Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz: “Idealiter beginnen we ermee dit weekend”


Voor onze Kiezkickers liggen na de eerste interlandbreak van het seizoen – op zaterdag 11 september 13u30 – in Hannover 96 de volgende drie punten voor het grijpen. Voor de wedstrijd in Nedersaksen sprak hoofdtrainer Timo Schultz met pers over onder meer…

… de persoonlijke situatie: “Lukas Daschner zit nog in de reha, maar het genezingsproces ziet er goed voor hem uit. Etienne Amenyido en Igor Matanović zijn terug op de Kollau en op het veld met voetbalschoenen. Ook daar worden de volgende stappen gezet. Ten opzichte van de vorige wedstrijd wordt alleen Eric Smith toegevoegd. Hij kon tijdens de interlandperiode niet trainen vanwege een liesprobleem en zal niet beschikbaar zijn voor de wedstrijd in Hannover. Sebastian Ohlsson had sinds maart niet meer getraind en is nu quasi begonnen met de reguliere training. Voor hem het is een extreme belasting zonder enige voorbereiding. Na de meest intense eenheden heeft hij misschien een dag langer pauze nodig. Kortom, zijn blessure is genezen, we zijn op de goede weg. We moeten Seb in een toestand brengen waar hij geschikt voor is . Dat betekent dat misschien nog één of twee eenheden, ver weg van teamtraining, Luca Zander heeft weer normaal getraind. Ik neem aan dat hij weer fit is om te spelen. Met Jannes Wieckhoff hebben we iemand die hem heel goed vertegenwoordigde tegen Regensburg.”

… de nationale spelers en hun gezondheidstoestand : “James Lawrence is de laatste nationale speler die vanmorgen in het vliegtuig stapt. De anderen zijn onderweg en hebben na hun wedstrijden contact met mij opgenomen. Ze hebben de wedstrijden allemaal goed doorstaan. Daarom vertrek ik van het feit dat we vandaag met volle kracht op het trainingsveld zullen staan.”

… het trainingswerk tijdens de interlandbreak : “Voor mij als coach was het een nieuwe ervaring om het zonder verschillende spelers te moeten doen. Maar het toont ook de kwaliteit van onze ploeg dat we zoveel jongens hebben laten gaan. We hebben de tijd toch gebruikt, sommige spelers kregen matchritme bij de U23. We konden de spelers laten rusten die tot nu toe veel hadden gespeeld. Verder hebben we goed getraind en aan onze inhoud gewerkt. Ik was zeer tevreden over de inzet, daar hebben we stappen gezet. Vandaag komen we voor het eerst weer als hele groep bij elkaar en hebben we nog twee dagen voordat het in Hannover van start gaat.”

de laatste overwinning 156 dagen geleden : “In Aue waren we dicht bij de overwinning, in Paderborn krijgen we relatief vroeg de rode kaart en zijn we bijna de hele wedstrijd in de minderheid. We hadden nog steeds een goede kans om te winnen de wedstrijd voor ons. Je moet het altijd wedstrijd na wedstrijd bekijken. Ik zie het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden niet zo groot. Vorig jaar hebben we bewezen dat we uit kunnen winnen. Dat zal dit jaar ook gebeuren, idealiter beginnen we ermee dit weekend.”

… de 3-2 overwinning in Hannover in januari : “Er viel een enorme steen van ons hart. Je kon zien hoe lang het is geleden was sinds de laatste overwinning, wat er toen is gebeurd en in welke vorm we nu zijn, dan kunnen we allemaal trots zijn van onze weg. Maar zonder te vergeten dat we verdere stappen willen zetten. We gaan zeker met een goed gevoel in onze bagage naar Hannover. Ik hoop natuurlijk dat dat na de wedstrijd zo blijft.”

… Tegenstander Hannover 96 : “We staan ​​voor een goede opdracht. Ze hebben elkaar aan het begin van het seizoen niet gevonden en sloeg opnieuw toe aan het einde van de transferperiode en bracht wat spelers binnen. Ze hebben de internationale pauze met een vriendschappelijke wedstrijd en veel eenheden intensief gebruikt. Ze hebben een herstart afgeroepen en zullen ernaar streven om de dingen te draaien. We moeten vanaf het begin klaarwakker zijn en weerstand bieden en onze sterke punten naar het veld brengen. Ik denk dat het een goed wedstrijd zal zijn. Er zijn meer dan 1.000 gastfans en we willen ze iets bieden, en als het even kan, nemen we de drie punten mee naar Hamburg.”

… het offensief van Hannover 96 : “Qua personeel hebben ze een uitstekend offensief, ondanks het vertrek van Marvin Ducksch. Linton Maina en Florent Muslija zijn zeer gevaarlijke doelpunten- en dribbelspelers op de vleugel, dan hebben ze ook nog Patrick Ochs en met Lukas Hinterseer en Hendrik Weydandt twee geweldige centrumspitsen. Als het team zichzelf vindt, kunnen ze hun aanvallende kracht op het veld krijgen. Op dit moment, zoals de rangschikking laat zien, hebben ze het niet zo goed gedaan. Ik hoop dat we het nog een wedstrijd zo kunnen houden.”

… de voorbereiding op een tegenstander met veel nieuwkomers : “Je moet toegeven dat het een beetje moeilijker is als er een paar nieuwe spelers zijn bij gekomen, van wie je sommigen niet eens kent. Je moet meer scènes van de spelers opnemen in de individuele voorbereiding. Je toont hun gedrag en sterke punten. Je hoeft de jongens niet zo voor te bereiden op spelers als Tom Trybull, die je kent. We zullen er het beste van maken en ons zo goed mogelijk voorbereiden.”

… de mogelijke rol van favorieten : “In de tweede divisie kan geen enkel team zeggen dat ze als duidelijke favoriet de wedstrijd in gaan. We zitten in een goede fase en hebben tien punten. Het is ook duidelijk dat we gaan naar Hannover rijden om de wedstrijd te winnen. Ik neem aan dat we een tegenstander zullen ontmoeten die zeer gemotiveerd is, die alles in evenwicht heeft en zeker zijn stappen heeft gezet tijdens de interlandbreak. Het begint weer bij 0-0. We zullen moeten gas geven om iets mee te nemen.”

Bron: www.fcstpauli.com