Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FCSP start tegen Kiel in de sterkste 2. Bundesliga aller tijden


Op vrijdagavond (23 juli) is  – wat waarschijnlijk de meest aantrekkelijke Tweede Bundesliga aller tijden is –  voor hoofdtrainer Timo Schultz begonnen. Onze Kiezkickers zelf beginnen op zondag (25 juli, 13.30 uur) op Millerntor tegen Holstein Kiel.
Terwijl het Kiel-team – dat net niet promoveerde naar de Bundesliga – nog een poging doet om aan de deur van  het Hogerhuis van het voetbal aan te kloppen, willen onze jongens in Brown voortbouwen op de sterke prestaties van de tweede helft van het vorige seizoen en een succesvol seizoen spelen.

Precies negen weken na de laatste wedstrijd van het seizoen 2020/21 rolt de bal weer voor onze FCSP vanaf zondag (25 juli) in de 2e Bundesliga, die is opgebouwd uit een aantal traditionele clubs en is en wordt vaak verwezen tot de beste tweede klasse aller tijden. SV Werder Bremen is er voor het eerst sinds 1981 terug bij en FC Schalke 04 voor het eerst sinds 1991. Dynamo Dresden is er weer in geslaagd om te promoveren ​​en Hansa Rostock is na negen jaar derde klasse weer een tweede klasser. Spannende duels zijn niet alleen gegarandeerd tegen de genoemde clubs.

Na zes jaar mogen onze Boys in Brown weer eerst thuisspelen en vechten voor de eerste drie punten op Millerntor. De verwachting voor de competitiestart tegen Holstein Kiel is niet alleen groot voor hoofdcoach Timo Schultz ( “Ik voel de tinteling in mij” ) en linksback Leart Paqarada ( “We hebben meteen een geweldige wedstrijd” ), maar ook voor alle Kiezkickers .

Toen de trainingen vijf weken geleden begonnen, namen ze het goede gevoel van de sterke tweede helft van het vorige seizoen mee, maar ook de wetenschap dat er ondanks sterke prestaties in de tweede seizoenshelft nog veel te doen was om aan de nieuwe seizoen goed voorbereid. De Schultz-Elf is de speelstijl met aantrekkelijk aanvallend voetbal trouw gebleven, maar de afgelopen weken is er ook aandacht geweest voor het verdedigend werk: de in totaal 56 tegendoelpunten vorig jaar waren simpelweg te veel. De jongens in Brown slikten begin mei vier goals tegen in Kiel, de openingstegenstander van zondag. Aan het begin van de competitie moet de verdediging tegen sterke Kielers natuurlijk veel beter en voorin moet het offensief rond spits Guido Burgstaller voor veel gevaar en zoveel mogelijk doelpunten zorgen, zoals zo vaak deden in de sterke tweede helft.

De verwachting voor de start van de competitie moet na de wedstrijd tegen Kiel omslaan in grote vreugde, FCSP wil natuurlijk de eerste drie punten behouden op Millerntor. We kunnen uitkijken naar de steun van bijna 9.000 fans. Zelfs als er nog eens 20.000 fans ontbreken om de Millerntor te vullen – zoals het was voor de coronapandemie – zal de sfeer zeker speciaal zijn en het team nog een extra duwtje geven. Samen is het zaak om alles uit jezelf te halen op het grasveld en in de tribunes om het nieuwe seizoen succesvol te beginnen.

C’MON FCSP!