Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Paqarada:” Als ik zoveel ruimte heb, waarom dan niet gewoon schieten”

Een half jaar nadat Daniel-Kofi Kyereh voor het laatst genomineerd was voor een doelpunt van de maand  januari (TdM), maakte terug een van onze jongens met Leart Paqarada de selectie van de beste vijf doelpunten van  de maand juli. Zijn doelpunt in de 3-0 thuiszege tegen Holstein Kiel was absoluut de moeite waard, vanaf bijna 25 meter mikte hij precies  de in de rechterbovenhoek. Paqarada is zich bewust van de sterke concurrentie bij de verkiezingen, maar rekent op kansen en hoopt op de steun van de FCSP-fans.

De frustratie en woede over de eerste nederlaag van dit seizoen in Paderborn was woensdagmiddag 25 augustus nog te zien bij Leart Paqarada. Bij SCP was meer mogelijk – ondanks de 87 minuten met blessuretijd met een man minder. “De doelpunten die we tegen kregen waren jammer, de 1-1 vlak voor rust en de 2-1 op een moment dat we goed in het spel zaten. Het deed pijn dat we de punten lieten liggen. Er zat meer in. We analyseerden het spel en vinkte het af’, zei onze nummer 23.

De voorgaande wedstrijden hadden niet voor frustratie gezorgd, maar veel plezier en daar had de sterke Paqarada zijn aandeel in. Het was ook de linksback die in de openingswedstrijd tegen Holstein Kiel na tien minuten en 15 seconden het eerste doelpunt van onze FCSP van het nieuwe seizoen scoorde. En wat een! “Ik weet dat ik een heel goed schot heb. En als ik al zoveel ruimte heb, waarom dan niet gewoon schieten?”, zei de linksvoeter over het ontstaan ​​van zijn doelpunt. Finn Ole Becker had het leer uitgespeeld naar Paqarada aan de linkerkant nadat Eric Smith de bal had gewonnen, beginnend op zijn eigen helft, hij marcheerde weg met de bal en zes balaanrakingen later, zonder dat een Kieler hem ernstig zou storen, schoot hij van bijna 25 meter op de half-links positie. Kiel’s doelman Ioannis Gelios rekte zich tevergeefs uit, de bal raakte precies in de rechterbovenhoek. Precies in de winkelhaak? “De verschillende cameraperspectieven laten niet echt zien hoe het er op het veld uitzag. Vanuit mijn positie zag het er zeker heel goed uit – rechtsboven in de winkelhaak”, legt Paqarada uit.

“Mijn hoofdidee was eigenlijk met een doel voor ogen ervoor te zorgen dat Finn Ole – die aan zijn statistieken moet werken – deze verbeterde en een assist op ,zijn naam kreeg”, grapte de Kosovaar, die in de week voor de wedstrijd in Kiel op afwerking had getraind. De treffer is dus geen geluksbrenger, maar zuurverdiend. “Of het nu gaat om schoten, vrije trappen of inworpen. We werken alles tot in detail uit en daar neem ik graag de tijd voor met de coachingsploeg”, aldus Paqarada, die zijn zevende treffer maakte in de tweede klasse. “De een nog mooier dan de ander”, had onze nummer 23 over zijn zeven goals gezegd. Maar welke was de mooiste? Paqarada denkt er even over na, maar is zeker: “Dat tegen Kiel. Ik heb wel een heel mooi vrije trap gescoord voor Sandhausen, ook tegen Kiel, maar aan die laatste denk ik zeker regelmatig terug.

Door de algemene voorwaarden en omstandigheden zal het altijd een bijzonder doelpunt blijven. “Het was mijn eerste doelpunt voor FC St. Pauli met fans in het stadion. Mijn doelpunt tegen Würzburg was ook mooi en ook bijzonder omdat het mijn eerste doelpunt was voor FC St. Pauli, maar het stadion was leeg. Tegen Kiel waren er eindelijk onze fans weer en het voelde als een volle Millerntor”, aldus Paqarada. Zijn ouders, vrouw en dochter Naléya behoorden tot de 8.900 fans. Hij droeg het doelpunt aan haar op, ook al had ze het niet opgemerkt omdat ze had geslapen. Maar het absoluut opmerkelijke doelpunt van juli zal ze zeker ooit nog eens bekijken.

Paqarada deed dat ook, maar niet alleen zijn doelpunt, maar ook de vier andere genomineerde doelpunten. “Allemaal mooie goals”, zei Paqarada, die eraan toevoegde: “Als ik een neutrale fan was, zou ik eigenlijk heen en weer denken tussen mijn doelpunt en dat van Mark Uth. Uth maakt dat heel sterk, dat had hij graag een maand later bewaard, ik hoop natuurlijk op de steun van onze fans.” Het valt nog te bezien of Paqarada of Uth of een van de drie andere spelers de verkiezingen zullen winnen. De stemming loopt tot en met zaterdag (28 augustus, 19.00 uur), daarna wordt de winnaar bekend gemaakt op de ARD Sportschau.

Ook al zou de Kosovaar de verkiezing voor Doelpunt van de Maand voor juli graag winnen, hij heeft voorlopig alleen de thuiswedstrijd tegen koploper Jahn Regensburg in gedachten . “Pure intensiteit”, antwoordt hij op de vraag wat hem en alle Kiezkickers op zondag 29 augustus vanaf 13.30 uur te wachten staat. “Ze hebben alle wedstrijden gewonnen en zijn erg ruimdenkend. We zullen ons tot in detail voorbereiden, maar focussen meer op onszelf en op waar onze sterke punten liggen en wat we beter moeten doen. Uiteindelijk kunnen we zelf het meeste bijdragen, of we nu het spel succesvol te maken.”

Na de wedstrijd in Paderborn, waar veel defensief gewerkt moest worden toen er een man tekort was, zou Paqarada het natuurlijk niet erg vinden als hij vaker in de aanval zou kunnen gaan tegen de SSV. En mocht hij weer te veel ruimte krijgen, zoals tegen Kiel, en de kans krijgen op nog een afstandsschot, dan zou hij weer schieten. “Het spreekt voor zich dat je de bal niet altijd zo raakt. Maar de jongens vertrouwen me dat ik het zo één kan maken zoals tegen Kiel. Dat voel ik ook. Geen van hen zal in de toekomst boos worden als ik dat wel zou proberen in een opnieuw vergelijkbare positie.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: FC ST. Pauli