Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz: “Dan is elke speler in modus en geniet ervan”


Voor onze Kiezkickers staat de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen – op zondag 3 oktober 13.30 uur – tegen het gepromoveerde Dynamo Dresden op Millerntor op het programma. Voor de wedstrijd tegen Saksen beantwoordde hoofdcoach Timo Schultz de gebruikelijke vele vragen van de pers en sprak over …

… de persoonlijke situaties : “Het is vergelijkbaar met vorige week. Maar ik ga ervan uit dat Jannes Wieckhoff zich bij de ploeg zal voegen. We zijn voorzichtig met Eric Smith en willen hem in een vorm en situatie brengen waarin hij bovenal fysiek 100 procent is fit. We genieten momenteel van de luxe en geven hem de tijd. In deze functie hebben we zeer goede alternatieven die dit momenteel ook bewijzen. Etienne Amenyido is pijnloos en op de goede weg. Hij raakt geleidelijk in teamtraining geïntegreerd. Maar we moeten hier voorzichtig zijn en hem niet van nul naar honderd latengaan, maar hem liever langzaam leiden.”

… Keeper Nikola Vasilj : “Hij heeft al gezegd dat hij niet zo veel te doen krijgt. Hij kon zich twee tot drie keer onderscheiden tegen Karlsruhe. We hebben een goed team en het hoort bij een goed team dat het een keeper heeft die op de juiste momenten en situaties een bal vasthoudt die misschien niet iedereen vasthoudt. Het past heel goed in de algehele structuur. Hij heeft een zekere consistentie in zijn prestaties bereikt en laat zien waarom we het hebben aangetrokken.”

… Middenvelder Jackson Irvine : “Hij is een speler die wij als coaches beter moeten leren kennen. We weten wat hij kan en wat hij de groep kan geven. Dat heeft hij in de laatste twee wedstrijden op indrukwekkende wijze laten zien. Het geeft de hoop dat er meer zullen komen. Met zijn extreme loop- en kopbalkracht brengt hij een ander element mee dan onze kleine spelers, die we meestal in de diamanten positie zetten. Tot nu toe zijn we zeer tevreden met hem, maar zoals elke speler zien we nog steeds een verbetering.”

… mogelijke veranderingen in de basiself : “Je denkt altijd aan wie er aanbiedt, hoe de jongens zich voelen en of de een of de ander misschien een fase heeft waarin ze moeten doorblazen. Je kijkt altijd naar de tegenstander. In de de laatste twee wedstrijden hebben de jongens echter argumenten aangedragen dat ze vanaf het begin weer zouden moeten kunnen spelen.”

… tweede plaats in de rangschikking : “Wij zijn niet het team en ik ben niet de coach die constant naar de tafel kijkt na de achtste speeldag. We hebben elke dag genoeg te doen, daar houden we ons alleen mee bezig en niet met rangschikkingen of wat dan ook. Wat-als-scenario’s. De jongens komen hier graag elke dag, of we nu de laatste wedstrijd hebben gewonnen of verloren en we op de tweede, zevende of negende plaats staan. Maar het is ook duidelijk dat de tweede plaats leuker is. We zullen er alles aan doen om dat zo te houden. We weten dat Dresden weer een moeilijke tegenstander is. We hebben voor zondag nog twee goede trainingseenheden nodig, dan moeten we in topvorm zijn om de wedstrijd in gaan en dat alles brengt wat ons samen op het veld.”

… Tegenstander Dynamo Dresden : “Ze leven veel van hun gevechtskracht, robuustheid en kracht. Ze sprinten constant en hebben een topstorm met Schröter, Daferner en Königsdorffer qua snelheid en robuustheid. We zijn gewaarschuwd en moeten op onze hoede zijn. Achterin doet Akoto het heel goed. Ze hebben een heel goed samengesteld team dat het erg goed doet met 13 punten, ondanks een of twee nederlagen. Het zal zeker een wedstrijd worden waarin alles gegeven wordt. Onze fans op Millerntor vinden dat ook geweldig.”

… het mogelijke startrecord met vijf thuisoverwinningen op rij : “Iedereen begint een wedstrijd om hem te winnen, dat is voor ons net zo als Dresden. We spelen thuis en hebben de mogelijkheid om een ​​schone lei te houden. Maar ik benadruk nogmaals dat series en klassementen mooie achtergrondgeluiden zijn. Het gaat ons er alleen om dat onze prestaties goed zijn, dat elke speler zijn werk doet, dat we er voor elkaar zijn en dat we echt alles op het veld investeren anders verliezen we de wedstrijd. Maar ik hoop van niet dit weekend. We zouden er goed aan doen om ons op onszelf te concentreren en de nevenzaken weg te nemen. Dat verstoort alleen maar de focus. Maar hebben we de volledig focus op onze wedstrijd, dan zijn we goed.”

… Thuiswedstrijden met fans : “Het is over het algemeen een goed gevoel als je naar de thuiswedstrijden in het stadion komt. Als de jongens naar buiten gaan om op te warmen en een eerste rilling door de Millerntor gaat. Uiterlijk als Hells Bells is geweest en de scheidsrechter fluit, dan is elke speler in de modus en geniet ervan. We zijn erg blij met de geweldige steun en hebben het weer nodig in het weekend want het geeft ons nog een duwtje meer in de rug.”

Bron: www.fcstpauli.com