Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Met goed gevoel naar Hannover waar de goede reeks vorig seizoen begon


Na de eerste interlandbreak van dit seizoen trekken onze Kiezkickers zaterdag 11 september, 13u30 – naar Hannover 96 voor de punten in de tweede klasse. Onze Boys in Brown zullen zeker met een goed gevoel naar Hannover afreizen, nadat ze daar vorig seizoen voor het eerst drie punten wisten te behalen na 13 wedstrijden zonder overwinning, en met hun 2-3 succes begonnen ze aan de uitstekende tweede helft van het seizoen .

Als onze Kiezkickers terugkijken op het afgelopen seizoen, zal de wedstrijd op Hannover 96 er zeker één zijn waar ze direct en met veel plezier op terugkijken. De ploeg van hoofdcoach Timo Schultz had 13 wedstrijden op rij niet gewonnen en was diep in de rangschikking weggezakt. Na een al sterk optreden in de thuiswedstrijd ervoor tegen Holstein Kiel (1-1), vierde FCSP eindelijk weer drie punten in Hannover. De vroege 0-2 voorsprong van Rodrigo Zalazar (2e) en Guido Burgstaller (10e) maakte Genki Haraguchi binnen 120 seconden gelijk (53e, 55e). In blessuretijd zetten onze Kiezkickers de situatie recht: Leart Paqarada gooide de bal voor en Igor Matanović scoorde in de tweede minuut van blessuretijd de veelgeprezen 2-3.

De rest is net zo bekend als de wedstrijd in Hannover. Het was de startschot voor een uitstekende tweede seizoenshelft, waarin onze jongens al eind april het behoud wisten veilig te stellen. Ook in het nieuwe seizoen maakt de Schultz-Elf indruk met goede prestaties, tien punten uit de eerste vijf wedstrijden en de derde plaats is het resultaat “Als je ziet hoeveel tijd er sinds de overwinning is verstreken, wat er is gebeurd en in welke toestand we ons nu bevinden, dan kunnen we allemaal trots zijn op het pad. Zonder te vergeten dat we verdere stappen willen zetten”, zei coach Schultz wiens team de meeste punten (49) scoorde en vierde meeste overwinningen (15) vierden in het kalenderjaar 2021. Op de lauweren rusten op wat er tot nu toe is bereikt is niet aan de orde, onze Kiezkickers willen blijven scoren, en ook opnieuw in Hannover.

Bij onze volgende tegenstander verliep noch het afgelopen seizoen, noch de start van het nieuwe seizoen volgens plan. Na een onbevredigende 13e plaats in het vorig seizoen, begonnen de Nedersaksen ook dit seizoen niet goed. De 96ers, die spits Marvin Ducksch kort voor het verstrijken van de transferdeadline aan competitieconcurrent Werder Bremen hebben verkocht, haalden in ruil daarvoor Lukas Hinterseer, Gaël Ondoua en ex-Kiezkicker Tom Trybull (momenteel in quarantaine na een positieve Corona-test. Hannover bezet met vier punten de 17e plaats. Tegenover de twee zelf gescoorde goals staan tien tegendoelpunten.

De ploeg van hoofdtrainer Jan Zimmermann, die in de zomer over kwam van TSV Havelse, scoorden vorige week drie goals in de test bij Bundesliga-leider VfL Wolfsburg, de uitslag werd uiteindelijk 3-3. “Het was goed dat we terugkwamen na een achterstand”, zei Zimmermann, verheugd over het goede moreel, maar voegde eraan toe: “In dit stadium is het echter gewoon zo dat elke fout die we maken onmiddellijk wordt bestraft. We moeten deze fouten voorkomen. Toch hebben we veel goede dingen gezien. We zullen de positieve dingen eruit halen.”

In het nog jonge seizoen werden de fouten meestal afgestraft en dus konden de 96ers alleen de thuiswedstrijd tegen 1. FC Heidenheim (1-0) winnen. Tegen onze Boys in Brown zouden ze graag nog een thuiszege willen vieren. Net als in de vorige competitiewedstrijden willen onze Kiezkickers zo min mogelijk fouten maken en de drie punten mee naar Hamburg nemen zoals ze in januari deden. De taak zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar de afgelopen weken en maanden hebben laten zien dat onze jongens in Brown dergelijke taken ook tot een goed einde kunnen brengen.

Bron: www.fcstpauli.com