Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FC St. Pauli trekt Marcel Hartel van Bielefeld aan


FC St. Pauli heeft er weer een nieuwe aanwinst bij: met Marcel Hartel hebben onze Kiezkickers op het middenveld meer opties. De 25-jarige komt over van Bundesliga-club Arminia Bielefeld naar FCSP. Beide clubs zijn overeengekomen de voorwaarden van de transfer niet bekend te maken.

Voor Arminia speelde Hartel 58 wedstrijden in de 1e en 2e Bundesliga en in de DFB Cup. Hij maakte één doelpunt en 13 assists. Voordat hij in de zomer van 2019 verhuisde, speelde Hartel twee seizoenen bij 1. FC Union Berlin. Voor de “Eisernen” scoorde hij vier doelpunten en zeven assists in 60 competitieve wedstrijden. De allrounder op het middenveld werd opgeleid bij 1. FC Köln, waar hij sinds 2002 speelt en uiteindelijk zijn eerste acht professionele optredens maakte.

Stemmen van toewijding:

Ploegleider Andreas Bornemann : “Met Marcel Hartel krijgen we een flexibele middenvelder bij met sterke loopvaardigheden, die aanvallend denkt en op verschillende posities in ons systeem kan worden gebruikt. Hij was een belangrijk onderdeel van de teams van Berlijn en Bielefeld en kan dankzij zijn ervaring ook bij ons een belangrijke rol spelen.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Het was duidelijk dat we versterking zochten op ons middenveld. Daarom zijn we blij dat we in Marcel Hartel een speler hebben die de competitie heel goed kent en ons meteen kan versterken met zijn spelkunsten.”

Marcel Hartel : “FC St. Pauli is een geweldige club met ambities. De fans, het stadion en de stad zijn uitstekend. De gesprekken met de verantwoordelijken hebben me overtuigd, het totaalpakket klopt. Ik ben blij dat het gelukt is en ik kan nu hier ben.”

Bron: www.fcstpauli.com