Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Finn Ole Becker:”Tot nu toe heeft het allemaal redelijk goed gewerkt en ik wil op deze weg doorgaan”


Voordat onze Kiezkickers op1 dinsdagmiddag 24 augustus 2021 hun eerste training van de week voor de thuiswedstrijd tegen koploper Jahn Regensburg afwerkten, nam middenvelder Finn Ole Becker – in een perssessie – veel tijd om vragen van de pers te beantwoorden.
Onze nummer 20 sprak over…

… de recente nederlaag in Paderborn : “Het irriteert me nog nog steeds, zelfs na een paar nachten. Het was een moeilijke wedstrijd, vergelijkbaar met Magdeburg. We kwamen moeilijk in de wedstrijd, Paderborn speelde ons tegen de muur. We moeten eigenlijk vanaf het begin daar zijn. Natuurlijk was het bitter dat we zo vroeg de rode kaart kregen. Maar ik denk dat we het goed hebben gedaan toen we in de minderheid waren.”

… zijn persoonlijke seizoenstart : “Ik kan tevreden zijn, maar het kan nog beter. In had een doelpunt kunnen maken in Aue en opnieuw in Paderborn. Misschien had ik nog meer mijn stempel op het spel kunnen drukken. Het is veel, veel leuker dan aan het begin van vorig seizoen. Het belangrijkste is dat het leuk is op het veld. We zijn veel beter ingespeeld dan vorig seizoen, we zijn fysiek beter geworden en we zijn nog meer één ploeg.”

… zijn verhoogde aanvallende drang : “Ik heb me voorgenomen om meer in het strafschopgebied te komen. Er wordt veel gesproken over doelpuntpunten gesproken, maar ik ben er niet echt een fan van. Ik wil gewoon voetballen, maar heb me aangepast aan het spel en heb veel met Loïc Favé gewerkt om meer in het strafschopgebied te gaan. Ik wil het spel nog meer vormgeven, meer assists geven, meer doelpunten maken en daarmee het team helpen. Ik heb veel vrijheid in de ruitenpositie en ik kan er mee vooruit gaan, dat is goed voor mij. Maar ik moet er ook voor zorgen dat ik ik zeker ben van de verdediging. Tot nu toe heeft het vrij goed gewerkt en ik wil op deze weg doorgaan.”

… zijn doelpunt in de derby : “Dat was niet te beschrijven. Ik denk anders altijd te veel na voor het doel. Hoe dichter ik bij het doel kom, hoe meer ik erover denk en nerveus word. Op dat moment echter helemaal niet. Ik krijg de bal van Guido en hij gaat erin. HSV lijkt me te liggen. Een heel fijn gevoel.”

… het belang van doelpuntpunten : “Ik heb in mijn jeugd nooit veel doelpunten gescoord, dat is ook niet mijn grote kracht. Ik wil de anderen in een betere positie brengen. Teveel hangt af van scorerpunten en niet zozeer van de daadwerkelijke prestatie Als je een doelpunt maakt, sta je automatisch hoger.”

… de marktwaarde, die het hoogste is binnen het team : “Dat vleit je, maar ook daar ben ik geen fan van. Af en toe moet ik in de kleedkamer naar een spreuk luisteren. Het is niet belangrijk voor mij wil ik gewoon voetballen en plezier hebben.”

… de geruchten van verandering : “Ik ben blij om hier te zijn. Het is erg leuk en dat is wat telt. Ik zie geen reden om iets te veranderen. Maar er was ook geen aanbod waarin ik zei :” Dat zal het zijn, dat is de volgende stap.”

… zijn toekomstplannen : “Ik heb nog een contract voor een jaar en ik voel me hier echt thuis. Ik kijk uit naar het seizoen en wil er het beste uit halen. Maar het is geen geheim dat ik op een dag in de Bundesliga wil spelen. Welke profvoetballer wil dat niet? Maar ik leef in het hier en nu en nu heb ik plezier. Als er een goed aanbod is en ik me daarin identificeer, dan doe ik het zeker. Maar dan moet je eerst met elkaar praten en een oplossing vinden.”

… het belang van de gezinsomgeving : “Mijn familie en mijn omgeving zijn heel erg belangrijk voor mij. Ik heb een heel goed team om me heen dat erg leuk is. Ik ben nog nooit uit Hamburg gekomen, behalve in Sleeswijk- Holstein, waar ik vandaan kom. Op een gegeven moment wil ik mijn comfortzone verlaten, maar nu nog niet. Bovenal wil ik in Duitsland blijven.”

… de tien jaar bij FCSP : “De club heeft me zeker gevormd. Ik heb veel goede tijden en goede herinneringen gehad, maar ook een paar slechte. De club is iets heel bijzonders, heel vertrouwds. Vooral onze fans zijn iets heel bijzonders.”

… Hoofdtrainer Timo Schultz : “Ik vind het goed dat hij mijn coach is, ik kan me onder hem ontwikkelen. Hij daagt me veel uit, maar we hebben ook veel plezier. Hij weet wat hij aan me heeft. Hij weet maar ook net zo goed, wat hij niet in aan mij heeft.”

… het gevoel op het gras te staan : “Ik ben voor elke wedstrijd erg opgewonden en moet voor de wedstrijd vaak naar het toilet. Maar als ik op het veld sta, verdampt het heel snel en zie ik alleen het voetbal. Nu terug bij met fans, het is weer iets heel anders, dat is echt goed.”

… de komende thuiswedstrijd tegen Jahn Regensburg : “Ik kijk uit naar de wedstrijd, die heel spannend zal worden. Er staat ons een heel moeilijke wedstrijd te wachten. Op dit moment klopt alles in Regensburg. Ze spelen heel goed en zijn veel beter dan vorig jaar, waar ze al een goed team hadden.”

Bron: www.fcstpauli.com
Bild: Witters