Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”We zullen zoveel mogelijk in investeren om precies dat nog eens te kunnen beleven”

De derby thuiswedstrijd wacht op onze Kiezkickers op vrijdagavond 13 augustus 2021. Voor het duel met onze stadsrivaal nam hoofdtrainer Timo Schultz zoals gebruikelijk veel tijd om de vele vragen van de pers te beantwoorden. Onze coach sprak over...

… de persoonlijke situatie en nieuwkomer Marcel Hartel : “De ploeg zal vergelijkbaar zijn met die van de laatste wedstrijden. Bovendien hebben we met Marcel Hartel een nieuw alternatief. Ik heb hem bij ons nog niet op het trainingsveld gezien, maar eigenlijk is hij competitie klaar. Hij deed alle voorbereidingen in Bielefeld mee en speelde veel wedstrijden. Ik wacht de twee trainingen af ​​en praat met hem.”

… de inzet van Maximilian Dittgen en Leart Paqarada, die in afwachting zijn van de bevallingen van hun vrouwen: “Dit zijn privé-dingen die altijd gebeuren. Eerst kijken wat er de komende dagen zal gebeuren. Tot nu toe zijn we redelijk goed geweest in de timing van de geboortes . Ik hoop dat het zo blijft. Bij twijfel zou ik de spelers toelaten en hen aanmoedigen om naast hun vrouw te staan ​​en niet op het veld ​​en achter een bal te rennen.”

… de rivaliteit tussen de twee clubs : “Het is een stadsderby, de rivaliteit tussen de twee clubs is geweldig. De stad is groot genoeg voor beide clubs, ze kunnen naast elkaar bestaan. Beide clubs zijn heel verschillend en dat is een goede zaak.” De sportieve rivaliteit willen we vrijdagavond uitleven op het veld – hoop ik ook in een gepaste sfeer – maar wel op zo’n manier dat alles binnen de perken blijft.”

… het verschil tussen derby’s van de junioren en van de Tweede Bundesliga : “Bij de derby’s van de junioren was het een ander probleem. Natuurlijk is er geen grote media-aandacht en zijn de vijandigheden van de fans er ook niet. De jongens gaan soms naar dezelfde school of hebben eerder bij dezelfde clubs gespeeld. De rivaliteit op het veld is misschien wat groter omdat je jaar in jaar uit tegen elkaar speelt en soms samen in een selectie speelt.

… het laatste sterke derbyrecord met drie overwinningen en één gelijkspel : “Het was vorig seizoen zeker mooi, met de 2-2 gelijkspel in het Volkspark en vooral met de thuiszege, maar daar kunnen we vandaag niets van kopen. Het begint helemaal opnieuw, ook de selectie is aan beide kanten veranderd. Het is een nieuw seizoen, het begint weer bij 0-0. We zullen voorbereid zijn op het feit dat we niets kunnen kopen voor de afgelopen wedstrijden. Maar de gevoelens die we na de overwinning hadden kunnen we ons nog heel goed herinneren. We zullen zoveel mogelijk in investeren om precies dat nog eens te kunnen beleven.”

… de stadsrivalen en zijn speelstijl : “Met Tim Walter heb je een nieuwe coach en een aanvallende aanpak. Vooral als je de bal hebt, is het moeilijk om een ​​solide formatie te vinden bij HSV omdat veel spelers veel van positie wisselen “We hebben ermee te maken om te stoppen met spelen en de hele tijd lopen. Tegen de bal begonnen ze in 4-3-3 en ook met een ruit op het middenveld. We concentreren ons op wat we kunnen beïnvloeden: op onszelf en onze manier van voetbal spelen, en ons spelsysteem. We hebben het tot nu toe heel goed gedaan en we zijn er de laatste tijd succesvol mee. We zien onze kans vooral na het winnen van de bal, maar we willen ook iets met de bal creëren.”

… zijn verwachting voor de derby: “Als je door Hamburg loopt, word je door beide fangroepen aangesproken, in je privésfeer is er ook geen ander onderwerp. Het is een bijzondere wedstrijd, de tintelingen zijn er en zullen tot vrijdagavond nog meer stijgen. Je bent op vijf jaar ben gaan voetballen zodat je op een gegeven moment in een groot stadion zou kunnen spelen en zulke wedstrijden zou kunnen spelen. Dit moet voor iedere speler duidelijk zijn, het is een must. De stad derby is twee keer per jaar en is een heel speciale wedstrijd voor ons. Het wordt een hete dans, de Hamburgers zijn in een goede stemming. Net als wij behaalden ze vier punten en gaan ze verder in de beker. Ik neem aan dat er twee teams zullen spelen die naar voor willen spelen en dus verwacht ik een aantrekkelijke wedstrijd.”

… de verwachte stemming : “Het afgelopen seizoen zonder fans was natuurlijk erg zwaar. We zijn blij dat we fans weer kunnen verwelkomen in de derby bij Millerntor nadat we de laatste derby niet voor toeschouwers hebben gespeeld. De stemming tegen Kiel was al uitstekend. Ik ga ervan uit dat onze fans nu iets gaan toevoegen.”

Bron: www.fcstpauli.com