Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Schultz: “Het moet altijd ons doel zijn om de fans zo goed mogelijk te vermaken”


Voor onze Boys in Brown staat
de thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt 04 – op zondag 19 september 2021 13u30 – op het programma. Zoals gebruikelijk nam hoofdtrainer Timo Schultz voorafgaand aan de wedstrijd tegen de promovendus veel tijd om vragen van pers te beantwoorden en sprak hij onder meer over …

… de persoonlijke situatie : “Finn Ole Becker heeft adductoren problemen. Er staat nog een klein vraagteken achter zijn inzet. Het is niet erger, maar het is een plek waar je voorzichtig moet zijn om weer in het spel te komen. We zullen kijken of het gaat. Dat lijkt logisch, maar we zullen geen grote risico’s nemen. Met Rico Benatelli ga ik ervan uit dat hij vandaag weer mee traint. Sebastian Ohlsson is permanent weer aan het meetrainen, hij moet alleen langzaam de kracht van de competitie terugkrijgen. Eric Smith zal in staat zijn om vandaag weer deel te nemen aan de training. Etienne Amenyido en Igor Matanović staan ​​ook weer op het veld, misschien kunnen we Eti volgende week of de week daarna opnemen in een deel van de teamtraining. Lukas Daschner is op de goede weg, maar met zijn knieschijf is nog een tijdje out.”

… de opstelling in het verdedigingscentrum nadat Philipp Ziereis terugkeerde : “We hebben drie echt goede centrale verdedigers, ze hebben allemaal verschillende vaardigheden. Voor mij als coach is het belangrijk om uit te zoeken wat de beste combinatie is voor deze wedstrijd. “Het is een moeilijke beslissing in de centrale verdediging, die niet heeft bestaan ​​sinds ik het doe. Voor mij is het een goede situatie om onbeperkte middelen te kunnen gebruiken. Ik kan ze me alle drie heel goed in verschillende samenstellingen voorstellen.” De ene is misschien die huidige vorm, de andere wat hij de tegenstander aanbiedt.”

… mogelijke veranderingen in het basiselftal : “Je kijkt altijd van wedstrijd tot wedstrijd en ziet hoe goed de jongens zijn, welke alternatieven je hebt en waar de tegenstander zijn sterke en zwakke punten zijn. We hebben een heel brede ploeg waar we niet laten we zeggen, het zijn deze 12, 13 of 14 spelers die het hele seizoen meegaan. Het is goed mogelijk dat er dit weekend meer dan één verandering zal zijn in vergelijking met de wedstrijd in Hannover. ”

… het slechte record na achterstanden ( nog geen overwinning onder Schultz ) : “Ik kende de statistieken niet, maar ze zijn interessant. Daar heb je als coach mee te maken. Wedstrijden omdraaien en naar je toe trekken is ook een kwaliteit. Qua stabiliteit hebben we al een grote stap gemaakt. De volgende stap zou kunnen zijn om wedstrijden om te draaien die in het begin niet zo goed lopen. Ik vind het het leukst als we leiden, dan is het thema opgelost.”

… de zeer faire manier van spelen tot nu toe : “Mijn handschrift is absoluut niet herkenbaar ( lacht ). Ik vind het moeilijk om beoordeeld te worden met gele kaarten. We zijn een team dat heel vroeg opvangt. We hebben zo maar één doelpunt tegen gekregen, dat spreekt voor ons. Men heeft niet altijd harde tackles nodig. In de ene of de andere scène kunnen we echter nog slimmer zijn. Nu associeer ik dit niet alleen met een tackle, maar ook met een snelle vrije trap of een snelle ingooi die men neemt. Maar we zijn op de goede weg.”

… Tegenstander Ingolstadt : “Ze zijn een van de sterkste loopploegen in de competitie en hebben een zeer hoog sprintvermogen. We weten nu al dat er veel voor ons in petto heeft. Ze hebben een individuele kracht vooraan, met waarmee ze elke tegenstander kunnen moeilijk maken. Onafhankelijk van de formatie waarin Ingolstadt zal spelen, of van hun benadering, zullen we naar voren spelen en proberen de wedstrijd te winnen. We zullen proberen dapper onze oplossingen naar voren te zoeken. We benaderen de wedstrijd op zo’n manier dat we aanvallend zullen spelen.”

… ons eigen offensieve spel : “De afgelopen week hebben we gewerkt aan het onderwerp interfaces en aan het bereiken van de baseline van de tegenstander. Misschien moeten we daar duidelijker over zijn. We moeten op onze hoede zijn. Ingolstadt is geen team dat alleen achterin kan spelen, maar het trekt ook graag vooruit. Het vinden van een balans tussen de balcirculatie – waarbij de tegenstander gedwongen wordt het spel te verschuiven – maar ook voor ons gebruik maakt van counter momenten zal de sleutel tot succes zijn. Ik hoop dat we nog een doelpunt meer gaan maken, en als het een keer een vuil doelpunt is na een corner, dan vind ik dat ook goed. Ons doel zou moeten zijn om zoveel mogelijk scoringskansen te creëren, zodat we kunnen een doelpunt op het einde kunnen vieren.”

… de kracht van het huis en de steun van de fans: “Ze zijn zeker thuis op Millerntor een troef. We genieten van de wedstrijden en proeven de sfeer. De fans merken dat we altijd vooruit willen spelen, dat we lef hebben en creatief willen zijn. Dat brengt een zeker risico met zich mee. Zondag zullen we ook weer aanvallen en de fans zo snel mogelijk aan boord krijgen. De sfeer bij de laatste thuiswedstrijden was geweldig. Nu komt USP terug en daarmee komt nog meer sfeer in de tribunes. Door toewijding, onvoorwaardelijke wil, teamgeest en passie ze nemen we de fans mee en laat de vonken overslaan. Als we dat voor elkaar krijgen, wordt de Millerntor een gekkenhuis. Het moet altijd ons doel zijn om de fans zo goed mogelijk te entertainen.”

… de nominatie voor voetbalslogan van het jaar 2021 : “Dat had ik echt niet verwacht. Het is maar goed dat zoiets wordt gedaan. Grappige slogans zijn altijd goed, zeker in onze tijd waarin de meeste mensen alleen maar het negatieve zien en kijk waar ze tegen kunnen zijn. Zo’n geweldige competitie is iets wat losser wordt. Het is een eer om er deel van uit te maken. Ik zou zelf op Christian Streich stemmen, ik vond de uitspraak van Steffen Baumgart ook geweldig. Eens kijken wat er gebeurt de stemming komt uit .”

Bron: www.fcstpauli.com