Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Droomdoelpunten bij geslaagde opener van het seizoen: 3-0 tegen Kiel


FC St. Pauli kende een succesvolle start van het seizoen 2021/22.
Voor 8.900 fans in het Millerntor Stadium versloegen onze Kiezkickers Holstein Kiel terecht met 3-0 (1-0). Leart Paqarada bracht de ploeg van Timo Schultz op voorsprong (11′), waarna Daniel-Kofi Kyereh (62′) en Guido Burgstaller (90′ + 1) er nog eentje bij deden. Een al bij al meer dan succesvolle en overtuigende start.  

Voor de aftrap werden de overleden Claus “Bubu” Bubke, Esther Bejarano en de slachtoffers van de zware regenval van de afgelopen dagen herdacht met een minuut stilte. Rust in vrede!

Sportief gezien merkten de 8.900 fans in het Millerntor Stadium op dat er maar één wijziging was ten opzichte van de generale repetitie tegen Hertha BSC (2:2) de week ervoor. Op de persconferentie voor de wedstrijd maakte hoofdcoach Timo Schultz bekend dat Nikola Vasilj de nummer 1 van de competitie zou worden, de 25-jarige nam zijn plaats tussen de palen in voor Dennis Smarsch. De spelers voor hem lieten vanaf het begin een zeer geconcentreerde en aanwezige indruk achter, al na 60 seconden mistte een kopbal van Simon Makienok alleen de laatste precisie na een corner.

Leart Paqarada liet vervolgens de allrounder de perfecte afwerking zien. De linksback dribbelde zonder enige druk van de tegenstander over de linkerhelft en vervulde de luide vraag van het publiek om te schieten. Het leer nam de ​​perfecte baan en belandde onhoudbaar in de winkelhaak (11′). Vervolgens deden beide duellisten hun best, maar waren zelden gevaarlijk. Pas kort voor rust legde Guido Burgstaller – na een schijnbeweging voorbij Hauke ​​Wahl – de bal voor de iets zwakkere voet en miste vanuit een scherpe hoek nipt het doel (42′).

Na de rust werden de benaderingen weer vastberadener. Steven Skrzybski kreeg zijn bal niet bij de vrijstaande Fabian Reese (47′) geplaatst, waarna Philipp Ziereis de eerder ontsnapte Fiete Arp nipt nog wist af te stoppen ten koste van een corner (49′). Na deze corner kwam FCSP in een goede tegenaanvalsituatie, uiteindelijk maakte Burgstaller misschien de schijnbeweging te veel en op het laatste moment werd hem de bal uit de voet gehaald (50′). Finn Ole Becker creëerde vervolgens de nodige ruimte voor een vrij schot. Zijn schot met links gleed door naar de tweede paal, waar Daniel-Kofi Kyereh hem dankbaar binnen tikte (62′).

Bij de gasten leken het tweede doelpunt de benen hebben afgesneden, in deze fase verzoekte de Schultz-Elf te werken aan een hogere voorsprong. In de slotfase scoorde Kyereh met een omhaal een werelddoelpunt die zelfs het Paqarada-doelpunt overtrof (84′). Alleen de video-assistent ontbrak het gejuich van de toeschouwers, want de spits stond nipt buitenspel. Een derde doelpunt viel in blessuretijd toch, dit keer beloonde Burgstaller zichzelf en zette via Maximilian Dittgen de kroon op zijn werk met de 3-0 eindstand (90+1).

FC St. Pauli

Vasilj – Zander, Ziereis, Medić, Paqarada – Smith (48. Aremu) – Becker (86. Buchtmann), Benatelli – Kyereh (86. Daschner) – Makienok (70. Dittgen), Burgstaller

Cheftrainer: Timo Schultz

Holstein Kiel

Gelios – Neumann (75. Korb), Wahl, Komenda (46. Lorenz), Kirkeskov – Erras – Bartels, Skrzybski (75. Porath), Mühling, Reese (62. Mees) – Arp (62. Fridjonsson)

Cheftrainer: Ole Werner

Doelpunten: 1:0 Paqarada (11.), 2:0 Kyereh (62.), 3:0 Burgstaller (90.+1)

Gele kaarten: – / Mühling

Scheidsrechter: Arne Aarnink

Fans: 8900 (uitverkocht)