Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Makienok: “Een overweldigend gevoel voor mij”

Geen twijfel mogelijk: Simon Makienok onderscheidde zich in een sterk bruin-wit elftal met zijn twee goals in de 3-2 thuiszege tegen de stadsrivaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de spits de populairste Kiezkicker was na het trainingsvrije weekend aan het begin van de week. Op de persconferentie sprak Makienok over …

… de vieringen na de derby-overwinning : “Er was geen feest dat we samen vierden. Sommige jongens hadden hun gezin bij , ik ging naar een café met een paar spelers, mijn vriendin en een paar vriendinnen en we dronken daar een paar biertjes. We hebben lekker een paar uurtjes buiten gezeten, het was natuurlijk heerlijk om het weekend vrij te hebben. Na de wedstrijd waren er nog een paar mensen die nog vierden en mij herkenden en met mij op de foto wilden. Een heerlijk gevoel voor mij om de emoties te ervaren van de mensen die ook genoten van de vrijdagavond.”

… het zelfvertrouwen dat hij momenteel op het veld laat zien : “De voorbereiding gaf me veel zelfvertrouwen, ik scoorde in elke oefenwedstrijd. Het liet me zien dat ik veel doelpunten kan maken, ik miste dat een beetje. Maar ik voel ook dat ik echt fit ben. Ik heb tijdens de zomervakantie veel gewerkt om zo goed mogelijk terug te komen. Na vorig seizoen had ik een gesprek met het coaching team. Toen het zo goed ging voor ons in de tweede seizoenshelft stond ik buiten kader, maar niet omdat ik fouten maakte, maar omdat de andere jongens het heel goed en beter deden. Ze stonden erop dat ik zo door moest gaan. Sommige spelers verlieten de club en ik heb mijn kans gegrepen.”

… de interactie met Guido Burgstaller : “In de voorbereiding hebben we al laten zien dat we elkaar heel goed aanvullen. Ik ben meer het type dat in het centrum blijft en de ruimtes zoekt. Guido is veel onderweg , wijkt uit en vindt de juiste ruimtes om een ​​goede kans te creëren. Hij doet dat heel goed. Ik denk dat we allebei goed in het strafschopgebied staan. Het kan niet slecht zijn om twee van zulke spitsen in het team te hebben.”

… zijn twee Derby-goals en de emoties daarna : “Ik had in de eerste helft een paar ballen laten vallen voor Guido en Kofi, en tijdens de rust dacht ik dat ik zelf iets met de bal moest creëren. Toen heb ik het geprobeerd en zo kwamen de twee goals tot stand. Tijdens de wedstrijd voelde ik me gewoon goed, maar ik wist ook na mijn eerste doelpunt dat het maar 2-1 was en we door moesten gaan. Na mijn tweede doelpunt dacht ik dat we de wedstrijd konden winnen. Echter na het tegendoelpunt was ik erg nerveus dat de twee doelpunten niet genoeg konden zijn. Toen het laatste fluitsignaal klonk, kwamen de emoties naar boven. Toen heb ik er echt van genoten. Als we de wedstrijd uiteindelijk niet hadden gewonnen, had ik niet van mijn twee goals kunnen genieten.”

… de sfeer tijdens de derby en na het laatste fluitsignaal : “Het was een geweldig gevoel. Vergeleken met de andere derby’s in het vorige seizoen was het een heel ander gevoel omdat de fans er weer waren. Ook al was het stadion slechts een derde vol, je merkte het niet tijdens de wedstrijd. Het is niet dat we naar de tribunes kijken, maar we hoorden altijd de fans en het voelde alsof de Millerntor vol was. Je voelde dat het een hele ding was. Het stadion staat achter je en duwt je naar voren, dat heeft ons enorm geholpen. De jongens hebben me na de wedstrijd gepusht om me door de fans te laten vieren. Het was een overweldigend gevoel voor mij toen de fans mijn naam zongen.”

… de betekenis van de derby-overwinning : “We wisten dat het geen normaal wedstrijd was en dat het niet alleen voor ons maar ook voor veel andere mensen zoveel betekende om de derby te winnen. Nu hebben we weer gewonnen. De overwinning deze keer met en voor de fans te vieren was erg emotioneel.”

… zijn doelpunten voor het seizoen : “Ik heb er niet eens aan gedacht voor het seizoen. Hoewel ik vorig seizoen niet veel speelde, had ik het gevoel dat ik een belangrijke speler voor het team was, ook vanwege mijn ervaring en mijn instelling. Na vorig seizoen wil ik gewoon een betere en meer centrale rol spelen.”

… overschakelen van de derby-winst naar de wedstrijd tegen Paderborn : “Het is een grote kracht van mij. Als het goed gaat, maar ook slecht, ben ik mentaal sterk genoeg om het correct te classificeren en me te concentreren op de volgende wedstrijd. Het zelfvertrouwen dat ik met de derbyzege en de twee doelpunten heb wil ik meenemen naar het rest van het  seizoen en de volgende wedstrijd. We moeten ons volledig focussen op de wedstrijd tegen Paderborn. Je zag zondag hoe moeilijk het tegen hen zal zijn.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters