Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Met veel spelvreugde, energie en geduld tegen de verassende koploper


Onze Kiezkickers staan – op zondag 29 augustus 2021 13u30 – in de derde thuiswedstrijd van het seizoen een spannende taak te wachten. FCSP krijgt met SSV Jahn Regensburg de verassende koploper op bezoek. Tegen het enige team dat alle vier de wedstrijden wist te winnen, moeten de Schultz-Elf alles in het werk stellen om de punten bij Millerntor te behouden en de derde thuisoverwinning te vieren.

“Het zit in de aard van de dingen dat we ons ergeren omdat we hebben verloren”, zei coach Timo Schultz na de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. Met 3-1 had zijn team in Paderborn na 90 minuten aan het kortste eind getrokken, waarin “een heleboel dingen compleet tegen ons gingen”. De eerste nederlaag werd begin deze week geanalyseerd en snel afgevinkt, en dat met een hoge intensiteit die onze Kiezkickers ook op zondag mogen verwachten. Voor de thuiswedstrijd tegen Jahn Regensburg hebben onze jongens zich de afgelopen dagen intensief voorbereid op de wedstrijd tegen de koploper.

Onze Boys in Brown gaan de wedstrijd in met als doel ook hun derde thuiswedstrijd van het seizoen te winnen: na Kiel (3-0) en de derby met 3-2. Net als in de derby zijn er bij Millerntor weer 10.003 fans aanwezig die moeten helpen punten scoren tegen sterke Regensburgers – liefst drie keer natuurlijk. Schultz – die op donderdag 26 augustus  zijn 44e verjaardag vierde – wil geen retrospectief cadeau van zijn team, maar diens energie zien op het veld.

Onze Kiezkickers zullen veel energie moeten meebrengen tegen het hardlopende, sprintende en tackelende sterke Regensburgers. Linksback Leart Paqarada verwacht “pure intensiteit” in de wedstrijd tegen de koploper. Ja, koploper. Wie had dat gedacht voordat het seizoen begon? In de competitie, die is beschreven als de meest aantrekkelijke en wederom de beste 2e Bundesliga aller tijden – met teams als FC Schalke 04 en SV Werder Bremen – staat na vier speeldagen een team aan de leiding dat niemand had verwacht : SSV Jahn Regensburg. Terwijl veel van de favoriete teams een hobbelige start kenden, vierde het team van Regensburg de ene overwinning na de andere, meer bepaald vier overwinningen in vier wedstrijden. En dit werd bepaald niet gelukkig binnengehaald, de SSV verdiende absoluut de twaalf punten,

Van de degradatiekandidaat van vorig jaar – die pas op de laatste speeldag redding zeker stelde met de 3-0 thuiszege op onze FCSP –  is in het nog jonge seizoen niets te zien. Integendeel:  de beste verdediging (slechts één doelpunt) is extreem stabiel en het beste offensief is erg onvoorspelbaar, met de twaalf doelpunten verdeeld over negen spelers. Er staat onze jongens in Brown een moeilijke en intense wedstrijd te wachten, maar vooral zulke intense games zijn volgens Coach Schultz iets voor zijn jongens.

Een spannend duel met veel strijd, maar ook met veel voetbal is te verwachten. FCSP zal weer alles moeten geven om de derde thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Dit moet worden uitgevoerd met bijna 10.000 fans achterin, met veel enthousiasme en de reeds genoemde energie, maar ook met veel geduld, wat nodig zal zijn tegen de beste verdediging in de competitie.

Bron: www.fcstpauli.com