Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Ingolstadt

Vierde thuiswedstrijd, vierde thuiszege. En net als bij de eerdere overwinningen op Kiel (3:0), HSV (3:2) en Regensburg (2:0) ook hier weer dankzij een sterk teamwerk. Niet verwonderlijk dat onze Kiezkickers zeer tevreden waren met de afgelopen 90 minuten na de wedstrijd.

Hoofdcoach Timo Schultz: “”We hebben het spel lang gedomineerd, maar er waren altijd van die één of twee situaties, vooral na de 3-1 overwinning, waarin een team terug kan vechten. We hebben vandaag altijd de juiste antwoorden gevonden. Dus we hebben het veld als verdiende winnaar verlaten. In het balbezit maakten we in de eerste helft weinig fouten. In de tweede helft waren we wat minder geconcentreerd. Maar we wisten veel aanvallen tot het einde door te spelen. In de eerste helft hadden we vijf, zes kansen goede kansen. Je moet de keeper van de tegenpartij complimenteren, die was soms echt uitstekend. Na rust waren we ijskoud voor het doel. De jongens bleven proberen iets te creëren. Dat was goed. Ze hebben hier een jaar nu aan gewerkt, vooral de laatste paar maanden met de manier waarop we voetballen, gevierd door de fans te worden. Daarom komen de fans naar het stadion. We willen het hier allemaal samen vieren. Op een gegeven moment zal het ook slecht gaan tegen een tegenstander die beter of gelukkiger is. Onze benadering om vooruit te spelen blijft altijd hetzelfde. Niet alleen de uitwedstrijden, maar ook fases in de thuiswedstrijden laten zien dat we geen tien procent minder kunnen spelen. Vandaag zelfs na de 3-0-zege, wanneer de een of de ander een of twee meter minder loopt en Ingolstadt weer in de wedstrijd komt.””

Luca Zander : “We kwamen goed binnen en speelden een zeer dominante wedstrijd in de eerste helft. We lieten niet veel toe en creëerden een paar kansen voor onszelf. Bij de rust kunnen we hoger leiden. We hebben een beetje controle in de tweede helft verloren, maar hadden toch voldoende controle. Het spel werd een beetje wilder. We gebruikten onze kansen ijskoud. We hebben mensen als Guido of Ditte om de ballen erin te krijgen. Het werkte gewoon goed vandaag. Bij mijn doelpunt zit ik in de positie waar ik vaak te vinden ben. Natuurlijk werkt het niet altijd zo perfect, dus het is des te beter dat het vandaag gelukt is.”

Christopher Buchtmann : “We hadden Ingolstadt eigenlijk volledig onder controle en hadden bij rust hoger moeten voorstaan. In de tweede helft lieten we het wat lopen, maar scoorden we wel. We speelden goed en de overwinning kwam nooit in gevaar. Ik had een moeilijke tijd met de blessure, het was natuurlijk een geweldig gevoel voor mij vandaag om weer te hebben gescoord. Na de lange pauze moet je begrijpen dat je eerst buiten de kern zit. Als je binnenkomt, wil je natuurlijk overtuigen met goede prestaties om daarop voort te bouwen en weer de ‘oude Buchti’ te worden.”

Roberto Pätzold (hoofdtrainer FC Ingolstadt 04) : “Vandaag speelden we tegen een sterk aanvallend team, dat zichzelf in een offensieve opstelling speelde voor een groot en enthousiast publiek. We wilden er tegen ingaan en onze speldenprikken zetten. Dat lukte bij momenten, maar helaas lukt het toen niet, er moet veel bij elkaar komen om iets mee te nemen in een stadion als dit. Jammer dat de 4-1 zo snel viel na de aansluitingstreffer, want de jongens verstopten zich niet en speelden moedig naar voren. We hebben een gepassioneerde gevecht geleverd, maar uiteindelijk was St. Pauli duidelijk superieur aan ons in termen van offensieve kracht en effectiviteit. ”

Bron: www.fcstpauli.com