Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Eerste uitoverwinning na glansprestatie, 1-3 in Karlsruhe

FC St. Pauli behaalde op de 8e speeldag van de 2e Bundesliga zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. Voor 12.500 toeschouwers in het uitverkochte BBBank Wildpark zette een eigen doelpunt van Marius Gersbeck (13′) onze Kiezkickers op weg naar een 1-3 overwinning tegen Karlsruher SC. Guido Burgstaller trapte op de stip de 0-2 op bord (45′), Daniel-Kofi Kyereh nam de beslissing met 0-3 (58e). Uiteindelijk wist Fabian Schleusener het eer reddende  doelpunt te scoren (79e). 

De 500 St. Pauli-fans die met hen meereisden, zagen geen verandering in de startopstelling van Timo Schultz, onze Boys in Brown speelden met dezelfde opstelling als bij de 4-1-zege tegen FC Ingolstadt. FC St. Pauli wilden de uitzwakte – die FCSP steeds verweten werd – geen plaats in hun hoofd geven en een sportief antwoord op het veld vinden. Na de gebruikelijke aftast fase was het de Schultz-Elf die het eerste uitroepteken zetten.

Al in de openingsminuten speelde de Kiezkickers bij voorkeur op de linkerflank, dit keer stuurde Guido Burgstaller zijn aanvalspartner Maximilian Dittgen weg. Met zijn scherpe flank was de linkervoet eigenlijk op zoek naar Daniel-Kofi Kyereh – die in het centrum liep – maar de KSC-doelman Marius Gersbeck duwde de voorzet ongelukkig met zijn rechterarm in zijn eigen net (13′).

De doelman van Karlsruhe maakte zijn fout goed toen hij de winnaar bleef in de één-op-één tegen Burgstaller en in dezelfde minuut was hij ook de sterkste tegen Jackson Irvine (21′). Hiermee verdiende onze Kiezkickers duidelijk de leiding en stond de hele eerste helft geen doelgevaar toe. Vlak voor rust was er grote opwinding, Kyereh nam in het  strafschopgebied een contact van Tim Breithaupt dankbaar aan (43.). Burgstaller nam vanaf het punt de verantwoordelijkheid en scoorde feilloos in de rechterhoek, 0-2 (45e).

In de tweede ronde miste Irvine met een kopbal nipt de voorlopige beslissing (49′), maar daarna kwam de KSC met meer levendigheid in de wedstrijd. Nikola Vasilj, die in de eerste helft grotendeels werkloos bleef, moest tweemaal briljant pareren tegen kopballen van stormtank Philipp Hofmann (51′, 56′). Juist in deze fase – waarin het ook wat hectischer was – vonden onze Kiezkickers het juiste antwoord. Met een rechttoe rechtaan combinatie brak FCSP door de verdediging van de gastheren en op het einde tikte Kyereh de voorzet van Burgstaller over Gersbeck in het net, 0-3 (58e).

Bij het derde doelpunt was de lucht voor het eerst uit de wedstrijd, de uitslag leek vast te liggen. Dus misschien was het deze pauze die leidde tot het volgende doelpunt. FC St. Pauli  kreeg het leer niet uit hun strafschopgebied, zodat na een afketsing van Marcel Hartel, invaller Fabian Schleusener binnenschoot (79′). De mensen van Karlsruhe voelden dat deze wedstrijd misschien nog niet beslist was. Daarentegen wist de Schultz-Elf in deze fase het ritme van de wedstrijd te breken. Daarom was het uiteindelijk de verdiende eerste uitoverwinning dit seizoen, waardoor FCSP naar de tweede plaats springen. Dynamo Dresden – 3 oktober, 13.30 uur –  brengt volgende week een bezoek aan Millerntor.

Karlsruher SC

Gersbeck – Thiede, Bormuth, Kobald, Heise (63. Jakob) – Breithaupt – Kaufmann (46. Schleusener), Choi (63. Kother), Wanitzek, Lorenz (63. Batmaz)- Hofmann

Cheftrainer: Christian Eichner

FC St. Pauli

Vasilj – Zander, Ziereis, Medić, Paqarada (90. Lawrence) – Aremu – Irvine (75. Benatelli), Hartel – Kyereh (84. Makienok) – Burgstaller, Dittgen (75. Buchtmann)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Gersbeck (13., ET), 0:2 Burgstaller (45., FE), 0:3 Kyereh (58.), 1:3 Schleusener (79.)

Gele kaarten: Eichner (Trainer), Hofmann, Choi, Bormuth, Kobald, Batmaz / Irvine, Hartel

SR: Nicolas Winter

Fans: 12.500 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com