Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Matanovic definitief naar Frankfurt, maar is nog 2 jaar verhuurd aan FCSP

Bundesliga-club Eintracht Frankfurt heeft kort voor het einde van de transferperiode FCSP-spits Igor Matanović gekocht. Onze Kiezkickers zullen hun eigen jeugdspeler tot het einde van het seizoen 2022/2023 in bruikleen krijgen. Daar zijn de speler en de verantwoordelijken van beide clubs het over eens. Beide clubs zijn overeengekomen de verdere voorwaarden van de transfer niet bekend te maken.

Matanović komt uit de jeugd van de Kiezkickers, waar hij alle NLZ-teams doorliep. Vorig seizoen maakte hij de sprong naar de profs, waar hij één doelpunt maakte in 17 optredens. Daarvoor speelde hij 7 competitieve wedstrijden voor de U19 van FC St. Pauli (3 goals, 2 assists) en speelde hij 27 wedstrijden voor de U17s van de Kiezclub (19 goals, 7 assists). Er zijn ook twee wedstrijden voor het Duitse U18-elftal (2 goals) en drie optredens voor het Duitse U17-team (2 goals).

Stemmen bij de transfer

Ploegleider Andreas Bornemann: “Het is een heel goed en verstandig concept voor ons als voor Igor. Hij heeft ongetwijfeld het potentieel om een ​​goede rol te spelen in de Bundesliga. Het was dus altijd duidelijk dat grotere clubs interesse zouden hebben. Maar hij weet net zo goed wat hij heeft aanj FC St. Pauli, het team en het coachingsteam.”

Igor Matanović: “Ik ben blij met het vooruitzicht om mijn kans te krijgen in de Bundesliga bij Eintracht Frankfurt. Ik ben net zo blij dat ik mijn volgende stappen in eerste instantie bij FC St. Pauli kan zetten. Ik heb veel te danken aan de club en denk dat ik op dit moment bij dit team en deze competitie in perfecte handen ben. Daarom ben ik nu volledig geconcentreerd op mijn werk in Hamburg.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters