Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Op naar ronde 2 , 2-3 winst in Madgeburg


Op zaterdag – 7 augustus 18u30 – bereikte onze Boys in Brown voor 14.405 toeschouwers de tweede ronde. Guido Burgstaller (3e, 58e) en Jakov Medic (39e) scoorden in een zeer competitieve en spannende wedstrijd voor onze Kiezkickers. Ex-Kiezkicker Sirlord Conteh scoorde tweemaal voor de gastheren (31e, 54e).

Met twee veranderingen ten opzichte van de week ervoor begon de ploeg van Timo Schultz bij 1. FC Magdeburg. Simon Makienok speelde in de aanval naast Guido Burgstaller. Daarnaast stond Dennis Smarsch – zo maakte Timo Schultz aan het begin van het seizoen bekend – in doel. Verder gaf onze trainer vertrouwen aan de ploeg, die in de Tweede Bundesliga goed aan het seizoen begon met vier punten. Maar wat is het belang van het verloop van de competitie als het gaat om de volgende ronde in de beker? Juist, niets.

Wat was hier aan de hand? Nog geen drie minuten gespeeld en onze Kiezkicker stonden op voorsprong. Makienok verlengde een lange verdedigende bal richting Guido Burgstaller. Met een beetje geluk en veel wil frommelde hij vanaf links door het strafschopgebied in de richting van het doel. Werd zijn eerste poging nog geblokkeerd, vond zijn rebound wel de weg naar de netten. Wat een goed begin (3e).

Daardoor probeerden de gastheren direct te counteren en drongen aan op de gelijkmaker. Magdeburg wist meerdere keren gevaarlijk voor het strafschopgebied van keeper Smarsch te komen. Maar de mogelijkheden van Alexander Bittroff (10′), Luca Schuler (12′), Connor Krempicki (14′) en Amara Condé (19′) ontbraken de nodige precisie. De ballen misten net het doel of konden onschadelijk worden gemaakt door onze keeper.

Aan de andere kant lieten ons Kiezkickers zien hoe gevaarlijk ze kunnen zijn. Linksback Leart Paqarada vond Makienok met een lage voorzet. IJskoud duwde onze spits van korte afstand naar de 0-2 voorsprong. Maar het juichen kwam te vroeg. De vlag ging de lucht in, want de grensrechter besliste terecht voor buitenspel. (19′). Bijna tien minuten later werd het onrustig. Eerst had Burgstaller de 0-2 op het hoofd na een voorzet van Paqarada. Zijn poging belandde echter pardoes in de armen van keeper Reimann. In directe tegenaanval stuurde Baris Atik ex-Kiezkicker Sirlord Conteh weg. Deze versnelde en bleef ijskoud voor Smarsch en maakte gelijk voor de gastheren,1-1 (31′)

En eerlijk gezegd had het in de 39e minuut de voorsprong voor Magdeburg moeten zijn. Leon Bell Bell bracht de bal scherp voor het strafschopgebied en vond de ingelopen Conteh. Maar in plaats van in het net belandde de bal in de tribunes. Pff, dat was close. En dat werd aan de andere kant afgestraft. Na een vrije trap van Eric Smith belandde de bal direct op het hoofd van Jakov Medic, die in het duel zeer robuust de overhand had en onze Kiezkickers met een geplaatste kopbal weer op voorsprong bracht. Kort daarna was er een pauze.

Onze Kiezkickers begon de tweede helft met twee wissels. Afeez Aremu verving Rico Benatelli en James Lawrence speelde voor Finn Ole Becker. Het bleef turbulent. Eerst kreeg Kyereh de grote kans op het derde doelpunt voor de Schultz-Elf. In het directe duel behield doelman Reimann echter de overhand (51′). Slechts drie minuten later was het weer Conteh die de gelijkmaker voor de gastheren maakte. Na een lange bal vanaf het middenveld verscheen hij alleen voor Smarsch en kon hij om onze keeper heen gaan en vervolgens binnen duwen (54′)

Maar de Kiezkickers kon weer antwoorden. En hoe! Een vrije trap van Paqarada raakte de paal, maar Makienok hield de bal in het spel en Burgstaller kon van dichtbij gemakkelijk de hernieuwde voorsprong voor FCSP maken (58′). Ook in de nasleep bleef de wedstrijd fel bevochten. De tweede helft kenmerkte zich door veel duels, spannende duels en een hoge intensiteit. Na een lange periode zonder directe scoringskans voor de gastheren was het in de 80e minuut Conteh die het op afstand probeerde. Zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Smarsch. Dit was de aanloop naar een slotoffensief van Magdeburg met enkele krappe momenten. Maar of onze doelman zat erbij of de Magdeburgers misten precisie in de afwerking.

Na vier minuten blessuretijd was het voorbij en waren onze Kiezkickers een ronde verder.

1. FC Magdeburg

Reimann – Bell Bell, Bittroff, Müller, Obermair – Müller, Atik, Krempicki (66. Kath), Condé- Conteh (82. Granatowski), Schuler (82. Çeka)

Cheftrainer: Christian Titz

FC St. Pauli

Smarsch – Zander (90.+4 Dzwigala), Ziereis, Medić, Paqarada – Smith, Becker (46. Lawrence), Benatelli (46. Aremu), Kyereh (89′ Dittgen) – Burgstaller Makienok (76. Buchtmann)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten:  1:0 Burgstaller (3.), 1:1 Conteh (31.), 1:2 Medic (39.), 2:2 Conteh (54.), 2:3 Burgstaller (58.)

Gele kaarten: Atik, Reimann, Bittroff /Zander, Makienok, Aremu, Dittgen

SR: Robert Schröder

Fans: 14.405

Bron: www.fcstpauli.com