeite de bal op te rapen. Hetzelfde beeld in de 25e minuut, toen de doelman van Heidenheim probleemloos een vrije trap van Paqarada kon vangen.

Met de eerste kansen kregen onze Kiezkickers meer zekerheid en had de wedstrijd vanaf dat moment beter onder controle, ook al kwamen de kansen er voorlopig niet uit.

En zo was het weer Heidenheim die kort voor rust kort bij de 2-0 voorsprong was. Eerst raakte Kevin Sessa de bal niet goed na een voorzet van Marnon Busch (42′) en kort daarna faalde Mohr op onze keeper Vasilj (43′). Zo bleef de ruststand 1-0.

Timo Schultz deed tijdens de rust één wissel. Maximilian Dittgen kwam in de plaats van Christopher Buchtmann. Het duurde vijf minuten voordat Daniel-Kofi Kyereh het eerste schot plaatste nadat Guido Burgstaller hem de bal presenteerde (50′). En kort daarna begon het bij onze Kiezkickers echt te lopen en binnen de zeven minuten zag Heidenheims alle kleuren van de regenboog.

Eerst maakte Guido Burgstaller de gelijkmaker. Na een lange bal vanaf het middenveld bleef hij ijskoud in het strafschopgebied, 1-1 (55′). Slechts 89 seconden later bedient Burgstaller Maximilian Dittgen vanop rechts in het centrum (56′), 1-2 en de wedstrijd volledig gedraaid. Maar alsof dat niet genoeg was, krulde Burgstaller vanop afstand de 1-3 binnen voor de Schultz-Elf (60′).

In de daarop volgende minuten kon je duidelijk de schok in het spel voelen bij de gastheren. Tegelijkertijd toonden onze Kiezkickers een heel ander gezicht dan in de eerste helft. En zo hadden de jongens in Brown na een goede start in de loop van de volgende minuten het spel in handen, maar konden de voorsprong niet uitbreiden. Maar in de 81ste minuut was het het eindelijk zover. Na een corner van de FCH counterde de FCSP tegen opgeschoven gastheren. Kyereh bediende onbaatzuchtig Dittgen die met hem mee had gelopen, zodat hij alleen maar hoefde binnen te tikken. Tim Kleindienst (86′) wist het kort voor het einde van de wedstrijd nog de 2-4 te maken, maar dat nam niet weg dat de FCSP de drie punten mee nam naar Hamburg.

1. FC Heidenheim

Müller, Busch, Mainka, Hüsing, Theuerkauf – Burnic (64. Leipertz), Schöppner (72. Pick), Sessa (72. Malone), Mohr, Kühlwetter (46. Thomalla), Schimmer (64. Kleindienst)

Cheftrainer: Frank Schmidt

FC St. Pauli

Vasilj – Zander, Ziereis, Medić (90. Lawrence=, Paqarada – Aremu, Hartel (90. Becker), Irvine (70. Benatelli), Buchtmann (46. Dittgen) – Kyereh, Burgstaller (80. Makienok)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 1:0 Mohr (4′), 1:1 Burgstaller (55′), 1:2 Dittgen (56′), 1:3 Burgstaller (59′), 1:4 Dittgen (81′), 2:4 Kleindienst (86′)

Gele kaarten: Kühlwetter / Irvine, Medic

Scheidsrechter: Benjamin Brand

Fans: 8013

Bron: www.fcstpauli.com