Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Medić:”Dat is een moment dat je moet voelen”


Jakov Medić is buiten adem. De eerste 90 minuten bij Millerntor eisten alles van de 22-jarige. Bij onze stemming navraag in de Mixed Zone geeft de centrale verdediger, uitgeput en blij tegelijk, zijn visie over de wedstrijd. Zijn inzet heeft zijn vruchten afgeworpen, FC St. Pauli begon het nieuwe seizoen met een 3-0 overwinning op Holstein Kiel. Medić kreeg veel lof voor zijn optreden.

Natuurlijk namen de media ook nota van de positieve feedback van zijn teamgenoten en fans. Op woensdag hield Medić een virtuele persconferentie met de journalisten en hij probeerde alle vragen in het Duits te beantwoorden. Wanneer de Kroaat over de 8.900 fans op Millerntor en over de sfeer praat, onthult zijn glimlach dat hij elk woord dat hij op dezelfde manier voelt als hij het uitspreekt. “Dat was waanzin voor mij”, benadrukt Medić. “Ik had zoveel adrenaline in me. Dat zijn momenten die je moet voelen en die niet te beschrijven zijn.”

De linkspoot – die tijdens de zomervakantie van SV Wehen Wiesbaden naar Hamburg verhuisde – is thuis in St. Pauli. Medić was al voor de verhuizing bevriend met doelman Nikola Vasilj en hij kan ook goed overweg met Daniel-Kofi Kyereh, met wie hij veel Duits spreekt en samenspeelde in Wiesbaden. “Alles is vanaf de eerste dag perfect”, vertelt Medić enthousiast. “De club, de stad, het team – ik ben blij om hier te zijn.”

Op het veld vormde de nieuwkomer uit St. Pauli samen met aanvoerder Philipp Ziereis een bijna niet te passeren eenheid tijdens de overwinning op Kiel. Nadat onze Kiezkickers bijna de hele eerste seizoenshelft moesten wachten op een wedstrijd zonder tegendoelpunt, stonden ze op de eerste dag van het nieuwe seizoen zelfs maar een paar schoten op het eigen strafschopgebied toe. “Philipp is een goede kapitein en een goede kerel”, zegt Medić. “We praten veel op het veld, zondag pakte het goed uit.”

De lichaamsbouw van de Kroaat springt in het oog, de centrale verdediger is 1,93 m lang en zeer robuust. Niet voor niets omschreef zijn teamgenoot Leart Paqarada hem onlangs als een “machine”. Medić meldt dat hij zijn figuur van zijn vader erfde en zijn kracht van zijn moeder, die handbal speelde. Voor zoon Jakov was er echter maar één mogelijke sport. “Voor mij is voetbal mijn leven”, zegt Medić. “Zelfs als ik thuis ben, kijk ik veel voetbal en de wedstrijden van de topteams.”

De verdediger kijkt ook met spanning uit naar de uitwedstrijd in Aue (zo, 18.30 uur, 13.30 uur). Ondanks alle euforie die de St. Pauli meenam van de openingsoverwinning, weet Medić dat dit slechts de eerste drie van de mogelijke 102 punten waren die werden toegekend. “We moeten ons zondag focussen op de wedstrijd”, eist de jonge profsporter. “We hebben maar één wedstrijd gewonnen, het seizoen is nog lang.”

Voor hem is het zaak om zoveel mogelijk te trainen en meer minuten te verzamelen om te wennen aan het hogere niveau in de 2e Bundesliga. Ondanks zijn goede prestatie tegen Kiel, moet Medić het duel aangaan met de vice-aanvoerder – en Welsh international – James Lawrence voor de positie in de linker centrale verdediging in een goed functionerende interne competitie. “Ieder van ons is gefocust op training, de concurrentie is hevig”, zegt Medić. “Het is niet omdat ik een goede wedstrijd heb gespeeld dat ik er ook ben voor de volgende. De coach bepaalt wie er vandaag beter is.”

Bron: www.fcstpauli.com