Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Ziereis: “Het elftal heeft er zin in en wil voor zijn plaats vechten”

Voor de aanloop van de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2021/22, werd onze nieuw aangestelde aanvoerder Philipp Ziereis gevraagd. In de mediaronde met journalisten uit Hamburg beantwoordde onze verdediger alle vragen. Naast zijn rol als kapitein sprak hij ook over …

… de voorvreugd op het nieuwe seizoen : “Zo gaat het bij ons allemaal. Deze competitie is gewoon geweldig dit jaar. Natuurlijk is iedereen blij met de start van het nieuwe seizoen. Maar er zullen veel derby’s volgen en clubs die niet altijd in de tweede divisie zullen spelen. Er zullen een aantal heel bijzondere wedstrijden zijn.”

… welk type aanvoerder hij is : “Een relaxte (lacht). De jongens kunnen hun pleziertjes blijven doen. We zijn een zeer homogene groep en mijn rol zal niet veel veranderen na de verkiezing als nieuwe kapitein.”

… het gevoel voor toeschouwers te kunnen spelen voor het Noordduel tegen Kiel : “Ik denk dat iedereen dat tegen Hertha bij de opening van het seizoen heeft gezien, wat een stemming kan er zijn met 2500 fans. En nu voor de eerste competitiewedstrijd komt er weer meer. We hebben er allemaal heel veel zin in. Het is nog niet helemaal vol, maar als er een paar mensen zijn en de stemming komt, is het gewoon leuker. En als het voor de eerste wedstrijd niet meer tintelt, dan moet je stoppen met voetballen. En die tinteling is er zeker, zeker nu in het bijzijn met wat meer fans.”

… de aanstaande tegenstander Holstein Kiel : “Het wordt een wedstrijd op ooghoogte. Niemand weet waar hij zal beginnen. Kiel had een paar vertrekkers, maar ze zijn nog steeds een heel goed team, met enkele spelers die er al een tijdje bij zijn.”

… zijn persoonlijke ontwikkeling bij FC St. Pauli : “Natuurlijk is het makkelijker om met veel zelfvertrouwen te spelen. We hebben veel gewerkt, ook individueel met Loïc Favé, qua opbouw van het spel. Daar hoort bij dat men veel speelt, de rugdekking is er zodat je in je ritme blijft. En je raakt niet zo vaak geblesseerd, wat mij in het verleden helaas is overkomen. Ik wil spelen, fit zijn en beter worden met de jongens. Ondanks de gevorderde leeftijd, stop je als voetballer nooit met leren. ”

… de kwaliteit van de ploeg : “We hebben goede jongens die onze kwaliteit verbeteren. Dit omvat ook spelers die er vorig seizoen waren, zoals Lukas Daschner, Max Dittgen of Simon Makienok, die in topvorm terugkwamen van vakantie. We zijn beter ingespeeld, we weten wat we willen doen. Het team is er klaar voor en iedereen wil zijn plek hebben tegen Kiel. Dit verhoogt de kwaliteit en dat is een goede zaak.”

… waar het team nog kan verbeteren : “Vooral in het trainingskamp en in de seizoen voorbereiding hebben we ons op de verdediging gefocust en proberen minder doelpunten tegen te krijgen. Daar hebben we veel aan gewerkt. Anderzijds is het team nog vrij jong en zou een beetje meer ervaren mogen worden.”

… wat voor kleine doelen het team zichzelf stelt : “Verder komen in de beker zou niet slecht zijn (lacht). We willen het seizoen gewoon goed beginnen en zoveel mogelijk punten scoren. Maar we kijken van wedstrijd tot wedstrijd. ”

… de conclusie uit de vriendschappelijke wedstrijden : “Natuurlijk waren we niet altijd op de meest verse benen, wat normaal is vanwege de voorbereiding. We speelden over het algemeen goede wedstrijden. Het was belangrijk voor de nieuwe spelers om de processen te leren kennen en hoe we willen spelen en daar hadden we goede tegenstanders voor. Al met al kunnen we heel tevreden zijn.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters