Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Geen stap minder zetten, zeker niet in Heidenheim

Nadat afgelopen weekend de bal in de Tweede Bundesliga stil lag, spelen ​​onze Boys in Brown op zaterdag – 16 oktober 2021, 13u30 uur – weer voor de drie punten bij 1. FC Heidenheim. Het gaat om de clash van de zesde in de rangschikking tegen de leider – dit is naast het duel tussen de derde SC Paderborn 07 en de tweede SSV Jahn Regensburg de topper van de 9e speeldag. Net als eind januari willen onze Kiez-kickers terugkeren naar Hamburg met punten in hun bagage.

Begin 2021 hebben onze Kiezkickers een einde kunnen maken aan de negatieve reeks buitenshuis. Half januari – bij de 2-3 in Hannover – behaalden ze hun eerste overwinning na 13 wedstrijden zonder overwinning en tegelijkertijd hun eerste uitoverwinning na bijna twee jaar. Ook in Aue wisten de Braun-Whites begin april na een lange droge periode weer drie punten te pakken. En natuurlijk niet te vergeten: eind januari vierden de Schultz-Elf hun eerste driepunter bij 1. FC Heidenheim – na zes nederlagen op rij bij FCH.

Onze Kiezkickers beleefde een heuse achtbaanrit bij het laatste gastoptreden. Doelpunt St. Pauli, doelpunt Heidenheim. doelpunt St. Pauli, doelpunt Heidenheim. doelpunt St. Pauli, doelpunt Heidenheim. Het zevende en laatste doelpunt opnieuw voor St. Pauli – eindstand: 3-4. “Uiteindelijk zijn we de gelukkige maar welverdiende winnaar. Als je vier keer leidt, verdien je het al bij al”, zei coach Timo Schultz na de wedstrijd, waar hij een nier crisis kreeg en door hevige pijn in de nieren naar het ziekenhuis moest voor de wedstrijd en deze bijna miste.

Voor Daniel-Kofi Kyereh, die ondertussen de 2-1 voorsprong scoorde, was het “een van de meest intense wedstrijden” die hij tot nu toe heeft gespeeld. Onze Kiezkickers kan ook nu een zeer hoge intensiteit verwachten wanneer ze terugkeren naar de Voith Arena. “We kennen Heidenheim en weten dat het daar heel, heel moeilijk is”, zei Luca Zander voor de wedstrijd. Bij de FCH – die drie opeenvolgende overwinningen behaalden – moet FCSP zijn grenzen nog een keer verleggen om te overleven en terugkeren naar Hamburg met iets telbaars in de bagage.

Voor het eerst sinds augustus 2018 gaan onze Boys in Brown als enige koploper een speeldag in. Als ze willen dat het na dit weekend zo blijft, mogen de Kiezkickers niet na laten. “Als je een stap minder doet, wordt het heel moeilijk om iets te winnen”, benadrukte Luca Zander. In de ware zin van het woord kan de Schultz-Elf geen stap minder doen als het gaat om de Voith Arena, niet alleen tegen één van de sterkste Tweedeklassers van de afgelopen jaren, maar ook tegen de huidige sterkst rennende en sprintende team in de competitie.

Terwijl onze Kiezkickers als koplopers afscheid hadden genomen van de tweede interlandbreak na de 3-0 thuiszege tegen Dynamo Dresden en met een goed gevoel naar Heidenheim afreisden, kreeg FCH onlangs een tegenslag te verwerken. De ploeg van coachveteraan Frank Schmidt – die vorige week zijn contract vroegtijdig verlengde tot 2027 – verloor met 3-0 bij SV Werder Bremen. De Heidenheimers, die dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen zijn (2 overwinningen, 3 gelijke spelen), willen natuurlijk zo snel mogelijk de weg naar succes vinden. Dat willen onze Kiezkickers natuurlijk voorkomen. Net als bij het laatste gastoptreden en de komende maanden willen ze zaterdag 16 oktober vanaf 13.30 uur alles weer op het veld brengen en geen stap minder doen.

Bron: www.fcstpauli.com