Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz: “Ze zullen ons het leven moeilijk maken”


Na de succesvolle seizoenstart wacht onze Kiezkickers de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Timo Schultz wordt uitgedaagd door FC Ertsgebergte Aue (zo 18.30 uur) en hiermee zal het een tegenstander ontmoeten die onze Boys in Brown het leven zuur zal maken , zoals Timo Schultz op de persconferentie op vrijdagochtend ( 29.7.) benadrukte . Onze coach sprak ook over…

… de persoonlijke situatie: “We hebben dezelfde ploeg tot onze beschikking als tegen Kiel. Luca Zander en Christopher Buchtmann hadden enige problemen met de gezondheid. Maar ik neem aan dat ze vandaag weer kunnen trainen, anders zullen we voor hen een oplossing zoeken. Alles is in orde met Eric Smith, hij kreeg alleen een klap op de rug en kon daardoor niet meer vol sprinten. De dag na de wedstrijd in Kiel was hij echter hersteld. Bij Sebastian Ohlsson en Jannes Wieckhoff kunnen we hopen dat ze weer deel kunnen nemen aan delen van de training van het team. Ook bij Jackson Irvine zijn we op de goede weg. Etienne Amenyido en Igor Matanović ziet het anders uit, we willen geen risico nemen, we doen het met zorgzaam. De medische afdeling draait op volle toeren en misschien hebben we de een of de ander de komende week bij ons.”

… de terugkeer van de fans naar Millerntor: “Ik zag de jongens voor de wedstrijd die alleen maar naar hun oren wezen en hun hoofd schudden. Dat was echt geweldig. Ik was ook hees na de wedstrijd, ik neem het graag op de koop toe. De interactie van fans op de wedstrijd en spel laat zien welke paar percentages extra dat kan uitmaken. Dat ontbrak vorig seizoen.”

… de stabiele verdediging in de thuiswedstrijd tegen Kiel: “De tendens was al zichtbaar na de winter. Met Jakov Medić hebben we iemand extra die sterk is in de duels. Maar dat geldt voor het hele team. De geest van de hele team is om van voren tegen de bal te werken. Het moet altijd ons doel zijn om die op het veld te krijgen. Het is een stap die we in voorbereiding hebben gezet.”

… de rol van Simon Makienok: “Als je met één punt zou spelen, zou hij als ‘muurspeler’ vooraan kunnen fungeren. Maar Simon kan goed voetballen en bespeelt de positie in het dubbele punt op zijn eigen manier. Hij verdiende het helemaal tijdens de voorbereiding en hij was een essentieel onderdeel van het feit dat we zo goed speelden tegen Kiel.”

… meer opties in het offensief: “Of het nu Simon Makienok, Maximilian Dittgen of Lukas Daschner is, iedereen belichaamt zijn eigen type spits. Dat kan betekenen dat we wisselen, afhankelijk van tegen welke tegenstander we ook spelen. Ik ben blij dat we zoveel opties hebben  en dat we daar zo goed gepositioneerd zijn.”

…de verdere ontwikkeling van de spelers: “Op alle vlakken is er nog ruimte voor verbetering. Over het algemeen hebben we ons het afgelopen seizoen goed ontwikkeld. In de omschakelfase na het winnen van de bal kunnen we ons nog verbeteren. We moeten altijd in de analyse gaan en realistisch zijn dat het na een paar trainingen niet werkt.”

Bron: www.fcstpauli.com