Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz: ” Er wacht ons een serieuze taak”


Voor onze Kiezkickers wordt het – op zaterdag 7 augustus om 18.30 uur – voor het eerst serieus in de DFB Beker . De ploeg van hoofdtrainer Timo Schultz is dan op bezoek bij derdeklasser 1. FC Magdeburg. Voor het duel beantwoordde onze coach alle vragen van de Hamburgse pers. Hij sprak over…

…de tegenstander 1. FC Magdeburg: “Twee teams treffen elkaar die niet zo ver van elkaar verschillen. Er is nu geen duidelijke ‘underdog’. Magdeburg wil één ronde doorstoten voor de eigen thuisfans. Natuurlijk willen we naar de volgende ronde met een goede en geconcentreerde prestatie. We mogen Magdeburg niet in hun spel laten komen en moeten zo spelen dat we onze sterke punten op het veld krijgen.”

… de mogelijke bekersfeer: “Het wordt een hete sfeer. Iedereen die ooit in Magdeburg is geweest weet hoe luid het daar kan zijn. Er wacht ons een serieuze taak. Bekerwedstrijden zijn iets bijzonders, het gaat om alles of niets en iedereen weet dat. Daar hebben we ons ook op voorbereid.”

… Magdeburgs hoofdcoach Christian Titz: “Ik ken hem uit de tijd in Hamburg, waar er altijd goede duels waren tegen zijn juniorenteams, die altijd tot de top van de competitie behoorden. Als coach bij HSV had hij de beste puntengemiddelde als hoofdtrainer. Je ziet een eigen handschrift in zijn spel. Ik waardeer hem erg, we wisselden ook een paar keer buiten het veld gedachten uit.

… de spelers: “Lukas Daschner blesseerde zich deze week op training. Het zal even duren voordat hij weer op het veld staat. Kofi Kyereh hebben we woensdag uit training genomen nadat hij wel normaal had getraind. Hij trainde gisteren niet, hij heeft last van zijn knie. Vandaag zullen we zien of het zin heeft.”

… of hij strafschoppen heeft geoefend: “Iedereen in training slaagt erin om vanaf elf meter een bal in het doel te schieten, dat is niet het grote probleem. Maar als je vooraf 120 minuten in je botten hebt, komt het geluidsniveau erbij en de druk, dan is de vraag wie het aankan, wie heeft ooit zo’n situatie meegemaakt.”

… de inzet van FCSP-keeper Dennis Smarsch in de beker: “Ik hoop dat hij precies zal spelen zoals hij traint. Zijn ontwikkeling is echt goed sinds hij bij ons is. Hij stelt zelf de hoogste eisen aan zichzelf. Ik hoop dat dat hij makkelijk en vrij kan spelen, maar daar maak ik me eigenlijk geen zorgen over. We hebben hele goede keepers en ik weet zeker dat Dennis een goede wedstrijd gaat spelen.”

… mogelijke verdere wijzigingen in de basiself: “Uiteindelijk zullen we in Magdeburg een krachtig team op het veld zetten dat Magdeburg moet verslaan. Zoveel schakelen aan het begin van het seizoen is niet het beste. Als er eenmaal een as is gevormd en de spelers consistent presteren, dan is het makkelijker om twee of drie spelers te wisselen. Het team zal dus grotendeels hetzelfde blijven als in de eerdere wedstrijden en er zullen misschien een of twee incidentele wisselingen zijn.”

… de nieuwe “Pride-trui”: “Ik vind hem erg leuk. We zullen hem nu niet dragen tegen Magdeburg omdat hij te veel op de Magdeburg-truien lijkt. Ik denk dat hij in een of andere wedstrijd zal worden gebruikt.”

Bron: www.fcstpauli.com