Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”we kunnen extreem ongemakkelijk zijn voor elke tegenstander als …”


Met de uitwedstrijd op Karlsruher SC gaat het voor onze Boys in Brown zaterdag – 25 september 2021 13u30 – verder in de Tweede Bundesliga. Voor de wedstrijd bij KSC nam hoofdcoach Timo Schultz veel tijd om vragen van mediavertegenwoordigers te beantwoorden en sprak over …

… de persoonlijke situatie : “Ik neem aan dat Finn Ole Becker net als Eric Smith niet beschikbaar zal zijn. Marvin Knoll blesseerde zijn kuit deze week. Met Jannes Wieckhoff ga ik ervan uit dat hij vandaag zal zijn of morgen zal beginnen met trainen. We zullen afwachten of hij ook kandidaat is voor de wedstrijd in Karlsruhe.

… mogelijke wijzigingen in de basisopstelling : “Er zullen zeker geen vier of vijf wijzigingen zijn, maar op één of twee posities denk je erover na. We hebben nog twee trainingseenheden en dan gaan we kijken. De wedstrijd tegen Ingolstadt liet zien dat we genoeg alternatieven hebben en dat jongens die op het veld willen staan ​​en ook echt op het veld thuishoren. De voorbije wedstrijd is altijd een parameter voor de opstelling, maar ook de trainingsprestaties en wat de tegenstander te bieden heeft.”

… de vraag of zijn team al een topteam is : “Als je de rangschikking bekijkt, zie je ook dat de afstand naar de twaalfde plaats niet bijzonder groot is. Maar we hebben de 13 punten terecht verdiend en nemen ze graag mee. We zijn blij om deel uit te maken van de fase waarin we nu zitten en die willen we uitbreiden. We willen ook buitenshuis succesvol zijn en punten scoren. Dan gaat ook alles de goede kant op. Of we nu al een top zijn ? We zien dat we elke dag op het veld moeten werken en in het weekend moeten presteren om succesvol te zijn.”

… het hoge tempo van ontslagen van het trainersvak : “Je leest het nieuws en begrijpt het ene en het ander veel minder. Maar dat is ook niet mijn taak. Er zijn nog maar drie coaches over – in Heidenheim, Karlsruhe en Regensburg – die al langer trainer zijn dan ik. En ik ben hier pas één jaar trainer. Dat toont nu al de hoge snelheid van verandering. Of dat altijd zo goed is, als je altijd aan de ene kant praat over iets te willen opbouwen en aan de ander kant de belangrijkste sportfunctionaris vervangt, is een open vraag.”

… drie redenen voor het mogelijke einde van de negatieve uitreeks : “Omdat we defensief zeker heel compact zullen zijn. Omdat we altijd gevaarlijk zullen zijn in de omschakelingssituaties. En omdat we het zullen doen tegen een zeer, zeer goed standaardteam. Hopelijk kunnen we dit keer een positieve bijdrage leveren in deze discipline.”

… Tegenstander Karlsruhe : “Vorig jaar zagen we er in beide wedstrijden niet zo goed uit. We hopen dat we het dit seizoen anders kunnen doen. Net als wij heeft KSC een zeer homogeen en goed ingespeeld. Ze hebben een paar hoekstenen in het team en met Philipp Hofmann, Marvin Wanitzek en Kyoung-rok Choi in het offensief veel kwaliteit. We moeten erop letten dat ze zich niet ontwikkelen. Ze leven van hun collectief en spelen erg compact. Sinds het aantreden van mijn collega heeft hij een team gevormd dat zeker mee kan in de top van de tweede klasse.”

… de ontwikkeling van ex-Kiezkicker Kyoung-rok Choi : “Allereerst moet je zeggen dat Kyoung zich altijd heel goed heeft gedragen bij FC St. Pauli in de U19 en U23 onder Joachim Philipkowski en een heel goede jongen is.. Hij had vanaf het begin potentieel met zijn linkervoet, zijn snelheid en zijn speelintelligentie. Destijds was het fysiek niet genoeg en zelfs toen hij naar Karlsruhe verhuisde, kostte het hem een ​​bepaalde tijd om te acclimatiseren. Nu is hij zo ver dat hij absoluut competitief is en één van de topspelers in de tweede divisie. Karlsruhe kan blij zijn dat ze hem hebben. Ik ben altijd blij als ik hem weer zie en ik wens hem altijd het allerbeste – maar niet dit weekend ( lacht ). ”

… het duel tussen de twee teams met de beste punten in het kalenderjaar 2021 : “Of het de beste teams van de afgelopen maanden zijn, moet door anderen worden beslist, een zekere continuïteit in de manier waarop je speelt en van de staf. Dat is een voordeel aan het begin van het seizoen, wanneer andere teams nog nieuwe coaches en veel nieuwkomers moeten vinden. We weten dat we ons niet verstoppen. We kunnen voor elke tegenstander extreem ongemakkelijk zijn als we onze pk’s op het veld krijgen. Als we verdedigen agressief tegen de bal spelen, naar voren spelen en erin slagen om te scoren dan kunnen we iedereen in de competitie verslaan.”

Bron: www.fcstpauli.com