Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP wil zijn thuissterkte tegen Ingolstadt uitbouwen

Onze Kiezkickers ontvangen op zondag – 19 september 13u30 – FC Ingolstadt 04 op Millerntor, dit is de eerste van drie opeenvolgende thuiswedstrijden tegen een nieuw gepromoveerd team, in oktober zullen Dynamo Dresden en Hansa Rostock te gast zijn bij Millerntor. Het doel voor de wedstrijd tegen FCI is duidelijk: net als bij de overtuigende thuisoverwinningen tegen Holstein Kiel (3-0), HSV (3-2) en SSV Jahn Regensburg (2-0), moeten de punten op Millerntor blijven.

Eindelijk weer thuiswedstrijd! Door de eerste interlandbreak van het seizoen is het laatste optreden bij Millerntor “al” drie weken geleden, deze werd – eind augustus – op overtuigende wijze met 2-0 gewonnen door FCSP tegen koploper Jahn Regensburg. SVV was voorheen steeds zegevierend en verloor zijn eerste punten op Millerntor. De vreugde na de derde thuiszege op rij was groot, maar dat was ook de teleurstelling na de recente 1-0 nederlaag bij Hannover 96. “We konden niet genoeg bedenken om Hannover pijn te doen”, zei spits Guido Burgstaller na de wedstrijd. Coach Timo Schultz had veel goede dingen van zijn team gezien, maar zag vooral het gebrek aan vastberadenheid voor het doel als reden voor de tweede nederlaag van het seizoen.

De wedstrijd tegen de 96ers werd zoals gewoonlijk geanalyseerd en afgevinkt, onze Boys in Brown bereidden zich vervolgens deze week geconcentreerd en intensief voor op de wedstrijd tegen FC Ingolstadt 04. In de eerste van drie opeenvolgende thuiswedstrijden tegen de nieuwkomers uit Ingolstadt, Dresden en Rostock willen en moeten onze Kiezkickers het aantal individuele fouten in Hannover verminderen en meer punch en effectiviteit tonen. Als dat lukt, is de kans groot dat ze voor het eerst in meer dan zes jaar vier thuisoverwinningen op rij gaan vieren. Meest recentelijk – in mei 2015 – stuurde FC ST. Paulis Düsseldorf (4-0), Neurenberg (1-0), Leipzig (1:0) en Bochum (5-1) zonder punten naar huis.

In het bijzijn van 14.773 fans – die erbij kunnen zijn na de 2G-introductie op Millerntor –  willen de gasten uit Ingolstadt, die het laatst met 3-0 van Werder Bremen verloren, maar daarvoor hun enige overwinning met 2-0 vierden bij SV Sandhausen, punten scoren en de zegereeks van onze Boys in Brown op Millerntor stoppen. Coach Timo Schultz verwacht een intense ontmoeting tegen Schanzer die sterk is in rennen en sprinten, waarin zijn team zoals gewoonlijk moedig zal spelen en de fans een aantrekkelijk spel zal laten zien. Door inzet, absolute wil, teamgeest en passie moet de vonk weer van het veld naar de tribunes springen en op het einde alweer samen worden gejuicht.

Bron: www.fcstpauli.com