Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:” Een beetje Bambule op het plein maken”


Na de derbyzege gaat het op zaterdag – 21 augustus 2021 13u00 – voor onze Kiezkickers verder bij SC Paderborn 07. Voor de wedstrijd tegen de nog ongeslagen Ostwestfalen sprak hoofdtrainer Timo Schultz met pers over onder meer …

… de persoonlijke situaties : “Maximilian Dittgen en Luca Zander staan ​​vandaag weer op het trainingsveld, we gaan kijken of ze dicht bij de 100 procent kunnen komen en een optie kunnen zijn. Mocht het bij Luca Zander – die problemen met de voet heeft – niet goed genoeg zijn, we hebben twee alternatieven met Adam Dźwigała en Christian Viet, die ook op de positie heeft gespeeld. Sebastian Ohlsson, Jackson Irvine en Jannes Wieckhoff waren verschillende periodes out, maar maken een goede indruk op training, maar voor een wedstrijd is het nog steeds te vroeg. ”

… de ontwikkeling van Finn Ole Becker : “Het is leuk om met Finn Ole te werken. Hij is erg leergierig en hardwerkend en heeft eigenlijk altijd een goed humeur. Hij is een zeer goede voetballer, ondanks dat hij in 2000 geboren is, hij heeft al bijna 70 wedstrijden in de tweede klasse gespeeld. Er zijn er niet veel die dat al kunnen laten zien. Hij had vorig seizoen veel fasen waarin hij zich realiseerde dat er nog wat problemen voor zijn voeten vielen. Hij moet proberen het aantal assists en doelpunten te verhogen. Hij zette in de zomer een stap, bevindt zich steeds meer in het strafschopgebied van de tegenstander en werd hiervoor ook in de laatste wedstrijd beloond.”

… de ontwikkeling van Leart Paqarada : “We hebben hem gehaald zodat hij zich bij ons kon laten gelden. Paqa had in het begin wat kinderziektes. Zijn technische en tactische vaardigheden maken hem tot een topvleugelverdediger, dat zie je week na week. Hij voelt het echt goed aan en is zeker één van de beste linksbacks in de competitie. Hij heeft nog nooit met zoveel zelfvertrouwen en zelfvertrouwen gespeeld als op dit moment. Ik zou graag willen dat hij een beetje effectiever is.” vooral qua standaarden en voorzetten. Hij heeft de kwaliteiten om naar een hoger niveau te stijgen.”

… Simon Makienok en zijn doelpunten niet alleen in derby’s : “We moeten er eens moeten over nadenken ( glimlacht ). Simon leeft van zijn zelfvertrouwen en dat is sinds afgelopen weekend weer toegenomen. Hij is een ongelooflijk positieve kerel, die ook goed wordt ontvangen door onze jongens en heeft een enorme aanzien.”

… de spanning en concentratie na de derby-overwinning : “Natuurlijk was de derby een bijzondere wedstrijd met een bijzonder tintelend gevoel en een bijzonder hoogtepunt voor ons. We hebben de derby geanalyseerd en hebben het moeten afvinken. Het zelfvertrouwen is nogmaals toegenomen maar bij de volgende wedstrijd begint het opnieuw bij 0-0. Na de vrije dag van gisteren moeten we onze volledige focus op Paderborn richten en de drie punten in het vizier nemen. Als het ons lukt om ons te concentreren op de volgende wedstrijd, dan zullen we we een gigantische stap voorwaarts zetten en dan speelt de derby geen rol meer.”

… Tegenstander SC Paderborn 07 : “Ze begonnen net zo goed als wij en zijn nog steeds ongeslagen in de competitie. Afgelopen weekend behaalden ze een indrukwekkende overwinning in Bremen, wat in Weserstadion niet vanzelfsprekend is. Het is een ervaren en een zeer sterk loopsterk team dat ook defensief stabiel is. We zijn blij om tegen een goede tegenstander te spelen, maar we hebben een goed gevoel dat we oplossingen zullen hebben om de drie punten mee te nemen naar Hamburg.”

… de twee nederlagen tegen SCP in het vorige seizoen : “In Paderborn speelden we vorig seizoen heel goed in het eerste half uur, hadden we goede kansen en een penalty. We hadden toen een heel moeilijke fase en hoe het is zo’n fasen, dan scoren ze na een gemiste penalty in de rebound. Dat is voetbal, maar ik denk dat we vorig seizoen hebben afgevinkt en de twee nederlagen spelen geen rol meer.”

… Paderborn’s aanvallende speler Sven Michel : “In mijn ogen is hij de speler die het  verschil maakt. Als hij in de spits speelt, valt hij graag naar de vleugel uit of zakt hij naar het middelveld, speelt dan goede ballen en volgt. Hij heeft een goede snelheid en een super linkervoet. Dat los je met een klassieke manmarkering niet op, je moet opletten, compact staan ​​en hem uit de gevaarlijke ruimtes blijven houden.”

… Paderborn’s speelstijl onder de nieuwe coach Lukas Kwasniok : “Je hebt een goede opvolger gevonden voor Steffen Baumgart. Hij is niet minder emotioneel en heeft ook een hechte band met zijn ploeg. Hij zal ze ook naar voren zwepen. De stijl van spelen is niet vergelijkbaar met vorig jaar. Ze speelden in verschillende formaties en zijn tactisch flexibel. We weten eigenlijk best goed wat we kunnen verwachten en zijn voorbereid op verschillende scenario’s. We zijn over het algemeen zeker van onze stijl en onze manier van voetballen. Twee teams ontmoeten elkaar die goed begonnen zijn en met vertrouwen vooruit willen spelen. Dat kan een leuke wedstrijd worden.”

… onze eigen manier van spelen : “De manier waarop we willen voetballen moet onafhankelijk zijn van de persoonlijke samenstelling. We willen altijd moedig zijn, altijd vooruit spelen, iets creëren, genieten van spelen en tegen de bal. Wees agressief. Vanuit St. Pauli standpunt zou je kunnen zeggen dat we een beetje Bambule op het veld willen maken. Het maakt niet echt uit wie er op het veld staat. We moeten ons aanpassen aan het feit dat we vaker het team zijn die dit seizoen dieper op de tegenstander zijn helft zal staan. Maar ook daar hebben wij onze oplossingen voor.”

Bron: www.fcstpauli.com