Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Regensburg

Derde thuiszege in de derde thuiswedstrijd – geen twijfel mogelijk: na de overwinning op Jahn Regensburg was de stemming onder onze Kiez-kickers geweldig. Na de wedstrijd keken hoofdtrainer Timo Schultz, dubbeldoelpuntenmaker Guido Burgstaller en dubbele assist gever Kofi Kyereh tevreden terug op de wedstrijd, afgezien van het benutten van kansen.

Hoofdcoach Timo Schultz: “We verlaten het veld als verdiende winnaar en we kunnen vandaag helemaal tevreden zijn. Het was vanaf het begin een zeer volwassen optreden. Toen we met de bal speelden, slaagden we erin om van kant te wisselen en gevaarlijk te worden. “We wisten altijd meteen de tegendruk in te gaan. Daarmee trokken we Regensburg vandaag een beetje naar zich toe. Na balverlies hadden we altijd veel spelers in de buurt. Vooral in de slotfase van de eerste helft hebben we veel  duels gewonnen.” De jongens deden het vandaag goed. Guido zat vandaag de eerste 20 minuten niet in de wedstrijd. Hij vond zijn weg in de wedstrijd door twee of drie goede verdedigende acties. Hij hoeft niet altijd uitstekend te spelen  en heeft nog steeds  drie of vier acties. Hij is altijd geïrriteerd als hij een kans mist, dat is wat hem onderscheidt. De manier waarop hij speelt en de andere jongens betrokken raken is bij uitstek belangrijk voor ons. We hebben nu tien punten na vijf wedstrijden, wat een goed begin is. Maar je kunt zien dat iedereen in deze competitie van iedereen kan winnen. Vandaag hadden we een goede dag en misschien heeft het team van Regensburg hun prestatielimiet niet bereikt en daarom hebben we kunnen winnen. In de volgende wedstrijd in Hannover kan het weer anders zijn. We hebben nu een paar dagen om door te blazen. Sommige jongens reizen naar hun nationale teams, anderen kunnen hun kwalen genezen.”

Guido Burgstaller: “De zege is absoluut oké en verdiend. Over het algemeen hebben we het goed verdedigd. We hadden de wedstrijd onder controle, maar er waren ook een paar situaties die onvoorspelbaar waren. We maakten het onszelf moeilijk. We hadden een aantal scoringskansen die die we niet hebben gebruikt, en veel situaties waarin de laatste pass niet aankwam. Anders was de overwinning hoger geweest. We hebben de kansen vandaag niet zo goed benut. Ik moet de eerste goal maken die naar de paal gaat en eruit. Als spits moet je erin blijven geloven en godzijdank heb ik de volgende kans gegrepen. Met de 2-0 was het gedaan. Ik kan Kofi alleen maar bedanken, inclusief de eerste assist van hem. Die was uitstekend. Als je als spits zulke teamgenoten hebt, is dat natuurlijk altijd leuk. We kunnen het allebei goed met elkaar vinden op het veld, het is echt leuk om met hem te spelen.”

Daniel-Kofi Kyereh: “We hebben vanaf de eerste minuut laten zien wat het plan vandaag was. We hebben laten zien dat we met de steun van onze fans alles op het veld willen krijgen en de drie punten hier willen houden. Dat hebben we op indrukwekkende wijze laten zien, daarom zijn we uiteindelijk de verdiende winnaar. Vandaag hebben we 90 minuten dominant gespeeld. Over de interactie met Guido hoef ik niet veel te zeggen, dat zie je op het veld. We kunnen het goed met elkaar vinden, maar na de wedstrijd hebben we al gezegd dat we meer doelpunten hadden kunnen maken, vooral in de eerste helft. Dat lukte ons na de rust beter. Tijdens de wedstrijd zeiden we tegen onszelf dat we wakker moesten zijn voor het volgende kans en heeft twee gewerkt. We gaan nu in de interlandbreak en we nemen een positief gevoel mee bij ons.”

Mersad Selimbegović (Hoofdtrainer Regensburg): “Het was een verdiende nederlaag. We kregen niet de hele wedstrijd dezelfde toegang als in de laatste paar wedstrijden. Vandaag ontmoetten we een tegenstander die heel enthousiast was met lopen en spelen. We konden ons niet doorzetten en St. Pauli was erg aanwezig in de duels en speelde snel naar voren op de twee spitsen – ze waren zeer variabel, soms over de buitenkant en soms over de halve ruimtes. Het was niet gemakkelijk voor ons, maar op de een of andere manier overleefden we de eerste helft. Tussen de 30e minuut en het fluitsignaal voor de rust was het een verrassing dat we geen doelpunt tegen kregen. St. Pauli deed het goed, wij maakten veel te ingewikkeld. In de tweede helft was er niet deze kracht en dominantie meer, maar ze bleven keer op keer gevaarlijk. We hadden een of twee situaties waar we onlangs van hebben geprofiteerd, maar niet vandaag. De eerste nederlaag slaat ons niet knock-out. We zullen ze goed analyseren en na de interlandbreak blijven gaan. Helaas werd wat ik voor het seizoen zei vandaag bevestigd. Ik hoopte dat het pas achteraf bevestigd zou worden. St. Pauli is een team dat het heel goed doet en dit seizoen goed voor een verrassing kan zorgen.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters