Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Buchtmann:” Als je zoals vroeger doelpunten schiet is dat super”

Na de training op woensdag (22 september) nam Christopher Buchtmann veel tijd om vragen van pers te beantwoorden. De lang geblesseerde middenvelder sprak niet alleen over zijn doelpunt in de vorige thuiswedstrijd tegen Ingolstadt, maar ook over …

… de lange pauze van een blessure en hoe ermee om te gaan: “Er waren momenten dat het niet zo goed ging in de afkickkliniek. Het duurde negen maanden, dat was lang. Het was geen gemakkelijke situatie voor mij tijdens Corona. Ik zag de jongens af en toe, maar dan vooral alleen tijdens de coronatest. Ik miste net de kleedkamer, dat merkte ik enorm. De grappen met elkaar en het geklets met mijn teamgenoten. Ik ging alleen naar de afkickkliniek en rondde mijn programma af. Dat was geen goede periode. De eerste zes maanden hebben we behoorlijk mee gebibbert, ik wilde meteen terugkomen. In de terugronde was het erg leuk om de jongens van het team bezig te zien. Ik ben blij dat alles zo is verlopen. ik ben die met plezier speelt en wil iedereen laten zien wat ik kan.”

… de redenen voor de goede prestatie: “We hebben een brutaal goed plan dat iedereen probeert uit te voeren. Het is uiterst belangrijk dat we precies weten wat we op het veld willen doen. De bewegingen worden uitgevoerd getraind. Zelfs als het plan niet werkt , moet je doorgaan en erbij blijven. Het team doet dat, iedereen is betrokken. Het begon tijdens de afgelopen winterstop en nu gaan we zo verder. De teamgeest is geweldig, we zijn een toegewijd team. Ze hebben een geweldig plan. Het duurde even voordat het ingebakken zat. Het begon in januari en de jongens hebben geweldig werk geleverd. We gaan er nu mee door. We hebben een ongelooflijk hongerig team. Iedereen is wakker om dit weekend te winnen. We hadden een hele goede tweede helft onder Ewald Lienen en Olaf Janßen, maar ik denk dat het huidige team qua kwaliteit en breedte beter is dan toen.”

… zijn doelpunt tegen Ingolstadt : “Eerst dacht ik dat de bal te zwak raakte. Maar hij ging toch voorbij, hoewel het schot niet zo hard was. Het was gewoon een geweldig gevoel. Na de lange pauze was het alsof ik 100 kilo kwijt speelde. Natuurlijk wil ik doorgaan en als ik mijn kansen krijg, wil ik daarop voortbouwen. Het is gewoon leuk om weer terug te zijn. Als je doelpunten maakt zoals voorheen, is dat helemaal geweldig.”

… zijn contract, dat in de zomer van 2022 afloopt : “Het is pas september, het is nog te vroeg om erover te praten. Maar ik hoef niet te verbergen dat ik hier wil blijven. Iedereen kan  zich dat voorstellen. Maar ik wil eerst gas geven en alles op me af laten komen.”

… de zelfuitgesproken zin om weer de ‘oude Buchti’ te worden : ” Energiek naar doel gaan, scoren en voorbereiden en gewoon weer midden in de wedstrijd te staan. Dat alles onderscheidde me vroeger en ik wil daar terugkomen. Het zou het doel van elke voetballer moeten zijn om na een blessure weer op de vorige prestatielimiet te komen. Ik ben vastbesloten. Het gaat niet van de ene op de andere dag, maar beetje bij beetje. Ik blijf geduldig en denk dat Schulle al een goed plan met me heeft. Ik heb gewoon plezier en ga door. ‘

… de doelen voor dit seizoen : “We moeten gewoon gas blijven geven en zo goed mogelijk blijven spelen. Dan kunnen we aan de top blijven. Ook al zegt iedereen dat, we blijven van wedstrijd tot wedstrijd kijken. Daar zijn we het beste mee vooruit gekomen. Het is belangrijk dat we onze prestaties blijven oproepen en een inzinking zoals in Hannover vermijden. Alleen dan blijf je aan de top. De competitie ligt genadeloos bij elkaar, met slechts drie punten verschil met de twaalfde plaats.”

… het punten aantal buitenhuis en de komende wedstrijd bij KSC : “In Aue werden we niet beloond omdat we niet scoorden. De wedstrijd in Paderborn begon niet goed met de rode kaart, maar we hadden toch een geweldige wedstrijd gespeeld en had kunnen winnen. De wedstrijd in Hannover was de enige waarin we onze limieten niet bereikten en niet scoorden. We moeten nog meer geconcentreerd zijn, de knoop moet op een gegeven moment loskomen. Omdat KSC onder Christian Eichner een zeer goede tegenstander is geworden, moeten we weer tot het uiterste gaan. Dat wordt een mooie klus voor ons.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters