Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Christian Viet aan Borussia Dortmund U23 verhuurd

Op de laatste dag van de transferperiode is er weer een personeelsbeslissing bij FC St. Pauli: middenvelder Christian Viet wisselt tot het einde van het seizoen naar het tweede elftal van Borussia Dortmund.

De middenvelder stapte in januari 2017 over naar het jeugdprestatiecentrum van FC St. Pauli, waar hij eerst speelde voor de U19 (27 optredens, 2 goals, 2 assists) en daarna de U23s (60 optredens, 4 goals, 2 assists). Ten slotte maakte de veelzijdige Viet de sprong naar de profs, voor wie hij uit het seizoen 2019/20 in totaal tien wedstrijden op het veld stond.

Stemmen bij de verandering:

Ploegleider Andreas Bornemann : “Bij BVB krijgt Christian de kans om zich over een langere periode op zeer goed sportief niveau te bewijzen. Hij heeft zich bij ons heel goed ontwikkeld, maar heeft regelmatig opdrachten nodig die onze ploeg op zijn posities niet kan garanderen.”

Christian Viet : “Voor mij is de lening een mooie kans om nog meer wedstrijdtraining op te doen. Ik heb de afgelopen twee jaar niet regelmatig kunnen spelen – ook door de Corona. Maar dat is ontzettend belangrijk voor een voetballer. Het station in Dortmund is dan ook een belangrijke stap voor verdere ontwikkeling, zowel atletisch als persoonlijk.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters