Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen SC Paderborn

Geen twijfel mogelijk: na de 3-1 in Paderborn en tegelijk de eerste nederlaag van het seizoen waren onze Kiezkickers natuurlijk teleurgesteld. Ook zij waren het erover eens dat ze in het ongelukkige wedstrijd een goede moraal en veel passie hadden getoond met de vroege uitsluiting tegen Philipp Ziereis en het eigen doelpunt van Adam Dźwigała kort voor rust.

Hoofdcoach Timo Schultz: “Paderborn speelde een ongelooflijk intense wedstrijd en zette ons in het begin enorm onder druk. We moesten eerst onszelf terug vinden. We hebben vandaag een paar situaties tegen ons meegemaakt die dan als weerstand kunnen worden omschreven. Rode kaart, penalty tegen ons , eigen doelpunt. Dat was vlak voor rust vervelend in een fase waarin we ze veel van ons doel afhielden. We hebben echt met alle kracht gevochten. In de rust en vooral in de tweede was de ploeg geweldig. We hadden een aantal grote kansen die de keeper van Paderborn geweldig hield. Dat is ook een deel van de manier waarop Nikola de penalty voor ons hield. Qua houding kan ik de jongens helemaal niets kwalijk nemen. Ze hebben alles geïnvesteerd. maar uiteindelijk was het niet genoeg. Paderborn scoorde drie doelpunten en we scoorden er maar één, dat is wat telt in het voetbal en daarom gaan we zonder punten naar huis.”

Guido Burgstaller : “De eerste tien of vijftien minuten waren helemaal niet goed, na de rode kaart was het natuurlijk moeilijk voor ons om meer dan 80 minuten in de minderheid te spelen. Paderborn had daarna natuurlijk meer balbezit, maar we speelden goed en hadden de betere kansen. Vlak voor rust krijgen we 1-1 tegen, maar komen uit de rust en hebben een grote kans via Kofi. We moeten voortbouwen op wat we hier hebben laten zien. Natuurlijk doet de nederlaag pijn, volgende week is er weer een wedstrijd.”

Marcel Hartel: “De wedstrijd begon bitter met de rode kaart voor Zier. Paderborn zette ons vanaf de eerste minuut onder grote druk, ze waren erg agressief en speelden snel naar voren. Tegen Paderborn wordt het dan over 85 minuten heel moeilijk. We deden het nog steeds goed, we verdedigden hartstochtelijk en we kregen onze kansen. We namen de leiding, gaven kort voor rust 1-1 toe. We wilden hetzelfde verdedigen in de tweede helft en wisten dat we de onze hadden. We kregen nog steeds kansen. We hadden twee grote kansen en wie weet hoe het spel dan zal eindigen als we één goal maken.Uiteindelijk proberen we het op de een of andere manier gelijk te maken en op een tegenaanval krijgen we 3-1. We waren in de minderheid en speelden een gepassioneerd spel waar we op willen voortbouwen.”

Jakov Medić : “Helaas verloren we de wedstrijd. Ik denk dat het niet genoeg was voor een rode kaart en een penalty. Maar we slaagden erin om de leiding te nemen toen we in de minderheid waren. Het doelpunt dat we voor de rust incasseerden was erg ongelukkig. We hebben wel gevochten en alles gegeven. We hadden nog kansen, maar scoorden niet meer. We moeten de wedstrijd afvinken en focussen op de volgende wedstrijd.”

Lukas Kwasniok (Hoofd Coach SC Paderborn 07): : “We speelden in het eerste kwartier een extreem aanvallende wedstrijd. In die fase speelde ook de rode kaart de beslissende rol. 85 minuten spelen met één man minder is niet zo eenvoudig ook als je een penalty mist. We probeerden toen iets te forceren, liepen tegen drie of vier tegenaanvallen aan en kwamen op achterstand. We hebben toen een beetje geluk met het eigen doelpunt om met 1-1 de rust in te gaan. Dat was misschien nog beslissender dan de rode kaart om in de wedstrijd te blijven. We pasten de structuur aan en wilden de wedstrijd winnen. Het is mooi voor Kai Pröger, die ons naar winnende manieren bracht Na de 2-1 overwinning had St. Pauli niets meer te  verliezen, ze hebben een sterk team en twee buitengewoon goede aanvallers voorin. Dus het bleef tot het einde spannend.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters