Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Na de derby zege: FCSP met veel rugwind, maar ook met respect voor SCP


Van de afgelopen derby-overwinning werd tijdens het weekend genoten, maar sinds maandag 15 augustus 2021 bereiden onze Boys in Brown zich voor op de wedstrijd bij SC Paderborn 07. Onze derbywinnaars – die na de derbyzege met veel wind in de zeilen naar het SCP afreizen – weten ook dat ze voor een lastige opgave staan.

Centrale verdediger Jakov Medić was “gelukkig” na de derbywinst afgelopen vrijdagavond (13 augustus), middenvelder Eric Smith had een “geweldig gevoel” na het succes tegen stadsrivaal en voor onze dubbel doelpuntenmaker Simon Makienok was het gewoon “een geweldig gevoel” om de derby te winnen. Er was geen twijfel mogelijk: de stemming na de vierde derby-overwinning van de laatste vijf stad duels was uitstekend – en dat was natuurlijk volkomen terecht. Medić – die zijn eerste derby-zege had gevierd – benadrukte echter al na het laatste fluitsignaal dat men niet lang op het succes kan rusten, maar de volgende wedstrijd in Paderborn met “volledige focus” moeten aanpakken.

Volgens hoofdcoach Timo Schultz willen de spelers ze niet op hun lauweren rusten na de “succesvolle seizoenstart” met zeven punten uit drie competitiewedstrijden en de doormars in de DFB-Pokal. FCSP wil in Paderborn voortbouwen op de tot nu toe getoonde prestaties. Bij het SCP wacht ons een heel lastige uitwedstrijd. Als FCSP iets willen halen uit Ostwestfalen – die ook ongeslagen zijn in de competitie (1 overwinning, 2 gelijke spelen) – moeten ze de prestaties van de derby bevestigen en alles opnieuw investeren, zowel op gebied van voetbal als op felheid. Vorig jaar viel er niets te rapen in de twee duels tegen SCP, beide wedstrijden gingen met 2-0 verloren. Vorig jaar was Paderborn – naast Fortuna Düsseldorf – de enige ploeg waartegen onze Kiezkickers geen enkel punt wisten te behalen. Opdat het dit seizoen niet weer gebeurt moet FC ST. Pauli aan zijn grenzen gaan.

Het afgelopen jaar en de resultaten van het voorgaande seizoen spelen volgens coach Timo Schultz geen rol meer in de heenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Er is te veel veranderd ten opzichte van het voorgaande seizoen. Lukas Kwasniok – bij wie Schultz in het voorjaar van 2018 de lerarenopleiding voetbal met succes had afgerond – volgde hoofdtrainer Steffen Baumgart op en er is veel veranderd in de ploeg van beide teams. Het idee van de Schultz-ploeg blijft echter ongewijzigd en ze willen in Paderborn weer moedig naar voren spelen, enthousiasme voor het spel tonen en agressief tegen de bal werken. Of, zoals coach Schultz het vanuit bruin-wit oogpunt noemde, FCSP wil in Paderborn weer “een beetje Bambule” maken.

Met veel zelfvertrouwen en rugwind reizen de jongens in Brown na de derbyzege – maar ook met veel respect – af naar Paderborn. “Je zag zondag hoe moeilijk het tegen hen is”, benadrukte Makienok aan het begin van de week, verwijzend naar Paderborns duidelijke 1-4 uitoverwinning tegn het uit de Bundesliga gedegradeerd Werder Bremen. Na de twee gelijke spelen tegen 1. FC Heidenheim (0: 0) en 1. FC Nürnberg (2: 2) en de uitschakeling in de DFB Cup bij Dynamo Dresden (1: 2), vierde de Ostwestfalen hun eerste competitieve overwinning op indrukwekkende wijze.

Dus onze jongens in Brown zijn gewaarschuwd voor wat ze kunnen verwachten. Ze moeten het maximale uit zichzelf halen in de 90 minuten tegen het SCP om na de wedstrijd met punten terug te keren naar Hamburg.

Bron: www.fcstpauli.com