Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

“Klartext St. Pauli” – Barrière vrije speeldag voor de wedstrijd tegen Ingolstadt

FC St. Pauli wil op een meer barrière vrije manier communiceren. In het stadion, bij evenementen en ook digitaal. Ons doel is dat iedereen zich aangesproken voelt door de FCSP en door inclusieve communicatie meer mensen in staat te stellen deel te nemen aan onze vereniging. Dit vraagt ​​om ingrijpende aanpassingen van een aantal van onze communicatiemiddelen en -kanalen. Hiervoor heeft FC St. Pauli het project “Klartext St. Pauli” gelanceerd. Voor de thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt 04 op zondag (19 september) worden de eerste maatregelen ingevoerd en gepresenteerd.

Bij FC St. Pauli zijn er al mooie voorbeelden van actieve inclusie en toegankelijkheid. Bijvoorbeeld met de uitstekende all-in aanbiedingen in onze afdelingen of op wedstrijddagen bij Millerntor, wanneer veel supporters met hun werk een stadionervaring zo barrière vrij mogelijk maken. Ook 1910 eV denkt ook vanaf het begin aan de start van zijn tentoonstellingen om iedereen in staat te stellen het museum te bezoeken.

Voor FC St. Pauli is het nu zaak om de communicatie met fans en leden toegankelijker te maken. Want correcte deelname wordt ook mogelijk gemaakt door onbelemmerde toegang tot informatie. “Met dit vuurtorenproject willen we een holistische en duurzame ontwikkeling in gang zetten en al onze fans en leden de mogelijkheid bieden om meer over onze club te weten te komen en deel te nemen aan wat er gebeurt. Hartelijk dank aan alle betrokkenen en de ondersteunende instellingen”, legt Michael Thomsen uit, CSR-manager met het oog op het project “Klartext St. Pauli”.

Daarom werken medewerkers van de FCSP op het gebied van MVO en media aan het project “Klartext St. Pauli”. De Duitse voetbalcompetitie (DFL) is ook betrokken en financiert het project met middelen uit de “Pool voor de bevordering van innovatieve voetbal- en fancultuur” (PFiFF). En dus zondag (19.9.) Voor de thuiswedstrijd tegen Ingolstadt gaan twee belangrijke maatregelen van start die voortaan onderdeel zullen uitmaken van de communicatie in het stadion.

  • De teamopstelling van FC St. Pauli wordt voor het eerst in gebarentaal getoond in het Millerntor Stadium. Uiteraard stellen onze Kiez kickers zich persoonlijk voor in gebarentaal. De gebaren van onze spelers vind je ook in korte filmpjes op de teampagina van het 1e elftal en daar kan je ze alvast zien.
  • Daarnaast rusten we de AFM-radio uit met een FM-frequentie. Met steun van onze partner hvv Switch hebben we radio-ontvangers kunnen aanschaffen die het mogelijk maken om vanaf elke stoel in het stadion de AFM-radio op frequentie 98,6 te ontvangen. Met deze ontwikkeling kunnen mensen met een visuele beperking in de toekomst zelf beslissen of ze in de luisterpositie op de rechte rug gaan zitten of dat ze een andere stoel in het stadion kiezen. Daarnaast is het nu voor iedereen mogelijk om een ​​eigen koptelefoon mee te nemen naar de game. Op dit punt een grote dank aan hvv Switch .

Andere belangrijke elementen van “Klartext St. Pauli”:

  • In Duitsland zijn ongeveer 7 miljoen mensen afhankelijk van gemakkelijke taal en 16,5 miljoen mensen profiteren ervan. Zo integreren we eenvoudig taalgebruik in digitale ruimtes of op wedstrijddagen in de VIVA en zorgen we er zo voor dat zoveel mogelijk mensen alle informatie krijgen. Voor de wedstrijd tegen Ingolstadt beginnen we met eenvoudige taal.
  • Een ander onderdeel van het project is om op termijn te zorgen voor meer toegankelijkheid op de homepage van FC St. Pauli. Het gaat onder meer om de verbeterde leesbaarheid van de pagina voor leesprogramma’s en ook om de optimale contrasten, kleuren en (technische) opbouw op onze homepage.
  • De eerste stappen zijn al gezet met de ondertiteling van de FCSP-video’s op de sociale kanalen.

Voor alle projecten geldt: We beginnen klein en breiden de reikwijdte van de maatregel langzaam uit om duurzame en integrale verandering tot stand te brengen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat we als vereniging niet alleen werken aan onze externe communicatie, maar ook de interne communicatie toegankelijker maken en ook meedenken. Hier is een richtlijn voor barrière vrij communiceren gecreëerd, die begeleid wordt door workshops en lezingen en samen met de medewerkers wordt geïntroduceerd.

_______

We zoeken testlezers: Om in de toekomst makkelijk taalgebruik in onze communicatie te integreren, zoeken we testlezers die onze teksten vooraf in makkelijke taal controleren en goedkeuren voor publicatie. Neem dan contact met ons op .

Bron: www.fcstpauli.com