Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de uitwedstrijd tegen Aue


Na de intense wedstrijd van onze Kiezkickers tegen Ertsgebergte Aue waren we op zoek naar stemmen in de gemengde zone.

Guido Burgstaller : “Het was een zeer één-op-één wedstrijd. Aue deed het goed tegen de bal en schoot veel ballen hoog in het strafschopgebied. Het is moeilijk te verdedigen, maar we hebben het goed gedaan. Kortom, de wedstrijd was erg rommelig. Jammer dat we er niet 1-0 van maken. Misschien hadden we dan meer ruimtes gekregen en hadden we het beter kunnen uitspelen. Over het algemeen nemen we het punt graag met ons mee.”

Philipp Ziereis : “Het was moeilijk om in de eerste helft binnen te komen. Ik denk dat we na rust goed in het spel zaten en kunnen misschien zelfs als winnaars van het veld gaan als we wat rustiger zijn. Uiteindelijk is het gelijke spel terecht. “Vorig jaar hadden we bij dergelijke wedstrijden waarschijnlijk niet zo goed gespeeld. We hebben in de eerste helft een lucht verschaft in de moeilijke fase. Dat was enorm belangrijk. We weten dat Aue uit altijd een moeilijke wedstrijd is. Nu ligt onze focus volledig op die beker.”

Maximilian Dittgen : “Aue gaf ons geen optie om op de eerste rij te drukken. We hebben veel moeten investeren om kansen te creëren. We misten kalmte in onze mogelijkheden. Tegelijkertijd is het dan van belang dat je onderaan nul houdt en er geen instapt. We moeten dus met het punt leven. Toen ik de kans kreeg, wilde ik de bal nog een keer aanpassen, maar helaas deed de verdediger het goed.”

Hoofdcoach Timo Schultz : “Ik denk dat we ondanks het 0-0 gelijkspel een intense wedstrijd hebben gezien met kansen aan beide kanten. Naarmate het spel vorderde, paste mijn team zich iets beter aan de stressvolle manier van spelen van de Aue. Ze hebben het ons erg moeilijk gemaakt. We kwamen nauwelijks in onze processen. Uiteindelijk hadden we met een beetje geluk het doelpunt kunnen maken, maar al met al is het een terecht gelijkspel.”

Hoofdcoach Aliaksei Shpileuski (Aue): “Ik ben tevreden. We hadden sterke teams voor de borst in de eerste twee wedstrijden. We wisten wat we konden verwachten. Ik denk dat de jongens het heel goed hebben gedaan. Vooral in de eerste helft hadden ze het moeilijk. In de tweede helft waren we een beetje moe en konden we ze niet meer zo makkelijk vast te zetten. Mijn collega zei het echter correct. Ik vind het een terechte gelijkspel.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters