Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Geweldig teken: senaat besluit om op volle capaciteit in te zetten, FCSP gaat stappen zetten

De Senaat van Hamburg heeft op dinsdag 21 september 2021 een belangrijke versoepeling van de 2G-regel in gang gezet. Daardoor kan FC St. Pauli Millerntor weer op volle capaciteit gebruiken. Voor de FCSP is deze beslissing een groot en belangrijk teken van een geleidelijke terugkeer naar de normaliteit. Niettemin spelen redenen als de algehele sociale situatie en het organisatorische kader voor ons een rol bij de beslissing wanneer we weer op volle sterkte kunnen spelen.

Hoe hoog de bezettingsgraad zal zijn bij de komende thuiswedstrijd tegen Dynamo Dresden – op zondag 3 oktober 2021 13u30 – wordt zo snel mogelijk op onze kanalen bekend gemaakt. Evenals welke verdere aanpassingen – moesten de komende dagen verdere randvoorwaarden veranderen – die tegelijkertijd een verhoging van de geplande bezettingsgraad mogelijk maken.

Gelukkig staat dit al vast: in tegenstelling tot de laatste thuiswedstrijd wordt de Noord Tribune heropend en dus ook toegankelijk voor het thuispubliek.

FCSP-voorzitter Oke Göttlich over het besluit van de Senaat:

“FC St. Pauli is blij dat het stadion weer gevuld kan worden. Het is een mooi teken dat het grootste 2G-evenement dat afgelopen weekend bij Millerntor plaatsvond ook is meegenomen in het besluit van de Senaat. We zijn blij dat we de eerste organisatorische stappen mee zetten en zo weten hoe we het onderwerp in de toekomst nog beter vorm kunnen geven met onze medewerkers, maar ook met onze service units zoals bestellers, ticketcontroleurs etc. om weer meer mensen het stadion in te kunnen laten in de toekomst.

Anderzijds zullen we bij het openen van de deuren, toch met gevoel voor verhoudingen handelen, omdat we niet alleen de organisatorische, maar ook de psychische en gezondheidsproblematiek voor de samenleving onder de loep willen nemen. We weten niet of mensen het al prettig vinden om dicht bij een ongelooflijk aantal toeschouwers te staan ​​of dat we nog wat maatregelen moeten nemen om eerst het stadion stap voor stap te openen en te vullen.”

Bron: www.fcstpauli.com