Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FC St. Pauli wint oververdiend van de koploper Regensburg, 2-0

FC St. Pauli heeft tegen koploper SSV Jahn Regensburg met 2-0 (0-0) gewonnen. Voor de ogen van 10.003 fans waren onze Kiezkickers over de 90 minuten de meest wedstrijdbepalende ploeg en mistte in de eerste helft en na de rust meerdere goede kansen. Guido Burgstaller scoorde het verlossende 1-0 (74′) doelpunt en kort voor het laatste fluitsignaal bracht Guido de 2-0 eindstand op het bord (89′).

Na de 1:3 nederlaag bij SC Paderborn 07 voerde hoofdtrainer Timo Schultz drie wijzigingen door in de basisopstelling voor de wedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg. Enerzijds startte James Lawrence voor de rood geschorste Philipp Ziereis, anderzijds schoof Jannes Wieckhoff op naar de rechtsback in plaats van Adam Dźwigała. Vlak voor de wedstrijd moest Eric Smith passen, en Afeez Aremu kwam voor hem in de basis. Voor de gasten – die perfect aan de competitie waren begonnen met vier overwinningen – moest coach Mersad Selimbegović iets veranderen ten opzichte van de meest recente 4-1 thuiszege tegen FC Schalke 04, Joël Zwarts startte voor de geblesseerde David Otto.

“Forza FC St. Pauli, du wirst hier heute gewinnen, wirst den Gegner niederringen, hörst du unsre Kurve singen, voran FC Sankt Pauli”, klonk het kort voor de aftrap door Millerntor, gevolgd door “St. Pauli, St. Pauli” minutenlang ” afwisselend gezongen vanaf verschillende tribunes. Net als in de derby waren er bij de Millerntor 10.003 fans tegen de leiders uit Regensburg aanwezig en met bijna 9.600 FCSP-fans wilden FCSP de derde thuisoverwinning op rij vieren. Beide teams vochten vanaf het begin spannende duels uit en bleven ook zoeken naar de weg vooruit. Ondanks de intense beginfase waren er geen noemenswaardige kansen om te scoren. Maar dan speelden onze Boys in Brown over de linkerkant. Leart Paqarada liet Jan-Niklas Beste met een schijnbeweging staan en stak in het midden over naar Guido Burgstaller. Zijn kopbal ging ruim twee meter voorbij de rechterpaal (14′). Burgstaller kreeg de volgende goede kans. Na een lange bal van Paqarada schatte tegenstander Scott Kennedy zichzelf verkeerd in en kon Burgstaller van dichtbij afmaken. Maar vanuit een scherpe hoek faalde hij op SSV-keeper Alexander Meyer (24′).

Onze Kiezkickers hadden meer van het spel, maar de koploper bleef altijd gevaarlijk en kreeg ook zijn eerste kans. Na een voorzet van Sarpreet Singh volleerde Jan-Niklas Beste de bal vanaf 14 meter, maar Nikola Vasilj kon veilig grijpen (28′). Vervolgens dicteerden onze Boys in Brown steeds meer het spel en creëerde de ene kans na de andere tegen de koploper. Eerst pakte Meyer een kopbal van Jakov Medić na een corner (29′), via Finn Ole Becker en Burgstaller kwam kort hierna het leer bij Simon Makienok in het strafschopgebied terecht. Hij schoot vanop 15 meter rechts voorbij (32′). Even later juichte Makienok, maar daarvoor had Burgstaller, die een schot van Daniel-Kofi Kyereh van richting had laten veranderen, buitenspel gestaan. De treffer telde daardoor terecht niet (33′).

Even later ging Jannes Wieckhoff naar binnen en bediende Marcel Hartel die probeerde het vanaf 13 meter met een volley – echter ruim over (34′). Dan de beste kans voor onze FCSP. Wieckhoff zette het leer van rechts in het achterste gedeelte, Becker liet de bal slim door zijn eigen benen voor Kyereh en deze schoot vanop 13 meter. Erik Wekesser kon echter blokken, anders was dat de verdiende voorsprong geweest (37′). Wieckhoff probeerde het daarna vanop afstand, maar Meyer stond weer op de juiste plaats (42′). Kort daarna mikte Kyereh vanaf de tweede rij te hoog (43′). Makienok had daarna weer de leiding op zijn hoofd, maar legde de bal na een corner net naast de SSV-doel (45′). Het bleef dus bij de rust op 0-0.

Geen wijzigingen bij onze Kiezkickers voor de tweede 45 minuten, bij de gasten wel : Carlo Boukhalfa voor Max Besuschkow. Er veranderde niets aan het spel op het grasveld, onze FCSP zocht meteen weer de weg vooruit. Na een corner stak de vooruitgeschoven James Lawrence naar het midden, Makienok kreeg de bal, maar kopte deze vanaf vijf meter net over de lat (49e). De intensiteit bleef hoog en dus werden er na rust geen ballen of duels weggegeven. Onze Boys in Brown bleven aandringen. Lawrence bediende Kyereh, die Steve Breitkreuz staande liet en vanaf 18 meter – over rechts over schoot (60′).

Tegen niet alleen sterke, maar ook verdedigende Kiezkickers kon de koploper moeilijk los komen, maar na balwinst lukte het wel. Beste kreeg de bal net achter de middenlijn, marcheerde weg en trok vanuit een centrale positie vanop 23 meter, maar Vasilj was erbij en greep de bal veilig (64e). Even later wisselde Timo Schultz twee keer. Hij stuurde Rico Benatelli en Christian Viet het veld op voor Finn Ole Becker en Jannes Wieckhoff (67′). Kort daarna  – na een pass uit de verdediging – kwam Beste vrij voor Vasilj, maar zette zijn lob vanaf 18 meter ver naast het doel (70′).

Langzaam begon de laatste fase en onze Kiezkickers wilde eindelijk de leiding nemen met de steun van hun fans, die begonnen met een “Forza St. Pauli, wir wollen Euch siegen sehen”. En toen hadden alle FC St. Pauli fans de schreeuw “goal” op hun lippen! Burgstaller schoot echter na een assist van Marcel Hartel op de rechterpaal (73e). De woede over de gemiste kans zou niet lang duren, want slechts 60 seconden later ging Kyereh links het strafschopgebied binnen, legde terug op Burgstaller en deze keer mikte Guido wat preciezer. SSV-keeper Meyer was er nog bij , maar de bal ging er eindelijk in. Eindelijk! Eindelijk de 1-0 (74′)!

Daarna probeerden de gasten de druk op te voeren, maar de bruin-blanken verdedigden als collectief heel goed en speelden slim en moedig naar voren in balbezit. En ook dat werd beloond, dankzij een kopie van de openingstreffer. Kyereh zegevierde weer op links, speelde de bal vervolgens terug naar Burgstaller en Meyer had geen kans om zichzelf te verdedigen – meteen de beslissing, 2-0 (89′)! De dubbele doelpuntenmaker kreeg kort daarna zijn publiekswissel. Toen even later het laatste fluitsignaal klonk, werden alle Kiezkickers gevierd. Voor een ijzersterk optreden tegen de vooreerst altijd zegevierende koploper uit Regensburg en voor de derde thuiszege op rij.

FC St. Pauli

Vasilj – Wieckhoff (67. Viet), Medić, Lawrence, Paqarada (90.+1 Ritzka) – Aremu, Becker (67. Benatelli), Hartel, Kyereh (90. Irvine) – Burgstaller (90. Dittgen), Makienok

Cheftrainer: Timo Schultz

SSV Jahn Regensburg

Meyer – Faber (87. Saller), Breitkreuz, Kennedy, Wekesser – Beste (82. Caliskaner), Besuschkow (46. Boukhalfa), Gimber, Singh (82. Makridis) – Zwarts (58. George), Albers

Cheftrainer: Mersad Selimbegović

Doelpunten: 1:0 Burgstaller (74.), 2:0 Burgstaller (89.)

Gele kaarten: Burgstaller / Singh

Scheidsrechter: Sven Waschitzki (Essen)

Fans: 10.003

Bron: www.fcstpauli.com