Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz:”Leren en optimaliseren zit in ons DNA”


Met de moeilijke uitwedstrijd bij 1. FC Heidenheim gaat het voor onze Kiezkickers op zaterdag  – 16 oktober, 13u
30 uur – verder in de Tweede Bundesliga. Voor de wedstrijd tegen FCH nam hoofdcoach Timo Schultz zoals gewoonlijk veel tijd om vragen van de pers te beantwoorden en vertelde over …

… de persoonlijke situatie: “Christopher Avevor en Lukas Daschner zijn nog in Reha. Wat onze jonge spelers betreft, hebben we deze week drie keer slecht nieuws gekregen. Serkan Dursun scheurde zijn kruisband bij de beloften, Jannes Wieckhoff en Hugo Teixiera hebben bij ons een knieblessure opgelopen en zullen er voorlopig niet bij zijn. Goed nieuws echter van Sebastian Ohlsson, Etienne Amenyido en Igor Matanović, die allen weer pijnvrij zijn en terug vol op het trainingsveld kunnen gaan. We moeten zien hoe we ze in de komende eenheden integreren. Eric Smith en Marvin Knoll lopen nog achterop en zijn beiden in looptraining. Finn Ole Becker en Maximilian Dittgen zijn weer volop aan het trainen en zijn ook kandidaten voor de wedstrijdselectie en voor de wedstrijd vanwege hun korte blessuretijd. Alle nationale spelers zijn gezond teruggekomen, en zijn vandaag terug op training en zijn dus ook kandidaat voor de komende wedstrijd.”

… de mogelijke basisopstelling voor de wedstrijd in Heidenheim : “Als coach heb je nooit die ene opstelling in gedachten, maar meerdere. Becker en Dittgen zijn zeker goede alternatieven. Onlangs hadden we ook andere spelers op de bank, die vanaf het begin gespeeld hebben. We kijken ook naar de staat van onze internationals, die hebben verschillende invalbeurten gehad en soms een lange reis terug naar huis.”

… een blik op de rangschikking van de afgelopen twee weken : “Allereerst is het eigenlijk een leuke situatie. Natuurlijk kijk je dan ook graag naar de rangschikking. Maar je moet je niet door positieve verslaggeving en de rangschikking laten verblinden. We hebben de tijd gebruikt om een ​​beetje te rusten en hadden een goede testwedstrijd in Freiburg, waar ons werd getoond dat we op veel gebieden nog ruimte voor verbetering hebben. We zijn ons bewust van onze sterke punten en nemen de momentopname van de negende speeldag graag mee en putten er ook kracht uit.”

… een nieuwe uitdaging in Heidenheim : “Elk weekend hebben we een uitdaging in de vorm van een competitiewedstrijd en in de vorm van tegenstanders die heel anders zijn. Nu is het Heidenheim. We zullen ons spel en onze aanpak niet baseren op wie de tegenstander is of welke positie we in de rangschikking hebben. We moeten ons concentreren om goed te werken hier op Kollau en het leveren van onze prestaties in het weekend. We weten dat we een zeer sterke tegenstander gaan treffen in Heidenheim en toch benaderen we ze met vertrouwen, met de taak dat we ze kunnen verslaan. We blijven ons focussen op wat we kunnen beïnvloeden.”

… de vraag wanneer hij 100 procent tevreden zal zijn: “Wat zei Stani altijd? Tevredenheid is stilstand. Ik wil niet altijd overkomen als een notoire klager. We hebben fases op individuele vlakken gehad, maar ook als team soms helften en wedstrijden waar we ons niet goed presenteren.” We zijn niet gesloten, spelen niet compact genoeg en soms doen we onze acties niet met 100 procent overtuiging. Maar we hadden ook veel echt goede wedstrijden, waarna ik zei dat ik het leuk vond om naar te kijken. Elke speler en coaches, we hebben ook de claim om nog te zien waar we beter kunnen worden. Leren en optimaliseren zit in ons DNA. Het team is er klaar voor en herkent voor zichzelf waar het nog problemen heeft en waar we nog oplossingen moeten vinden .Daarom is samenwerken zo leuk.”

… FCH-trainer Frank Schmidt : “Wat hij in Heidenheim heeft gecreëerd en bereikt, is absoluut buitengewoon. Hij leidde het team naar de topgroep in de tweede divisie. Ze hebben zich bijna naar de Bundesliga gewerkt. Wie in Heidenheim zou dat gedacht hebben 10 jaar geleden. Het is het bewijs dat continu werken loont. Ik wil niet uitsluiten dat het pad, of dat nu op korte of middellange termijn is, soms leidt naar de hoogste divisie. Dat zou zeker de kers op de taart zijn voor mijn collega. ”

… Tegenstander 1. FC Heidenheim : “Je treft een volwassen team tegen wie het moeilijk is om kansen te creëren en doelpunten te maken. Dat is een vast gegeven in deze competitie. Ze zijn al jaren gevaarlijk op spelhervattingen. In de aanval hebben ze met Tim Kleindienst en Christian Kühlwetter twee zeer gevaarlijke spitsen en ze schakelen heel goed en snel over vanuit een compacte verdediging.

… onze eigen speelstijl : “We willen moedig vooruit spelen, de tegenstander dwingen om op ons te reageren door onze balcirculatie, en ruimtes voor onszelf creëren van waaruit we gevaarlijk kunnen worden. Dat is misschien nog moeilijker in Heidenheim dan elders. Wedstrijden in de Ostalb zijn altijd ongemakkelijk. Maar we hebben het zelfvertrouwen en misschien een beetje zelfbeeld dat we het kunnen. We hebben de afgelopen wedstrijden laten zien dat we er tegen elke tegenstander goed uit kunnen zien.”

… het laatste wedstrijd bij FCH : “Allereerst herinner ik me het resultaat , een zeer wilde wedstrijd met veel plezier. We hebben het toen heel goed gedaan, de overwinning was verdiend. We leidden in totaal vier keer en uiteindelijk namen we de drie punten mee. Ik zou het niet erg vinden als het zo terug zou komen. Ik voelde me niet zo goed tijdens de wedstrijd, ik moest wat medicijnen nemen.

… de sterke verdediging van de Heidenheimers : “Zij zijn het team met de laagste xG-waarde (verwachte doelpunten), wat laat zien hoeveel men investeert in het verdedigen van het eigen doel. De FCH staat daar al jaren bovenaan. Toch hebben wisten we vorig seizoen in beide wedstrijden vier doelpunten te maken. Momenteel laten zij de op twee na minste schoten op hun eigen doel toe, wij de op drie na minste. Beide teams hebben elk slechts twaalf gele kaarten. Het lijkt een saaie wedstrijd te worden, iedereen kan op een 0-0 rekenen (lacht). “

Bron: www.fcstpauli.com