Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”We zullen er alles aan moeten doen om de punten hier te houden”

Na de 3-1 in Paderborn en meteen de eerste nederlaag in het seizoen 2021/22 willen onze Kiezkickers weer de weg zoeken naar succes. Op zondag – 29 augustus 2021 13u30 uur – wacht hun de lastige wedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg. Voor de wedstrijd tegen de koploper sprak hoofdtrainer Timo Schultz over …

… vervanger van de geschorste Philipp Ziereis : “De optie ligt voor de hand nl. James Lawrence. Na zijn lange blessurepauze is hij misschien nog niet 100 procent, maar met zijn ervaring en de manier waarop hij speelt, kunnen we dat heel goed oplossen.”

… de bezetting van de rechtsbackpositie : “Ik moet deze vraag in de komende twee dagen beantwoorden. We hebben genoeg opties en zullen een goede oplossing vinden, ook al zijn niet alle 100 procent of is het niet hun beste positie. We zullen met de jongens praten en moeten kijken wie het beste past bij het spel van Regensburg en wie ons het meeste kan geven bij hun manier van voetballen. Het is eigenaardig want normaal zijn we daar het beste bezet, nu hebben daar een knelpunt. Uiterlijk na de interlandbreak hebben we weer voldoende alternatieven beschikbaar.”

… de rotatie, die tot nu toe nauwelijks is gebeurt : “Aan de ene kant hebben we veel goede alternatieven, maar de een of de ander speler is om verschillende redenen niet 100 procent. De jongens die in het weekend speelden hebben zich ook aangeboden. Ze laten zich niet hangen op de training, rusten niet en geven gewoon vol gas. Er is altijd een of andere verandering. Maar zeker als het goed gaat, probeer je als coach niet te veel veranderen. Maar dat betekent niet dat we in het weekend niet iets nieuws proberen.”

… de slechte start van de wedstrijd in Paderborn : “Het was atypisch voor ons dat we niet goed in de wedstrijd kwamen. We zijn meestal een team dat snel actief wordt en de eerste acties aan zijn kant heeft. In Paderborn er waren twee of drie sleutelmomenten waarop we de eerste acties tegen ons hadden. Dat kan gebeuren, als het de regel zou worden, dat moeten we ons zorgen maken. Als je dan zo’n actie hebt die leidt tot de rode kaart tegen jou, dan het is absoluut het worstcasescenario.”

… de eigen opzet van het spel : “We zijn niet zo veel veranderd in onze aanpak. We weten dat we nog moediger en duidelijker kunnen optreden in het openings- en in het overgangsspel. Om een ​​aanvallende pressing te doorbreken, is een goede hoge bal naar Burgstaller of Simon Makienok nodig. Als ze dat fixen, dan heb je aardig wat bereikt qua inpakt snelheid. Je moet flexibel zijn en kijken naar wat de tegenstander je aanbiedt. Soms weet dat een ploeg die vaak hetzelfde doet, het heel goed van tevoren. Soms moet je in de wedstrijd eerst reageren. Daar bereiden we ons tegen Regensburg ook op voor.”

… een verzoek aan het team op zijn verjaardag gisteren : “Dat heeft niets te maken met mijn verjaardag. Ik wil gewoon dat we met plezier naar voren spelen en onze fans veel kansen – en indien mogelijk – veel doelpunten laten zien. Aan de bal we moeten geduld hebben en ons keer op keer organiseren zodat het Regensburg-team ons niet kan pakken. Ongeacht het resultaat, ik zou graag willen dat het team zoveel mogelijk investeert, dat de jongens in de stemming zijn om samen iets te creëren , dat ze elkaar steunen en dat je de energie op het veld ziet. Als ik dat zie, is het altijd leuk om naar het team te kijken.”

… SSV Jahn Regensburg : “Een blik op de rangschikking is genoeg. Ze begonnen het seizoen heel goed en speelden overtuigende wedstrijden. Regensburg heeft een homogeen team dat heel goed kan lopen, sprinten en tackelen. Je herkent de duidelijke signatuur van de coach. Je speelt heel rechttoe rechtaan voetbal, dat wordt gekenmerkt door extreme compactheid. We hebben vorig jaar al twee intense duels gehad tegen Regensburg. We wonnen hier bij Millerntor, maar we konden het in Regensburg niet tot een succes maken. We weten dat het een intense wedstrijd wordt. We houden van intense games, dus het past goed bij ons. We zullen er alles aan moeten doen om de punten hier te behouden.”

… Benedikt Gimber en Max Besuschkow van Regensburg : “Met beiden heb je twee ijzersterke zessen die zich hebben ontwikkeld tot topspelers. Ze kennen de weg in de tweede klasse en vertegenwoordigen op veel vlakken de top in de tweede klasse. Het is een bolwerk dat je moet overwinnen. Het feit dat Regensburg slechts één doelpunt tegen kreeg, spreekt voor hen. Beiden zijn echt uitstekend in het werken tegen de bal, maar ook als het gaat om het laatste derde deel. Beide hebben ook reeds een doelpunt gescoord.”

… de aanpak : “We concentreren ons altijd op onszelf en willen de manier waarop we voetbal spelen doorvoeren, vooral thuis op Millerntor. We weten dat we een goed team hebben als we voetballen, als we dapper zijn en als we vooruit spelen met het volste vertrouwen. Dan hebben we altijd onze beste prestaties getoond en dan kun je tegenstanders als Regensburg verslaan. We moeten heel voorzichtig zijn na het winnen van de bal door SSV, want ze zoeken de weg recht naar voren. We hebben een verstandige verdediging nodig. Naast de standaard fases voor en tegen ons, die wellicht beslissen tussen overwinning en nederlaag, zullen dit twee hoofdpunten zijn.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters