Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen de H$V


Na een sterke prestatie op zowel het gebied van spel als duels wonnen onze Boys in Brown de derby tegen HSV, het was de vierde derby-overwinning in de laatste vijf stadsduels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze Kiezkickers dolgelukkig waren na de wedstrijd en zeer tevreden waren over de afgelopen 90 + 6 minuten.

Hoofdcoach Timo Schultz: Vandaag kon alles. Er waren veel kansen en veel duels. Vanaf het begin zat er vuur in, zo stel je je een derby voor. We speelden een spannende wedstrijd in de eerste helft en waren daar ongelooflijk enthousiast over. We zetten onze tegenstanders constant onder druk en creëerden veel kansen. We moeten ons eigenlijk ergeren dat we de rust ingaan met een 1-1 gelijkspel. Na rust kreeg HSV meer controle over de wedstrijd, waardoor we minder vaak de bal wonnen. We mogen Simon bedanken, die de twee goals op het juiste moment maakte. Een spits is er om doelpunten te maken. Beide goals waren goed voorbereid, maar Simon had de rust voor doel. In één scène in de eerste helft sprong de bal te ver en werd zijn schot nog  afgeblokt. Marcel Hartel maakte vandaag een absoluut positieve indruk. Iedereen die vandaag in het stadion was of de wedstrijd op tv zag, weet waarom we Marcel Hartel hebben aangetrokken. Hij is een geweldige speler met extreem enthousiasme en extreem sterk loopwerk. Precies wat we willen op een diamantpositie. Vandaag was het een prestatie die een derby-overwinning verdiende. De fans waren misschien wel de beslissende factor die ons weer naar voren duwde en onze kracht vrijmaakte omdat ze ons de meest brute steun gaven. Ze speelden vandaag hun rol in de derbywinst, net zoals ze ons voor de wedstrijd vergezelden. We hebben zeven punten uit drie wedstrijden en zijn door in de beker – dat is een geslaagde start van het seizoen.”

Marcel Hartel : “Het was leuk om te horen toen de coach naar me toe kwam en zei dat ik vanaf het begin zou spelen. Ik heb maar aan twee trainingseenheden deelgenomen, dus het is niet vanzelfsprekend om meteen het vertrouwen van de coach te krijgen. Met één Derby-overwinning is het een vrij goede start. Toen ik opliep kreeg ik kippenvel. Het was gewoon onbeschrijfelijk hoe de fans ons vandaag droegen. Het was een heel goede wedstrijd van ons, vooral in de eerste helft, we hadden al een of twee doelpunten meer moeten maken. Na de rust hebben we met veel hart verdedigd. Uiteindelijk verdienden we te winnen en daarom mogen we tevreden zijn.”

Simon Makienok : “De derby winnen is een geweldig gevoel. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe goed het voelt. Het was een heel mooi moment voor mij en een geweldige wedstrijd voor ons. We zouden meer doelpunten moeten hebben gemaakt in de eerste helft. De twee doelpunten na de rust waren natuurlijk geweldig. Ik hoop natuurlijk dat ik meer doelpunten ga maken en niet alleen tegen HSV. Ik heb een goed gevoel dat het dit seizoen beter met mij gaat.”

Eric Smith : “De overwinning in de derby voelt goed, het is een geweldig gevoel! De jongens hebben het fantastisch gedaan vandaag. De sfeer was uitstekend. Het was al echt goed tegen Kiel, maar vandaag was het weer heel speciaal.”

Jakov Medić : “Twee sterke teams streden vandaag en ik ben dolblij dat we hier op Millerntor hebben gewonnen. Natuurlijk geniet ik van de overwinning, dat doen we allemaal.”

Afeez Aremu : “Ik ben gewoon overdonderd. Ik keek uit naar de derby. Vorig seizoen speelde ik niet, nu kreeg ik de kans. Na het laatste fluitsignaal was ik gewoon dolblij. De fans waren geweldig vandaag!”

Tim Walter (Hoofd Coach HSV): “Allereerst proficiat aan FC St. Pauli. Uiteindelijk was de overwinning welverdiend omdat we de derbytijd niet hebben gepakt zoals we hadden gehoopt. Maar ik moet ook zeggen dat er een paar dingen niet al te slecht waren. Er is meer aan het spel dan alleen het resultaat. Voor ons gaat het ook om paraatheid. Na 20 minuten waarin we alles onder controle hadden, hadden we simpele balverliezen, geen intensiteit tegen de bal en we misten toen een beetje bereidheid. We gaan 1-1 bij de rust, maar we mogen niet klagen als we achter staan. Dan komen we er goed uit, dan moeten we een duidelijke penalty krijgen. Voor de 2-1 hebben we een grote kans gehad, maar we slikten het doelpunt tegen. Toen hadden we een te groot gat in de diepte, daar moeten we aan werken. We hebben tot het einde geprobeerd alles erin te gooien en de aansluiting te maken. Maar bij van achteruit hebben we een beetje zonder kop handelt.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters