Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander FC Ingolstadt 04

Na de 1-0 nederlaag bij Hannover 96 willen onze Kiezkickers op – zondag 19 september 2021 13u30 uur – weer drie punten pakken tegen FC Ingolstadt 04. Wat kunnen onze Boys in Brown verwachten? Zoals gewoonlijk namen we onze volgende tegenstander onder de loep.

Het huidige bilans

In de 2e Bundesliga stonden FC St. Pauli en FC Ingolstadt 04 in totaal 14 keer tegenover elkaar. De balans –  zeven overwinningen voor onze Kiezkickers en slechts drie overwinningen voor de Schanzer – spreekt duidelijk voor onze FCSP. Veel doelpunten moet je – als je kijkt naar de duels tot nu toe – in het 15e duel niet verwachten. In slechts drie wedstrijden werden drie of meer doelpunten gescoord, naast twee doelpuntloos gelijke spelen werden zes wedstrijden beslist door slechts één doelpunt verschil en bijna altijd door FCSP. Zowel de eerste twee wedstrijden van het seizoen 2008/09 als de laatste drie wedstrijden werden door de jongens in Brown met 1-0 voor zichzelf beslist. De FCI wist de hoogste overwinning te noteren, in september 2017 won de Schanzer met 4-0 op Millerntor.

Het uithoudingsvermogen

Onze Kiezkickers kunnen zich aan een intensieve wedstrijd tegen Ingolstadt verwachten, aangezien FCI een van de sterkst lopende teams in de competitie is. De teller staat met 699,2 kilometer afgelegd op de vijfde plaats in de competitie qua uithoudingsvermogen en ligt in de top drie zowel in de intensieve spurten(4.378). Bij het tempo lopen (3.053) is FCI de beste ploeg. Daarnaast maakten de spelers van hoofdtrainer Roberto Pätzold de derde meeste sprints (1.325). Buitenspeler Filip Bilbija is na Heidenheims spits Tim Kleindienst (212) de drukste sprinter met 190 sprints.

Jeugdopleiding

De ploeg van de FCI telt 32 spelers en is daarmee de grootste ploeg in de 2e Bundesliga. De in Ingolstadt gevestigde club loopt niet alleen voorop wat betreft het algemene aantal spelers, maar ook wat betreft het aantal spelers van eigen bodem. Maar liefst elf spelers hebben de sprong gemaakt van een van de juniorenteams naar het profteam en zijn terug te vinden in de selectie. Met Filip Bilbija en Merlin Röhl stonden er altijd twee in de basis in de zes competitieduels en in de DFB Cup-wedstrijd tegen Ertsgebergte Aue.

De hoofdtrainer

Ondanks de promotie was er in de zomer een wissel op de trainersbank. Roberto Pätzold nam het over van Tomas Oral. Voor de 42-jarige is het het eerste professionele station als hoofdtrainer. Hij werd geboren in Berlijn en begon zijn carrière in de zomer van 2014 bij de regionale club FC Eintracht Bamberg uit Bayern. Voor het seizoen 2015/16 verhuisde hij vervolgens naar FC Ingolstadt 04, waar hij de U19’s overnam en waar hij tot de zomer van 2021 de leiding had. De 2e Bundesliga was geen nieuw terrein voor Pätzold. In de eerste helft van het seizoen 2018/19 stond hij bij de 2-1 thuisnederlaag tegen HSV op interim-basis aan de zijlijn voor FCI.

De ongelukkige

Vorig jaar leverde spits Dennis Eckert-Ayensa een sterke bijdrage aan de promotie van de Schanzer naar de tweede klasse. Hij scoorde negen goals en gaf nog negen assists. In het huidige seizoen had de 24-jarige, die in het seizoen 2018/19 negen wedstrijden in de Primera Division speelde voor Celta Vigo en twaalf wedstrijden in de Eredivisie voor Excelsior Rotterdam, nog pech. Met 17 schoten op doel is hij een van de hardst werkende schutters, maar de spits, die als jeugdspeler werd opgeleid bij 1. FC Köln, Alemannia Aachen en Borussia Mönchengladbach, heeft nog geen doelpunt gevierd. Meer schoten op doel zonder dat de bal in het net van de tegenpartij belandde, kwam alleen van Regensburg-aanvaller Andreas Albers (18).

Bron: www.fcstpauli.com