Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Ik voel het kriebelen bij mezelf en mijn spelers”

Voor onze Kiezkickers begint het nieuwe seizoen – op zondag 25 juli 13u30 uur – met de thuiswedstrijd tegen de derde van vorig seizoen Holstein Kiel. Hoofdtrainer Timo Schultz kijkt uit naar het Noordduel en het nieuwe seizoen, zo benadrukte hij vrijdagochtend 23 juli op ​​de persconferentie voor aanvang van de competitie. Onze coach sprak over…

… de persoonlijke situatie : “Ik ga ervan uit dat Daniel-Kofi Kyereh en Afeez Aremu vandaag normaal zullen trainen en ook kandidaten zijn voor zondag. De langdurige blessures gaan stap voor stap vooruit, de een of de ander loopt al terug maar het duurt nog even voordat we ze kunnen integreren in de teamtraining. We zullen bij de start een goed team hebben. De jongens die in het weekend op het veld zullen staan, hebben de voorbereiding goed doorstaan. Ik heb er een goed gevoel dat ze 90 minuten kunnen gas geven tegen het Kiel op het gebied van hardlopen.”

… de beslissing tussen de palen: “Ik ben gaan samen zitten met het coachingsteam, we hebben alle indrukken van de voorbereiding samen gegooid. Beide keepers hebben het heel goed gedaan. Nikola Vasilj wordt onze nummer 1 in de competitie, Dennis Smarsch in de DFB Cup. Nikola heeft waanzinnige reflexen op de lijn, coacht zeer luid, speelt aanvallend en heeft een goed positiespel. Ik verwacht van hem dat hij het team een ​​duwtje in de rug en stabiliteit zal geven met zijn ervaring van de afgelopen jaren. Dennis reageerde natuurlijk teleurgesteld en terecht. Hij heeft zich over het afgelopen jaar heel goed ontwikkeld en speelde goed. Uiteindelijk kan er maar één in de goal staan. Hij verdient het absoluut om in de beker te mogen spelen. Het is geen cadeau of een snoepje, maar omdat hij het verdiende vanwege zijn prestaties. Ik verwacht van hem dat hij zo door doet en het geweldig doet in de beker.””

… de bezetting van de aanval: “Het is geen geheim dat Guido Burgstaller de vaste waarde bij ons is. Met zijn ervaring en de manier waarop hij speelt en voorop loopt en hoe hij de jongens meeneemt, is hij een zeer, zeer belangrijke speler voor ons. De plaats langs hem is hard bevochten. Dat wil je als coach. Simon Makienok proefde bloed en werkte hard voor de start van de training. Hij scoorde een doelpunt in elke vriendschappelijke wedstrijd, dat zijn goede argumenten. Hij laat zien wat hij de tegenstander te bieden heeft en wat voor spel je verwacht. Maximilian Dittgen is iemand die een extreme snelheid heeft, diep gaat en een goede finish heeft met zijn linkervoet. Lukas Daschner is de meest enthousiaste speler en heeft de meeste oplossingen in de enge ruimtes. Alle drie zijn ze in een goede stemming en daarom ben ik blij omdat ik de keuze heb.”

… de opstelling op de zes : “We zijn zeer tevreden met Afeez Aremu en Eric Smith, ze speelden allebei een heel goede voorbereiding. Afeez is extreem sterk in duels, Eric is opnieuw strategisch met soms uitstekende oplossingen. Ik kan alle twee opstellen en ze brengen allebei veel goeds mee.”

… de huidige status na de voorbereiding : “Als je dat altijd precies wist, zou het heel gemakkelijk zijn. Je krijgt pas echt de duidelijkheid na twee of drie competitiewedstrijden. Ik ben er zeker van dat we fysiek heel goed staan en zijn op een beter niveau dan vorig jaar. Ook voor ons zijn de processen een stuk duidelijker. Maar het seizoen begint weer van voren af ​​aan. Veel gaat in de competitiewedstrijd beter of slechter dan voorheen. In de competitiewedstrijden zit er andere scherpte in. We hebben vijf weken goed gewerkt en daar willen we onszelf voor belonen.”

… de start van de competitie en de anticipatie van het seizoen : “Tijdens de training zie je dat de jongens tegen de bal willen trappen en versnellen. Er is een enorm energie op het veld, ze pushen elkaar en soms doen ze elkaar. Het laat allemaal zien dat er leven is in de groep. Het is de basisvereiste om een ​​inspirerend spel te spelen bij Millerntor. Dat is altijd ons doel, vooral als we thuis spelen, om onze fans mee te nemen, om agressief te spelen met moed en het publiek ​​spektakel te bieden. Ik voel het kriebelen bij mezelf en mijn spelers. Het is niet langer nodig om een ​​’Elke verdomde zondag’-speech te houden. We kijken uit naar het seizoen dat mega-aantrekkelijk is. ”

… Openingstegenstander Holstein Kiel : “Aan het einde van vorig seizoen had Kiel veel kans om in de 1e Bundesliga te spelen, helaas konden ze het seizoen niet in de laatste spurt afmaken, dus spelen ze nu bij Millerntor. Ik kijk uit naar de wedstrijd, tegen Kiel waren het altijd hete wedstrijden. We weten dat we voor het juiste kaliber staan, daar bereiden we ons ook op voor. Ik verwacht dat Kiel er dit jaar weer bij zal zijn. Het wordt een vastberadenheid van waar we voor staan. We weten hoe ze spelen en er is ondanks enkele personele wisselingen niets veranderd. Ik denk dat het een duel op gelijke voet wordt, dat we voor onszelf kunnen beslissen.”

… de bijna 9.000 fans die er zullen zijn: “Het wordt gaaf om weer voor bijna 10.000 toeschouwers te spelen. Dat kan de jongens nog een duwtje in de rug geven. Ik zag het verschil tegen zowel Odense als Hertha. Het is gewoon leuk om een ​​reactie te krijgen om wat er op het veld gebeurt. Ik moest mijn coaching zelf een beetje aanpassen. Tijdens de Corona periode werd er altijd naar je geluisterd, nu moest je ook wachten tot het publiek stil was om de speler aan de overkant te bereiken. Maar dat accepteer ik graag. Wanneer het spel is uitverkocht, dan hebben we echt een toffe sfeer. Ik ben er absoluut van overtuigd dat het ene of het andere punt meer voor ons zal zijn als we in kritieke en beslissende fasen weer naar voren worden geduwd. Dat kan weer een doorslaggevende factor zijn.”

… zijn favorieten voor promotie : “Naast de gebruikelijke grote kalibers die beweren aan de top te spelen en hogerop te komen, denk ik dat 1. FC Heidenheim een ​​goede rol zal spelen. Verdedigend zijn ze altijd stabiel en met Tim Kleindienst hebben ze een topspits aangetrokken.”

Bron: www.fcstpauli.com