Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

DFB Beker : FCSP wacht een zware opdracht in Magdeburg


De DFB Cup was de afgelopen jaren een doodlopende straat voor FC St. Pauli. Sinds de legendarische Bokal-serie in 2005/06 zijn onze Kiezkickers nooit meer  verder gekomen dan de 2e ronde. St. Pauli-fans staan ​​dan ook vaak met een zekere zelfspot tegenover de beker. Maar er is altijd de hoop dat het bal met ons logo ook na de wedstrijd tegen 1. FC Magdeburg – zaterdag 7 augustus, 18.30 uur) trerug in de trommel terechtkomt. Als startschot voor een succesvol bekerseizoen. 

Een oud voetbal gezegde luidt dat de bekercompetitie zijn eigen wetten kent. Hoe dicht ligt dit bij de waarheid. Veel grote clubs hebben dikwijls het gevoel gehad dat meedoen in deze competitie slechts een ondergeschikte rol speelt. Vorig jaar faalde recordwinnaar FC Bayern München bij tweedeklasser Holstein Kiel en ook SV Elversberg liet onze Boys in Brown zien dat ook in de regionale competitie snel en effectief voetbal wordt gespeeld . Met de 4-2 nederlaag in Saarland beleefde hoofdtrainer Timo Schultz een uiterst ongelukkig wedstrijddebuut.

Dus de Boys in Brown hebben nog steeds een open plan voor zichzelf en voor de DFB-Pokal. De eerste optredens van de St. Pauli in de 2e Bundesliga brachten geen grote reden tot bezorgdheid, de Schultz-Elf heeft een rijpingsproces doorgemaakt en speelt de laatste tijd defensief zeer stabiel. FCSP moet met een zeker zelfbeeld, een brede borst en een flinke portie wil om te winnen naar Saksen-Anhalt afreizen.

Omdat 1. FC Magdeburg een agressief optreden wil bieden tegen een decor van maximaal 15.000 toeschouwers in de MDCC Arena. Vanuit sportief oogpunt is het Magdeburg-team zeker een van de meest veeleisende taken die onze Kiezkickers hadden kunnen krijgen. Het afgelopen seizoen werd 1. FCM onder nieuwe coach Christian Titz een van de derdeklassers met de beste vorm en begon het nieuwe seizoen goed met een overwinning en een gelijkspel. In de laatste 16 competitieve wedstrijden moest de Titz-Elf slechts één nederlaag incasseren.

Met Maximilian Franzke en Sirlord Conteh heeft het Magdeburg twee ex-St. Paulianer in de selectie, die zeker zeer gemotiveerd zullen zijn om het op te nemen tegen hun oude club. Conteh stond in eerdere competitiewedstrijden in de basisopstelling, zijn hoge snelheid zou een wapen van de FCM kunnen zijn. Onze Kiezkickers zullen goed voorbereid zijn op hun tegenstander en zich concentreren op hun eigen sterke punten. Ondanks deze onaangename loting wil FC St. Pauli succesvol bij de derde klasser en doorstromen naar de volgende ronde. En waarschijnlijk zou niemand bezwaar hebben tegen een langer bekerseizoen.

Bron: www.fcstpauli.com