Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

In Aue verwacht FCSP een frisse wind

Dat ging hartstikke goed. Voor het eerst in drie jaar begonnen onze Kiezkickers aan het seizoen met een overwinning. En voor het eerst – in wat een eeuwigheid leek – konden we een geslaagde middag vieren met in ieder geval sommigen van jullie op Millerntor. De 3-0 overwinning op Holstein Kiel was een eerste hint, maar uiteindelijk zijn het pas de eerste drie punten op de nieuwe rangschikking. Op zondagmiddag – 1 augustus 2021 13.30 uur –  begint het team van Timo Schultz weer van voren af ​​aan, maar het wil graag bevestigen wat ze de vorige week hebben aangegeven.

Was dat niet fijn? Leart Paqarada opende het nieuwe seizoen echt met een perfect schot met links. Maar het waren niet alleen de mooie goals en de snelle schakelsituaties die inspireerden, maar ook het collectieve werk tegen de bal. Het lijkt alsof de Schultz-Elf weer een stap vooruit heeft gezet in hun gezamenlijke ontwikkeling. En om eerlijk te zijn: we kunnen echt niet wachten tot onze Boys in Brown zondag eindelijk in het Ertsgebergte optreden.

Een goede prestatie is natuurlijk geen maatstaf voor een heel seizoen, maar het is natuurlijk van harte welkom dat onze jongens de euforie mee te nemen op de trip naar Aue. Als dit de “sterkste tweede klasse aller tijden” is, zoals het vaak in de berichtgeving wordt genoemd, dan toonde de eerste speeldag vooral aan dat er geen onverslaanbaar hoogvliegerteam is. St. Pauli moeten van weekend tot weekend zijn huiswerk maken, elk punt wordt fel betwist en bepaalt waar de reis heen gaat.

Wat FCSP in het Ertsgebergte te wachten staat, is ook slechts gedeeltelijk voorspelbaar. Met Aliaksei Shpileuski (33) – de op een na jongste tweedeklasser-coach na Ole Werner – hebben de Saksen een nieuwe hoofdcoach aangenomen die met de jeugd werkte bij VfB Stuttgart en later bij Leipzig. Meest recentelijk was Shpileuski Kazachs kampioen met Kairat Almaty voordat hij een driejarig contract tekende in Aue. Ook als de basis van de selectie bij elkaar blijft, zal de nieuwe coach het moeten doen zonder de twee aanvallende spelers Florian Krüger (Arminia Bielefeld) en Pascal Testroet (SV Sandhausen).

De naam Sam Schreck (22) zal de een of andere St. Pauli-fan nog een lampje doen branden, de voormalige FCSP-juniorenspeler werd deze week uitgeleend door FC Groningen. Shpileuski vertrouwde op jonge aanvallende spelers in het 0-0 gelijkspel bij 1. FC Nürnberg, terwijl Omar Sijaric (19) en Bayern-huurder Nicolas Kühn (21) op de flanken speelden. Deze laatste bond ook even de FCSP voetbalschoenen aan bij de jeugd, later was Kühn teamgenoot van Finn Ole Becker in de Duitse U-nationale teams.

Een heerst dus een frisse wind waar onze Kiezkickers in het Ertsgebergte rekening moeten houden. Bovendien zal de ontmoeting aanzienlijk meer een uitwedstrijdkarakter hebben dan in het vorige seizoen, er zijn minstens meer dan 12.000 toeschouwers toegestaan ​​voor de eerste thuiswedstrijd van Auer – er zouden ook enkele St. Pauli-fans bij moeten zijn. Hoe dan ook: de Schultz-Elf verwacht de volgende volwassenheidstest in een competitie waarin er geen pauzes zijn.

Bron: www.fcstpauli.com