Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FC St. Pauli trekt Marcel Beifus aan

FC St. Pauli heeft weer een nieuwe aanwinst. Centrale verdediger Marcel Beifus verhuist van Bundesliga-club VfL Wolfsburg naar Millerntor. Beide clubs zijn overeengekomen de voorwaarden van de transfer niet bekend te maken.

De 18-jarige werd opgeleid bij VfL Wolfsburg, waar hij alle jeugdteams doorliep. Beifus maakte zeven optredens in het tweede team in de Regionalliga Nord, elk met één doelpunt en één assist.Er waren ook 20 competitieve optredens in de Wolves U19 (5 goals, 1 assist) en 24 wedstrijden in de U17 (10 goals, 2 assists) ) ). De centrale verdediger speelde elk twee wedstrijden voor de Duitse jeugdteams U19 en U17.

Stemmen  bij de transfer

Ploegleider Andreas Bornemann : “We zijn verheugd dat we met Marcel Beifus een getalenteerde speler kunnen aantrekken . Hij kreeg een zeer goede voetbalopleiding in Wolfsburg en we vertrouwen erop dat hij zich achter onze meer ervaren verdedigers bij FC St. Pauli zal ontwikkelen.”

Hoofdtrainer Timo Schultz : “Marcel heeft alles in huis om zich bij ons in het profvoetbal te laten gelden. We zijn ervan overtuigd dat hij deze stap bij ons gaat zetten. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken.” 

Marcel Beifus : “Ik kijk uit naar mijn nieuwe opdracht. FC St. Pauli is een ambitieuze tweede klasser en een goed adres voor jonge spelers, dus de beslissing om te verhuizen was voor mij een gemakkelijke. Nu wil ik mijn weg vinden zo snel mogelijk hier rond mijn teamgenoten en dan natuurlijk de fans en de sfeer bij Millerntor leren kennen – het liefst op het veld natuurlijk.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: FC St. Pauli