Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Dresden


Vijfde thuiswedstrijd, vijfde thuiszege – onze Kiezkickers hebben opnieuw een sterk wedstrijd laten zien op Millerntor en versloegen na Kiel, HSV, Regensburg en Ingolstadt ook Dynamo Dresden. Na de wedstrijd keken hoofdtrainer Timo Schultz, doelpuntenmaker Christopher Buchtmann en middenvelder Marcel Hartel tevreden terug op de afgelopen 90 minuten.

Hoofdcoach Timo Schultz: “Het was een welverdiende overwinning voor ons – met een droomstart die ons absoluut in de kaarten speelde. Buchti raakte de bal heel goed. Ik moet zeggen dat Buchti ze op de training ook zo raakt. Dat was ook een reden voor zijn opstelling. Hij verdiende het gewoon, ik ben blij voor hem en voor ons allemaal. De rest van de wedstrijd waren toen erg dominant. De 2-0 penalty gaf ons weer zekerheid. De jongens wilden altijd naar voren spelen en waren altijd slim achterin, vooral in fases van balverlies. Na negen wedstrijden hebben we nog maar acht doelpunten tegen gekregen. Dit laat zien dat we het als team een ​​stuk beter doen dan vorig seizoen. Onze basisfocus zal altijd zijn dat we aanvallend spelen, plezier in het voetbal brengen en we willen onze fans altijd iets bieden. Vandaag was het al bij al goed en ik heb veel plezier gehad bij het kijken. Ik kan ook de rangschikking lezen en zien dat we koploper zijn. Dat voelt heel goed. Maar het voelt altijd heel goed voor mij om naar Kollau te komen en te weten dat we nog veel te doen hebben en dat we niet zo goed waren als sommigen van ons denken in fasen van individuele wedstrijden of hele wedstrijden. Ik wil de euforie niet afremmen, integendeel. Ik ben een fan van euforie en ik wil niemand verbieden te dromen zolang wij maar niet vergeten te werken.”

Christopher Buchtmann : “Ik moet eerlijk zeggen dat ik na een lange tijd een beetje zenuwachtig was om vanaf het begin weer te spelen. Ik had er echt zin in. Dat het zo ging, ook met het doelpunt en de drie punten”, is geweldig. Ik raakte de bal redelijk goed op doel ( lacht ). Het ging heel snel, ik kon het nauwelijks geloven. Ik ben dolblij dat we de wedstrijd hebben gewonnen en constant goed zijn blijven spelen. Ik ben zelf op de goede weg en wil doorgaan. Zo kan het doorgaan.”

Marcel Hartel : “Het was van begin tot eind een goede wedstrijd. Achterin lieten we niet veel toe, we speelden creatief en creëerden kansen. Al met al een verdiende overwinning.”

Alexander Schmidt (Hoofdtrainer Dynamo Dresden)“Het was een verdiende overwinning voor FC St. Pauli, dat moet je zonder afgunst toegeven. We ontmoetten een team dat een ongelooflijke kracht vooruit had. Wat we wilden doen, werd na een minuut teniet gedaan. Dat maakte het er niet makkelijker op. Het team was onder de indruk hoe de tegenstanders hier weg kwamen met hun speelse kwaliteit. Dat wisten we van tevoren, maar de theorie is één ding en wanneer het op het veld voelt, is een ander. Die 1-0 deed ons pijn, we hebben ons tot de kleedkamers gered, St. Pauli kreeg immers nog een paar kansen. We deden een paar wissels bij de rust en kwamen er heel goed uit de kleedkamers. We hadden onze beste fase in de tweede helft. “De ploeg hoopte dat er iets zou werken. We had behoorlijke baloverwinningen zonder de enorme druk te kunnen ontwikkelen De beslissing met de strafschop viel precies in de fase waarin het spel evenwichtig was. Dat was een kleine voorlopige beslissing, ook al was er nog tijd. Maar iedereen die St. Pauli heeft gezien en het zelfbeeld waarmee ze optraden, voelde gewoon dat het heel moeilijk is om het spel om te draaien. Uiteindelijk staat er een duidelijke 3-0, wat pijn doet. Op een dag als vandaag moet je de prestatie van je tegenstander accepteren en die was erg sterk. St. Pauli is tot nu toe onze sterkste tegenstander geweest.”

Bron: www.fcstpauli.com