Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Vriendschappelijk: FC St Pauli speelt 2-2 gelijk tegen Hertha


In de laatste testwedstrijd van het voorseizoen speelden onze Kiezkickers 2-2 (2-1) gelijk tegen Bundesliga-club Hertha BSC.
Voor 2.500 fans bezorgde Daniel-Kofi Kyereh met een goed geplaatst onze Kiezkickers kort voor rust de leiding (44e), maar Niklas Stark maakte direct gelijk (45e). het laatste woord was voor Simon Makienok die direct daarna ook scoorde (45e + 2). Kort na rust wisten de gasten via Suat Serdar (49e) weer gelijk te maken. Er waren geen treffers meer en dus werd het uiteindelijk een gelijkspel dat in overeenstemming was met het beeld van de wedstrijd.

Voor de testwedstrijd tegen de Bundesliga-club vertrouwde onze hoofdcoach op de in de sterke tweede helft van het voorgaande seizoen verkozen formatie – 4-4-2 met de middenveldruit – terwijl Guido Burgstaller en Simon Makienok in de aanval begonnen. Met de beste externe omstandigheden en – voor het eerst sinds oktober – met fans op de tribunes, begonnen onze jongens aan de wedstrijd. Ook al waren er ‘slechts’ 2.500 fans, na negen maanden en 15 thuiswedstrijden met lege tribunes was de sfeer eindelijk terug op Millerntor.

Speelse hoogtepunten en doelpuntenscènes ontbraken in de beginfase, ook al probeerden beide teams voetballende oplossingen te vinden. Hertha nieuwkomer Suat Serdar probeerde het met het eerste schot op doel vanop 22 meter, maar keeper Dennis Smarsch greep gemakkelijk (14′). Hierdoor bleef de wedstrijd gelijk opgaan, maar meer doelpunten lieten lang op zich wachten. Nadat Daniel-Kofi Kyereh de bal won, bediende hij Simon Makienok en daarna Guido Burgstaller. Zijn schot vanaf de linkerpositie kon tot corner worden verwerkt (20′). Daarna trapte Leart Paqarada richting de penaltystip naar Jakov Medić, wiens kopbal Kyereh van dichtbij in het net kopte. De assistent-scheidsrechter had echter de vlag omhoog. Een bedenkelijke beslissing, dus bleef het bij 0-0 (21e minuut).

Na een korte drinkpauze hadden onze Kiezkickers met elke minuut meer van het spel en ook de kansen. Eerst werden de schoten van Luca Zander (29′) en Leart Paqarada (30′) ternauwernood geblokt, daarna vond Paqarada Makienok op een corner. Maar Hertha-doelman Alexander Schwolow stond pal bij diens kopbal op zeven meter (31e). Vervolgens waren onze Kiezkickers er opnieuw via Paqarada: Diens voorzet vanaf de linkerkant bracht de vooruitgeschoven Fin Ole Becker direct in de linker hoek en vanop zes meter schoot Finnn Ole, maar Schwolow greep veilig (34′).

Kort voor rust waren er kansen en doelpunten aan beide kanten. Pas na een lange bal van Kyereh had Burgstaller de voorsprong op weg voor Schwolow (41.),maar zijn lob mislukte volledig. Voordat zowel Javairô Dilrosun als Davie Selke te hoog mikten (43′). Het schot van Selke vond Smarsch. Dan strekte Makienok zijn hoofd naar Burgstaller en die legde perfect neer in de loop van Kyereh. Onze nummer 17 aarzelde niet lang en joeg het leer – onhoudbaar voor Schwolow – vanaf 18 meter de rechter benedenhoek in – 1-0 (44′).

De vreugde duurde echter niet lang, want de gasten maakten slechts 60 seconden later gelijk. Een voorzet van Deyovaisio Zeefuik werd door de vrijstaande Niklas Stark vanop zes meter binnen gekopt – 1:1 (45′). Maar het was nog geen rust en het zou ook niet bij 1:1 moeten blijven. Paqarada bracht een vrije trap van links het strafschopgebied van Berlijn in en Makienok duwde het leer vanop vijf meter in de linkerhoek, 2-1 (45′ + 2). Kort daarna was er een pauze. De fans genoten enorm van de slotfase.

Waar Hertha-coach Pál Dárdai slechts één keer wisselde tussen de palen, maakte Timo Schultz twee wissels voor de tweede helft. Hij stuurde Christopher Buchtmann en Maximilian Dittgen het grasveld op voor Finn Ole Becker en Simon Makienok. De gasten met de eerste kans, het afgebogen schot van Serdar ging over (47′). Even later kon Serdar wel juichen voor de gelijkmaker, hij joeg het leer vanuit een scherpe hoek met veel kracht onder de lat het doel in. Smarsch stond machteloos – 2: 2 (49′).

Omdat de gasten na de rust stabieler stonden, kwamen onze Kiezkickers zelden in de buurt van het strafschopgebied, maar verdedigend lieten ze niets toe en dus speelden de gebeurtenissen zich vooral af op het middenveld. Tijdens deze fase volgden nog vijf wisselingen met onze jongens in Brown, Lars Ritzka, Afeez Aremu, Lukas Daschner en Christian Viet waren er nu (64e). Even later wisselden de Berliners alle veldspelers (69e). De vele wisselingen veranderden niets aan het spel, beide keepers hoefden voorlopig niet in te grijpen.

In de slotfase hadden de Berlijners het winnende doelpunt op de been. Nadat Jakov Medić de bal had verloren, haastte Ruwn Werthmüller zich naar Smarsch, maar hij reageerde heel sterk en voorkwam de mogelijke 2-3 (85′). Beide teams probeerde het in de slotminuten nog een keer, geen enkel team wilde tevreden zijn met een gelijkspel, maar er viel geen treffer meer en zo bleef het bij 2-2, wat bij de prestatie hoorde.

FC St. Pauli

Smarsch – Zander (64. Viet), Ziereis (75. Lawrence), Medić, Paqarada (64. Ritzka) – Smith (64. Aremu), Becker (46. Buchtmann), Benatelli (75. Knoll), Kyereh (75. Brandt) – Makienok (46. Dittgen), Burgstaller (64. Daschner)

Cheftrainer: Timo Schultz

Hertha BSC

Schwolow (46. Körber) – Klünter (69. Dirkner), Stark (69. Jastrzembski), Dárdai (69. Netz) – Zeefuik (69. Redan), Ascacíbar (69. Werthmüller), Mittelstädt (69. Gayret), Plattenhardt (69. Gechter) – Dilrosun (69. Michelbrink), Serdar (69. Morgenstern) – Selke (69. Lukebakio)

Cheftrainer: Pál Dárdai

Doelpunten: 1:0 Kyereh (44.), 1:1 Stark (45.), 2:1 Makienok (45.+2), 2:2 Serdar (49.)

Gele Kaarten: Zander / Ascacíbar

Scheidsrechter: Adrian Höhns (Hamburg)

Fans: 2.500

Bron: www.fcstpauli.com